![]() |
WizzAir - opinie
Lece w piatek z Gdanska do Londynu linia WizzAir.
Co o niej myslicie? Czy ktos mial z nia do czynienia. Na co uwazac, o co byc pokojnym. Jednym slowem wszystko co o niej wiecie/slyszeliscie :) Z gory dzieki za odp. :piwo: |
u nas w ryanair jak braknie miejsc siedz***261;cych to dok***322;adaj***261; krzese***322;ka orgrodowe, miejsca stoj***261;ce to ostateczno***347;***263; :taktak:
a tak na serio czego wymaga***263; od taniej linii, ma Ci***281; dowie***378;***263; ca***322;o i zdrowo, ludzie nie narzekaj***261; |
Na co uważać..? Generalnie dobrze by było aby samolot tyle samo razy wylądował, co wystartuje, na resztę nie zwracaj uwagi ;)
A serio to nie wiem, ale też średnio rozumiem pytanie, bo i na co można uważać. Ważne, żeby lot był bezpieczny, a cudów na pokładzie to spodziewać się raczej i tak nie można. |
@czero
samoloty WIZIRA s***261; w miar***281; nowe i w dobrym stanie technicznym, w por***243;wnaniu z BMA (british midland) to prawie n***243;wki, popatrz na chartery w jakim stanie s***261; samoloty dzier***380;awione na te cele - si***261;***347;***263; i p***322;aka***263; :taktak: wiem co pisz***281; - mam to za oknem :D |
Przy low costach najważniejsze jest nie spóźnić się na odprawę, gdyż często zdarza się, że równo o wyznaczonej godzinie (ok. 40 min. przed odlotem) odprawa jest zakończona i bilet przepada (znane są wypadki, kiedy pani już podaczas odprawy spoglądała na zegarek i okazywało się, że ten pasażer już nie poleci). W tradycyjnych liniach przewoźnicy są bardziej tolerancyjni. Oprócz tego często czepiają się też nadbagażu. Ale generalnie z WizzAira mam dobre wspomnienia :spoko:
|
Czero, a moze Ty pierwszy raz samolotem bedziesz lecial i sie boisz? :)
|
Cytat:
Wlasnie mi chodzi o takie rzeczy typu odprawa itd. Czy bardzo duza wage przywiazuja do wielkosci i ciezaru bagazu. Wiem ze moge wziac 20kg + 10kg podrecznego, ale nie wiem np jak to jest z jego wielkoscia (gabaryty walizki). Jak tez wyglada sprawa ze zagubieniem bagazu, zdaza sie to? ogolnie, bo sie nasluchalem ze np niektore samoloty RyanAir to sa w 'roznym' stanie, ale widze ze @icemac mowi ze te z WizzAir to raczej sa spoko, to sie nie martwie. Bac sie nie boje, ale wole wiedziec co nieco, zeby nie byc niemile zaskoczonym :) Z gory dzieki za info :piwo: |
Ja ostatnio lecia***322;em na tydzie***324; z Poznania do Londynu liniami Ryanair i by***322;o ok. Na baga***380; przymkn***281;li oczy(a mieli na co bo wioz***322;em dwa opakowania po 50 dvd z filmami i troch***281; softu dla rodzinki) tak samo by***322;o gdy wraca***322;em ze Stansted. Jedynie co mnie irytowa***322;o to odprawa gdzie trzeba wyci***261;ga***263; wszystkie metalowe przedmioty takie jak zegarek, monety, mp3 player kom, no ale tak jest w wsz***281;dzie. Aha uda***322;o mi si***281; upolowa***263; promo i lecia***322;em za 1 z***322; + op***322;aty lotniskowe ***322;***261;cznie co***347; ko***322;o 180 z***322; wi***281;c za te pieni***261;dze by***322;o git
|
ja lece 12 do francji WizzAir`em. Wczesniej lataly siostry i nie bylo problemow:)Ja tam je chwale :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam, lata***322;em i Wizzairem i Ryanairem i nie narzekam. Raz mia***322;em przygod***281; z rajanem, lecia***322;em z Stansted do Gda***324;ska, wyl***261;dowa***322;em w Bydgoszczy. Tax***261; do Gda***324;ska na w***322;asny koszt. Je***380;eli chodzi o zakupy przez net, to p***322;ac***261;c kart***261; kredytow***261; np. VC p***322;acisz prowizj***281;, p***322;ac***261;c kart***261; debetow***261; VE nie p***322;acisz. Generalnie im wcze***347;niej kupujesz bilet mniej zap***322;acisz. Wizzair ma przewa***380;nie Airbusy, s***261; bardziej przestrzenne od Boenigkow Ryanair.
|
mogę się wypowiedzieć odnośnie centralwings.
mój samolot miał trasę: warszawa->kreta->katowice->saloniki->warszawa był opóźniony tylko 20 min (problemy pogodowe na krecie), chociaż zdarzały się wpadki po kilka godzin co nie jest czymś niezwykłym u tanich przewoźników. żeby nie mieć problemów, trzymaj się wytycznych podanych na stronie przewoźnika. sam, by uniknąć problemów, przyjechałem na lotnisko 2h wcześniej i akurat zdążyłem na początek odprawy. a sam lot był bardzo przyjemny, niemalże niczym nie róźnił się od lotów zwykłymi liniami. jedyna różnica to brak darmowych posiłków, ale przez niecałe 2h lotu zgłodnieć raczej nie można :P różnica pomiędzy ceną autokaru a ceną samolotu to jakieś 20***8364;... autokarem jedzie się 30h, samolotem 1h 45min więc sami oceńcie, co jest bardziej opłacalne :D |
Cytat:
|
Brat jutro wylatuje z Lodzi do Londynu liniami Ryanair. Kupil bilet ok 2 miesiace temu za 1zl + oplaty.
Niestety laduje przed sama polnoca, a musi sie dostac do Manchesteru wiec noc spedzi na dworcu;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:14. |