![]() |
problem z cd/dvd
a wiec mam taki klopot ze, mam windows vista, writemaster cd/dvd, i dwa zepsute sterowniki, pewnego dnia chcialem sobie cos zainstalowac z plyty, wiec wkladam plyte i po 5 minutach, nic sie nie dzieje, wchodze do moj komputer a tam: dysk C, dyskietki, i nic pozatym ??? wiec nasuwa sie pytanie gdzie jest cd/dvd? szufladka otwiera i zamyka sie ale nic pozatym, a kiedy wchodze do menedzera urzadzen to patrze a na dole jest tak stacje dyskow cd/dvd, a tam dwa sterowniki przy ktorych pisze ze sa uszkodzone, kod nr 39:help: o co chodzi? producent tych ster. to standardowe stacje cd/dvd..... ok i co dalej, obydwa sterowniki niczym sie nie roznia oprocz glownego tytulu jeden to NS5165X PUM652T SCSI CdRom Device, a drugi to TSSTcorp cd/dvdw SH-S182D ATA Device:help::help::help: jak to naprawic???
|
Format C: ? :idea:
;p |
Cytat:
Ps: kupasmierdzi - fakt. I zawsze mnie zastanawia, bezmyslnosc to czy glupota, przedstawiac sie takim nickiem? A moze i jedno i drugie. |
czyli ma sformatowac wina? a i p.s logowalem sie na szybko i nie chcialem bez konca szukac nicku ktorego nie ma.
@EDIT ja mam c dysk glowny, i dyskietki, a mialem cd/dvd jeszcze czyli mialem c , a , d a i jeszcze jedno, bo jak sformatuje c a i d to co dalej, nie przeczyta plyty, nie? |
Mam nadziej***281;, ***380;e to nie wiekowy komp bo vista....
Odinstalowa***263; sterowniki i ponownie uruchomi***263;. Je***380;eli w biosie dobrze ustawione, zworki, molex i ta***347;my prawid***322;owo podpi***281;te to system sam wykryje nap***281;dy i zainstaluje sterowniki. A ten drugi to chyba virtual nap***281;d. :) |
czyli tylko skasowac sterowniki, i zresetowac?
|
Cytat:
A od virtuala zostawi***263;. To ju***380; nie taka ***322;atwa sprawa. :) |
a ktury to ten od smasunga? bo jestem zielony i nie wiem:help:
|
Cytat:
:) |
ok czyli skasowac, i resetnac kompa i tyle??? czy wejsc do biosa???
|
Cytat:
czyli wejsc do biosa i cos przestawic?
|
Wszystko zale***380;y od ustawie***324;.
W pierwszej zak***322;adce "Main Menu" nap***281;d powinien by***263; widoczny jako TSST... Je***380;eli jest prawid***322;owo rozpoznany wychodzimy z biosu i czekamy na za***322;adowanie systemu. :) |
czekaj czekaj, kolejnosc to: kasojemy stero. , resetujemy kompa,po resecie wchodzimy do biosa, i co dalej?
aaa ok thx a jak nie widzi? w biosie? |
Cytat:
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:18. |