![]() |
O przeprosinach sobie jeszcze ucięliśmy miłą pogawędkę poprzez PW (wcale się nie gniewałem, co zresztą zaznaczyłem zielonym kwadracikiem), a ja wrócę do przerwanego wątku.
Miałem bowiem sytuację, gdzie nagrywanie na dwóch nagrywarkach niby to zakończyło się powodzeniem, zaś ani jedna z wypalonych płytek nie przeszła weryfikacji. Niezweryfikowane sektory były na dodatek w innych miejscach w zależności od płytki. Co do testów jakości zamiast, a nie oprócz weryfikacji - tu mam mieszane uczucia - testowałem kiedyś płytki, które nie przeszły weryfikacji - ilość błędów nie różniła się zbytnio od tych na pozytywnie zweryfikowanych nośnikach. Dzisiaj ponownie przeprowadziłem próbę jednoczesnego zapisu na 2 palnikach, ale tym razem na drugim komputerze, ze zgoła odmiennym rezultatem: [ Czyli albo to była sprawa przypadku, albo platformy sprzętowej, co mam zamiar wkrótce sprawdzić, poprzez ponowny "multiwypał" na kompie. :idea: |
Cytat:
Przepraszam:uklon: :spoko: |
Cytat:
A poza tym nie denerwuj si***281; tak, bo Ci si***281; paliwo sko***324;czy. :mruga: |
Cytat:
A odnośnie błędów chodzi mi o tę wypowiedź: Cytat:
Dziękuję za uwagę:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P |
Cytat:
Mnóstwo błędów tylko dzięki korekcji brak błędów POF (odczytu). :) |
Cytat:
|
ale skad 8 minut na weryfikacje 3 dvd? co to jakis quick scan?przeciez z tego co wiem to nero "chyba" zgrywa dane na dysk i tak sprawdza czy zgadzaja sie z oryginalem, a 3 dvd w 8 minut to nawet w erze nie maja:)
|
Ilość załączników: 3
Cytat:
We wszystkich trzech napędach diody mrugały podczas weryfikacji, czyli odbywał się odczyt.:taktak: Zaraz dołączę skany z CDSpeed, na dowód, że płyty się nagrały bez błędów Tomasze niewierne:> Nagrana na Benq 1650 Załącznik 37808 Nagrana na Plextorze 716 Załącznik 37810 Nagrana na Benq 1670 Załącznik 37809 Jedna uwaga. Te płyty, to niby verbatim, ale straszny chłam, pisałem wcześniej o tym na forum, także proszę nie pisać, że źle się nagrało, bo na trzech nagrywarkach. Nie mam potrzeby nagrywania na trzech nagrywarkach naraz i nie będę marnował dobrych nośników w tym celu. To jest tylko test:spoko: DAŁO SIĘ I TYLE:> |
tylko cos nie bardzo wyszla ta weryfikacja, bo jesli 3 dvd 4,5 giga zweryfikowal w 8 minut to ja chce to nero:) zweryfikowal tylko dvd w 1 napedzie czyli w benqu 1650
|
Ilość załączników: 2
Proszę bardzo:
Nagranie na trzech palnikach naraz: Załącznik 37801 Weryfikacja po nagraniu:) : Załącznik 37802 Czyli wszystko o.k.:spoko: |
Cytat:
A, to, że są jakieś problemy z weryfikacją danych, to w ogóle bym się nie przejmował. Mając palnik z opcją testowania jakości zapisu uważam opcję weryfikacji danych za całkowicie zbyteczną.:taktak: Po za tym może być tak, że weryfikacja ma w takim przypadku problemy, co może o niczym nie świadczyć, ale nagram i zobaczę.:spoko: |
Nagrywanie przebieg***322;o pomy***347;lnie, po czym niezgadzaj***261;ce si***281; ze ***378;r***243;d***322;em sektory, r***243;***380;ne dla poszczeg***243;lnych p***322;yt. :fiu:
|
Cytat:
|
W***322;***261;cz sobie dodatkowo weryfikacj***281; danych po zapisie, oby***347; si***281; nie zdziwi***322;. :>
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:58. |