Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   dziwna płyta audio (https://forum.cdrinfo.pl/f2/dziwna-plyta-audio-7347/)

cana 22.04.2002 14:09

Cytat:

bgn (22-04-2002 14:04):
u mnie bylo widac tylko 1 track. Ale to zrobilem tak jak pisalem, kopiujac spod nagrywarki "ukryte" traki. Mam jeszcze jedna plytke, ze zmienionym tocem w wiezy widac 2 minuty, plyta ma prawie 60, a widoczne traki maja dlugosc 0. Narazie mecze sie z dosowskim DACEM ( rutime error 200). Zreszta nie spieszy mi sie, bo robie to dla "sportu' i wolnych chwilach

jeśli chodzi o ten błąd pod dosem to ja byłem bardziej leniwy, po prostu znalazłem kompa z 486 i po problemie :)
a zripowane i na moim kompie i pod dosem wawy poszły w niebyt bo tej muzy nie lubię / choć pani mniam mniam :)/ i też robiłem to dla sportu i wiedzy / a może kiedyś sie przyda? /
pod linuxem sprawdzę jak tylko zaistaluje wszystko co mi pod nim potrzeba i dopieszczę system i / czyli pewnie za parę dni albo jak skończe h4 ( a tu już może być ciut ;) dłużej )/ ale jestem pewien ze pod linuxem da się to zrobic na 100%

pozdro

bgn 22.04.2002 14:04

u mnie bylo widac tylko 1 track. Ale to zrobilem tak jak pisalem, kopiujac spod nagrywarki "ukryte" traki. Mam jeszcze jedna plytke, ze zmienionym tocem w wiezy widac 2 minuty, plyta ma prawie 60, a widoczne traki maja dlugosc 0. Narazie mecze sie z dosowskim DACEM ( rutime error 200). Zreszta nie spieszy mi sie, bo robie to dla "sportu' i wolnych chwilach

cana 22.04.2002 11:32

Bgn u mnie pod dosem widac w dosnavigatorze wszystkie tracki i wszystkie grają więc z tego wniosowałem ze jak widac to i skopiować też się da / i dało się/
pozdro

cana 21.04.2002 16:54

poszło za pomocą easy cd-da extractora / i tylko jego pod windą ale zastrzegam sie że aqrast nie miałem windac'a pod ręką/ i za pomocą dosowego dac'a
a po drodze zamontowałem jeszcze raz na wszelki wypadek aspi bo xp robi co chce ;) i gdzie mi po drodze wsiakło

aha, ecd-da pozwolił również odtworzyć ta płytkę pod windą
pozdro

Pedros 19.04.2002 13:44

Sorki za ten ekran - nie wiem czemu się wyświetla.
A o Celine Dion napisałem tu:
http://www.cdrinfo.pl/cgi-bin/Ultra/UltraBoard.cgi?action=Read&BID=1&TID=25364&SID=144 707
Pozdrawiam

cana 19.04.2002 12:08

u mnie pod dosem WSZYSTKIE tracki odtworzyłem za pomocą cdplayera z dos navigatora a ten cholerny DAC nie chce się spatchować i ciągle wywała mi 200 :(
a co do nero to jeszcze raz spróbuje / ale jak już eac stwierdził że mu coś nie pasi / a dokładniej zrobił ale czyste :) bez nuzy czy nawat szumu/ to marnie widze szanse neronka / mino iż go lubie/
pozdro

bgn 19.04.2002 11:48

Cytat:

cana (19-04-2002 10:48):
ma ktoś moze progrsa albo namiary na progsa co to pomagłą na RUNTIME ERROR 200 ?
zaszybli procek mam i głupawki dac dostał
pozdro
olej to, tym bardziej,ze pod Dosem tez widac i slychac tylko jeden trak. Udalo mi sie te wavy "ukryte wyciagnac przy pomocy nagrywarki i mojego ulubionego Wiona ( ale mysle, ze naero tez to lyknie)
1.Wsadzilem plyte do nagrywarki ( a mam auto wylaczone)
2. pokazala mi sie jedna sciezka *.cda i pod spodem informacja o trackach
3. kliknalem na track
4. pokazaly mi sie piekne sciezki audio
5. zaczalem je kopiowac i dostelem komunikat o bledach
6. z braku innego pomyslu kazalem wszystkie bledy olac
7. w efekcie otrzymale grajacego wava zgodnego z ogryginalem
PS> nie wiem, czy jest to metoda bo plyte sam wszesniej sobie spreparowalem przez obraz CloneCD uzyskuja w efekcje jedan sciezka *.cda a reszta data.
Zabezpieczenie to zadne - bo jak pisales cala plyte mozna spokojnie kopiowac clone, tyle ze odtwarzac w kompie tylko pierwsza sciezka
Warto jednak sie zabrac za jakas robote, bo zostanie mi sprzedawanie piratow na gieldzie

