![]() |
NAJLEPSZY barwnik na płytkach DVD?
Czy wieicie jaki obecnie jest najlepszy barwnik na płytkach DVD stosowany przez firmy tłoczące płytki? Gdzie można na te temat uzyskać więcej informacji... ???
Pozd. all |
W zasadzie kolor juz nie ma znaczenia, ale z tego co sie orientuje to jedna z lepszych to cyjanina
|
Cytat:
a jeśli chodzi o najlepszy barwnik dvd to jak zwykle wszystko można znaleźć na cdrinfo.pl ;) http://www.cdrinfo.pl/comment.php?id=7476 |
Dziękuje za informacje. A teraz jakie firmy produkuja płytki z barwnikiem DYE, Verbatim czy TDK czy jeszcze cos innego?
|
ok ju***380; wiem TITANIUM, kurcze ale o tej firmie to nawet nie s***322;ysza***322;em, dla mnie to jest jakie***347; panasonix itp. tez na forum nie slysze aby te plytki byly jakies super ekstra.... cos mi tu nie gra:/
|
Cytat:
I podany link niestety nie wyjaśnia jakiego rodzaju barwnik jest stosowany w płytach DVD. Pozdrawiam |
O dzi***281;ki! Wszystko jasne. Ale nadal nie jest jasne jaki barwnik jest jednym z najlepszych? Wszystki plytki jakie do tej pory wypalalem sa ciemnoniebieskie...
|
|
przyznam @jou że tylko zerknąłem w te linki (jakoś mam dzisiaj pewien brak koncętracji i chcenia do czytania :>) ale przypomniało mi się, że jakiś czas temu w MM widziałem jak jacyś kolesie kupili płytki audio i za kasą wypakowali - niebieska jak cholera - cyjanina jak nic. nie pamiętam firmy, ale jedna z tych najbardziej znanych napewno.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
TAK ale te linki prowadz***261; do informacji dotycz***261;cych barwnika na CD, a jakt o ma si***281; zbarwnikami na DVD, czy s***261; takie same jak na CD?
|
Cytat:
może się kolega wykaże szukaniem i coś znajdzie? ;) |
Cytat:
|
chyba ju***380; wiem dlaczego nikt nie wie nic na ten temat.... ot***243;***380; te informacje s***261; tajne... sk***322;***261;d mieszaniny i to jak ona wp***322;ywa na jako***347;***263; itd...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:59. |