![]() |
sam sobie odpowiedzia***322;es, Alex ;)
|
Biff@ mow mi alex :D
tego akurat nie wiedzialem - wszystkie plyty dvd audio ktore posiadam - sciezke muzyczna ac3 czy dts 96/24 wyciagalem DVD Audio Extractor'em ... ale pewnie tylko dlatego - ze jak wspomniales - byla zapisana w video_ts |
widze kolego, ze chcesz pom***243;c, ale kompletnie nie masz pojecia o co chodzi :) tak sie sk***322;ada, ze DVD Audio Extractor nie ma nic wsp***243;lnego z DVD-Audio, w og***243;le nie widzi folderu audio_ts, pozwala tylko wydobyc sciezki dzwiekowe z dvd-video
brzuch, wszystko jest w tym poradniku, do kt***243;rego poda***322;em link, jak nie ogarniesz to ewentualnie zwr***243;c sie do mnie |
brzuch@ musisz przerobic do 'czytelniejszego' formatu ...
How to convert audios from DVD to CD with DVD Audio Extractor http://www.castudio.org/dvdaudioextr...utorial-cd.php |
http://avisynth.org/mediawiki/DVDAGuide mam nadzieje, ze to pomoze :)
|
Pytanie w druga strone
Ja mam pytanie w druga strone, mam plyte dvd audio i niestety nie mam na czym tego posluchac, wiem ze obsluguje to powerdvd w nowszych wersjach ale ja chcialbym to odtworzyc na stacjonarnym dvd. Sa plyty mieszane gdzie czesc materialu z katalogu video_ts odwoluje sie do katalogu audio_ts i stacjonarny to odtwarza. W tej plycie pliki sa tylko w audio_ts i zaden z programow, ktore znalazlem na forum nie widzi tych plikow.
|
Cytat:
|
podepne sie ....
mam pliki .dts wyciagniete plytki - DVD Audio Extractor'em nie dts-wav :mruga: macie jakis pomyls na wypalenie tego bez przerabiania/ingerencji w material SurCode CD Pro DTS? |
@mensir67pl nic doda***263; nic uj***261;***263;, ale pytanie dotyczy***322;o stworzenia p***322;yty DVD-Audio, @Lord Viader nie pyta***322; czym to odtworzy***263; ;) na kompie mo***380;na (Windvd 6,7 nie wiem jak sprawa wygl***261;da z PowerDVD) Korzystam z 5 i napewno nie obs***322;uguje DVD-Audio.
|
Cytat:
Troszkie to zalatuje mi ....... Jesli mowimy o prawdziwym DVD-Audio to troszke to sie mija z celem .... Obecnie (2005) format ten nie jest popularny, ze względu na wysoką cenę urządzeń potrafiących odtwarzać płyty w nim nagrane. Kompatybilność z DVD-Video Zawartość płyty DVD jest zarządzana przez system plików o nazwie UDF (obecnie obsługiwany praktycznie przez wszystkie nowe systemy operacyjne jakie stosuje się w komputerach osobistych). Jeśli teraz przyjrzeć się zawartości takiej płyty, to zauważymy zazwyczaj dwa katalogi: AUDIO_TS oraz VIDEO_TS. Zawartość katalogu AUDIO_TS może być odczytana tylko przez odtwarzacze DVD-Audio. Czyli można powiedzieć że mając tylko odtwarzacz DVD-Video, nie jesteśmy w stanie w żaden sposób skorzystać z wysokiej jakości zawartości DVD-Audio. Jednak obecnie zazwyczaj wszystkie płyty DVD-Audio - oprócz materiału muzycznego zawartego w katalogu AUDIO_TS - posiadają także materiał muzyczny w katalogu VIDEO_TS przeznaczony dla odtwarzaczy DVD-Video. Jednak wtedy jest to zazwyczaj muzyka w formacie Dolby Digital lub DTS (kompresja stratna), lub ewentualnie PCM ale najwyżej dwukanałowy o maksymalnej częstotliwości próbkowania 96kHz. Czyli nie ma się co dziwić lub wpadać w uniesienie jeśli płyta oznaczona jako DVD-Audio zadziała w odtwarzaczu DVD-Video, ponieważ i tak nie skorzystamy z tej części zawartości dysku która kryje w sobie wysokiej jakości muzykę |
@mensir67pl Przy p***322;ycie DVD-Video pliki znajduj***261; si***281; w katalogu "Video_ts" chc***261;c nagra***263; p***322;yt***281; DVD-Audio zgodn***261; ze specyfikacj***261; pliki musz***261; znajdowa***263; si***281; w katalogu "Audio_ts"
--> http://img112.imageshack.us/img112/395/dvdaudio7ts.jpg katalog "Video_ts" ma by***263; pusty ;) |
Cytat:
http://www.createdvd.net/audiodvdcreator_screenshot.htm a ten ktory Ty polecasz ? |
@mensir67pl & @Simon_mm oba programy nagrywaj***261; p***322;ytki w standardzie DVD-Video nie Audio ;)
|
Daleko nie szukając - cdrinfo.pl/downloads/dvd-audio - Audio DVD Creator
pzdr |
Apollo Audio DVD Creator
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:19. |