![]() |
Cytat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Davy_Cr...nuclear_device) Do osadu wlasnego. Przypominam ze przy grze pracuje ktos nazwiskiem Motosada Mori i pelni tam funkcje "Military Advisor", a to zobowiazuje. Gwarantuje Ci ze pod wzgledem sprzetu i wyposazenia gra jest tak realistyczna jak sie tylko da. I nawet jesli czegos nie uzywano (jak np. wspomnianych miniaturowych silnikow odrzutowych) ze wzgledu na koszty, NIE ZNACZY ZE NIE BYLO TAKIEJ TECHNOLOGII. Bo byla, a co za tym idzie - bylo to mozliwe ;-). |
@M@X soryy, ale tym razem jakos nie moge tego strawic by fatman byl charyzmatyczny albo Pain :D
Na to okre***347;lenie nawet Evie ci***281;***380;ko, ale jako kobiete bym j***261; tak m***243;g***322; doceni***263;. Grunt to twardy charakter i mocne uderzenie swojej wspania***322;ej gry. Wiesz ju***380; u mnie punktuje Boss nad Ev***261;, ale to akuart wida***263; po tej mocnej Babie :D Co do techniki mo***380;e j***261; mieli kase tez wiadomo sk***261;d Volginek mia***322;, ale to ju***380; raczej lekkie przegi***281;cie by***322;o co nie znaczy, ***380;e nie efektowne. Z drugiej strony zbytnio pr***243;bujemy sobie wm***243;wi***263;, ze to jest perfekcja a tak nie jest! zawsze sie gdzies mozna doszkac jakis minsow zawsze...ale dla zaslepionego fana gry cezko je uzjzec chociaz gleboko wiezy ze to nie sa minusy tylko plusy. Sam mgsowi daje 10/10 w mojej skali ale i tak twierdze ze wiele rzeczy bylo nacigniete, a juz napewno atomica strzelona z bazooki! (zreszta nie dajmy sie zwariowac w koncu ta gra to fikcja nie real.) ;p |
Nie lewitujace, tylko na miniaturowych silnikach dorzutowych. Jest to jak najbardizej mozliwe - dysponowano wtedy taka technologia. Co do Vampa i Mantisa - to bardzo bogate postacie. Moze i malo realne, ale.. .co z tego? Nikt tu nie przegial! Postacie sa fajne, charyzmatyczne i pasujace do swiata MGS - maja swoja niepowtarzalna historie, a to najwazniejsze!
|
Ale Splinter jest cienki bo ma cienkiego fishera! Niby gra jest dobra nie ukrywam-splinter, ale jakos nadal stoi w cieniu metala.
Poprostu Snejk to Snejk do***347;***263; charyzmatyczna postac wykreowana o wzorzec rambo na wizerunek Kurt'a Russell'a :D Reszta niekt***243;rych postaci jest przekombinowana jak to kolega powiedzia***322;, ale z drugiej strony w nadnaturalne zdolno***347;ci mo***380;na uwierzy***263; kilku przypadkach, poza chyba lewituj***261;cym psychomantisem i wampirem Vampem to by***322;o przegi***281;cie pa***322;y ze strony Kojimy! Ale trzymaj***261;c sie samej "tr***243;jeczki" bo oniej chyba mowa? To ja nie widze czegos naci***261;ganego, przynajmniej si***281; postarano o ten realizm a***380; zabardzo(chcia***380; lewituj***261;ce pojazdy ktore ***347;ciga***322;y Snejka i Ewe przez lotnisko a***380; po las nadal mi sie kojarz***261; z gwiezdnymi wojnami ;p) :d |
Cytat:
Co do postaci to faktycznie niektore sa udziwacznione, jednak znajac cala fabule ze szczegolami wcale tak nie raza. |
Bardzo lubi***281;, szczeg***243;lnie, ***380;e O-kami stanowi jej (japo***324;szczyzny, japo***324;sko***347;ci :hmm: ) esenscj***281;.