Pedros 19.04.2002 10:56

Czołgiem.
Gwoli informacji:
dostałem od swojego "plugina" :) w audio płytkę:
Anastacia - Freak Of Nature ale niestety skopiowaną nagrywarką audio więc "rozkrakowaną" w zupełności.
W załączeniu zrzut ekranu z WinDACa. Płyta 2001 Sony Music itd. bez napisów o zabezpieczeniach na okładce.
Orginału w tej chwili brak. Sorry Cana - więcej nie mogę zrobić.
Pozdrawiam
PS. Sit - może to zależeć od produkcji - ja mam Celin ze wszystkimi ostrzeżeniami. Zaraz zapodam swoje spostrzeżenia z wczorajszych testów zapisu.
PS2. Cana - obejrzałęm okładkę - Ty Szowinisto :)

cana 19.04.2002 10:48

ma ktoś moze progrsa albo namiary na progsa co to pomagłą na RUNTIME ERROR 200 ?
zaszybli procek mam i głupawki dac dostał
pozdro

cana 19.04.2002 09:57

Cytat:

cana (19-04-2002 09:52):
to że clony xl i xxl głupieją na tym audio to zauważyłem tylko że ja raczej nie ufam diagnozą SAMEGO TYLKO clony i zawsze posiłkuję się innymi progsami i analizą "organoleptyczną" :)/ ale clon 4 sobie radzi/, mnie natomiast ciekawi tylko i wyłącznie zzrzucenie do wav'a / w ramach sportu ;) bo takiego zabezpieczonka audio co to pod dosem nie dziala po prostu nie widziałem/
zresztą za jakąś godzinkę będe wiedział czy dac sobie z tym pod dosem radzi

Aha Bgn jak to zabezpieczenie przed kopiowaniem to cienkie jak barszcz wigilijny bo kopiuje się jak złoto :)
to po prostu chol.. wq.. utrudniacz życia dla ludzi co nie mają stacjonarych cd i takie rzeczy trza tepić i to ustawowo :) / i tylko dlatego chce to zdjąć bo ta muza mi aqrat nie pasi( wolę coś w klimatach slayerka albo mensonika :) )
pozdro

cana 19.04.2002 09:51

to że clony xl i xxl głupieją na tym audio to zauważyłem tylko że ja raczej nie ufam diagnozą SAMEGO TYLKO clony i zawsze posiłkuję się innymi progsami i analizą "organoleptyczną" :)/ ale clon 4 sobie radzi/, mnie natomiast ciekawi tylko i wyłącznie zzrzucenie do wav'a / w ramach sportu ;) bo takiego zabezpieczonka audio co to pod dosem nie dziala po prostu nie widziałem/
zresztą za jakąś godzinkę będe wiedział czy dac sobie z tym pod dosem radzi
pozdro

bgn 19.04.2002 09:24

Sid - wydaje mi sie , ze Celinka zabezpieczone jest Key2Audio, ale to w koncu niewazne, bo i tak mozna miec wszystko ( na audiogalaxy jest tego duzo ( z mojego komputera tez)

Cana - od rana sie nudze- to zrobilem sobie dwie symulacje
dla zabezpieczenia audio ( cactus i ProtectSys), bo jakos nie moge nigdy zapamietac co jest co.
To co masz jest chyba zapezpieczone przez ProtectSys ( pierszy trak audio, a reszta data. Clone przy analizie glupieje, stary pokazuje, ze plyta nie jest zabezpieczona, nowe, ze to key2audio. A zabezpieczenia moze zrobic kazda w miare czytajaca Lama ( jesli ja to potrafilem) na obrazie z CloneCD. Ale jak wyciagnac pozostale traki audio- to narazie nie wiem. O kurde, skonczylo sie wolne, trza sie wziac za robote ( ale bede cwiczyl)

cana 19.04.2002 08:03

dosowy ripperek :)
http://www.windac.de/cgi-bin/rand_dacdos.pl

aha i jeszcze jedno : pod windą 98 i na cl lg52x widziany jest pierwszy track ale czas się nie zgadza
pod winxop i na sw216b widziany jest w audio playerku 1 track i jest czas ok a jak się od[pali eaxa i każy mu zprawdzoć płytkę to mimo iż widzi wszystkir poptawnie jak oaudio ./ bo wcześniej widzi je jako data oczywiście poza pierwszym/ to i tak odgrywa tylko pierwszy :(
w win nt 4 z sp5 na cd toshiba 24x nie jest widziany żaden track / nie ma płyty wg windy/
pod dos6.22 na cd toshiba 24x widziane sa przez playera z dos navigatora wszystkie tracki i wszystkie są poprawinie odtwarzane
dzięki Sid,zassałem tego ripperka i za jakieś 2h sprawdzę czy zjedzie ta płytke
pozdro

-Sid-The-Rat=> 18.04.2002 18:24

tekigo zwierza jeszcze nie widzialem, ale jezeli plyte wydalo SONY to jest to key2audio (moze jakas nowa mutacja)

cactus to to nie jest bo on dziala inaczej - widac (jezeli w ogole cos widac) jedna PUSTA sciezke data i nic wiecej - poza tym klonik glupieje przy probach zrzucania teju drugiej sesji (na szczescie w nowym jest opcja - zrzucaj tylko pierwsza sesje :-))))

doskonaly ripper pod DOS'a to DAC - Digital Audio Copy - skad wziac? nie wiem dokladnie, ale po rzuceniu search WinDAC powinna pojawic sie strona domowa autora i tam mozna to zassac

Celine Dion - to jest Cactus - przegralem 4 dni temu na 2 rozne sposoby - zrzucajac tracki WinDAC'iem i klonujac pierwsza sesje - pierwszy sposob podobal mi sie bardziej bo dodalem sobie CD-TEXT...

swoja droga straszne chamstwo - na plycie pani Dion nie ma napisu ze plyta nie ruszy w kompie...

cana 18.04.2002 15:19

ale ona sie lux kopiuje i kopia na stacjnarnym działa ale nie moge odsłuchać jej na kompie pod windą / pod dosem chodzi/ i to mnie denerwuje :)
pozdro

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:42.