Ale tego w***322;a***347;nie nie lubi***281; po produkcjach typu MGS. Tutaj chc***281; realizmu i nic poza tym. Splintera lubi***281; i ceni***281;, ale z kolei jemu brakuje "tego czego***347;", wyra***378;nych postaci itp... Gdzie***347; tu trzeba wypo***347;rodkowa***263; obie serie :taktak: |
Bil nie bede ;-). Co kto lubi. DLa mnie wlasnie to jest wyzszosc MGS nad glupoawym i amerykanskim Splinter Cellem. Wlasnie specyficzni bohaterowie (ktorych inspiracji mozna szukac w japonskiej mitologii, korzeniach Shintoizmu) i fabula, mocno zakrecona ale DO PRZYJECIA (ktora nazywasz "przetelelonewelowana") ktorej korzeniami EWIDENTNIE sa niesamowicie dizwne scenariusze do anime. Wlasnie za to kocham MGSa. Chociaz oficjalnie dzieje sie w Ju Es end Ej itp. bzdury, to na kilometr pachnie kwitnaca wisnia. I to jest w nim piekne ^^.
Dziwi mnie to troszke, bo sadzac po Twoim podpisie (Okami jest genialne! Gra bardizej artystyczna niz nawet "FLOW"!) lubisz cos co jest nasycone japonska kultura... |
Mnie w MGSach bardziej pociąga mechanika gry niż fabuła (która moim zdaniem jest przetelelonewelowana, naciągana i czasem zwyczajnie głupia). O ile tło historyczne (powiedzmy, że "nasze") jest ciekawe tak zupełnie niepotrzebnie są wplecione postacie, które prują z dupy ogniem, pszczołami, biegają po ścianach, przyszywają ręce itp. farmazony. Litości...
'MGS bardzo fajną grą jest' ;) tylko nie bij M@X ;] |
Nie rzep sie ;-). Z reszta odnosnie Twojego "za aktywnie" tez napisalem stosowne zdanie ^^.
|
Cytat:
Fakt, gra fajna (ale nie na xboksa), fabula super.. Ciekawe jak MGS4 na PS3? |
Gra fajna ciekawa,mistrzowska - rewelka! Co tu duzo mowi***263; ju***380; chyba wszystko zosta***322;o opisane c mia***322;o zosta***263; wyra***380;one przez nie jednego fana :D
Ja dodam, ***380;e czekam na mgs4 bishunena raidena i sp***243;***322;ke, Adamske i calute***324;k***261; ***347;mietaneczke towarzysk***261; :D |
Dzi***281;ki,zajrz***281; napewno.
|
Aktualnie w likwidacji jest strona www.metalgearsolid.sztab.com , na ktorej jednak NADAL znajduje sie MNOSTWO informacji. Czesc ludzi z tej redakcji i czesc nowych laczy sily by niedlugo uderzyc czyms, czego na polskiej scenie MGS jeszcze nie bylo :-). Stay tuned...
|
M@x,mo***380;esz poda***263; dok***322;adny adres internetowy polskiej strony MGS?Chcia***322;bym si***281; przyjrze***263; bli***380;ej tej sagi.Przeszed***322;em ju***380; wszystkie cz***281;***347;ci,ale podejrzewam ***380;e jeszcze jest co***347; do odkrycia.
Bywa tak ***380;e po przej***347;ciu gry dostajemy jakie***347; bonusy,tak by***322;o w pierwszej cz***281;***347;ci,w drugiej r***243;wnie***380; i w trzeciej te***380;.Po pierwszym przej***347;ciu 3 cz***281;***347;ci ***243;w gry dosta***322;em COLT'A i GUN PATRIOT.Przechodz***261;c t***281; gre po raz drugi,musz***281; powiedzie***263; ***380;e si***281; delikatnie rozczarowa***322;em .... nic nowego nie dosta***322;em. |
Krotko - najlepsza gra na swiecie. Udizelam sie aktywnie na polskiej scenie MGS, napisalem wiele artykulow, felietonow, tlumaczen z nia zwiazanych. Dzieki niej poznalem milosc swojego zycia. Mam w domu malutki oltarzyk, wszystkie czesci oryginalne i gdy tylko moge GRAM :-).
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:40. |