![]() |
Ilość załączników: 1
Zgadza się, *.mds jest czymś w rodzaju arkusza dyrektyw. Dawno tego nie używałem, więc sprawdziłem i faktyczne. Prosi o *.mds, *.gi lub *.iso.
//Screen dla potomnych jakby photobucket wywalił Twój. Na przyszłość rzucaj załączniki na forum. http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1228256001 Albo pomyłka autorów albo ... może Vista jest problemem, że nie znajduje *.mdf w tym samym katalogu. --- Ja już od wieków nie używam A120%. Jeśli nie klonujesz gier na PC to imo lepszy jest Image Burn. Poza tym przecież w A120% możesz robić i obrazy w *.iso... |
Sorry, ale czegoś tu nie rozumiem....mds to jeden z dwóch plików obrazu z Alkohola 120% (plik informacyjny) i jego właśnie szuka Toxic's Dual Layer Patcher.A konwertowałem UltraISO...A jakiego programu najlepiej użyć do konwersji DVD9?
O.K.,problem z Toxic's rozwiązany...Faktycznie, trzeba wybrać "All files" (przy "All supported widzi tylko .mds) i wskazać .mdf.Tylko po co ta opcja z wybraniem mds - jak na screenie? Dzięki! http://i62.photobucket.com/albums/h8...PULPIT01-1.jpg |
*.mds to nie jest obraz, więc nie ma się czemu dziwić.
A zmniejsza się dlatego bo konwertujesz jakimś gównem, które nie uwzględnia drugiej warstwy. ;) |
Problem z Toxic's Dual Layer Patcher
Witam!
Mam problem - zrobiłem obraz (Alcoholem 120%) oryginalu Gran Turismo 4.Po wskazaniu pliku mds w Toxic's DLP i kliknięciu na "go" pojawia się komunikat:"Failed to open file".Czy coś jeszcze trzeba wcześniej zrobić z obrazem czy użyć innego programu do tworzenia obrazów? Co ciekawe - po próbie konwersji do .iso rozmiar obrazu zmniejsza się prawie o połowę - więc o odpaleniu nie może być raczej mowy...Dlaczego tak się dzieje? Pozdrawiam |
W sumie mialem juz wczesniej program do bitsettingu ale nie wiedzialem ze on wogule do tego jest bo mam x360 i jak czytalem jak wypalac plytki na niego to polecali BookType dla lajtonow to sciagnolem wiele o nim nie czytajac do czego on wogule jest. A moja nagrywarka napewno dobrze nagrywa DVD9 bo jak wspomnialem mam x360 i sporo juz wypalalem na niego i wszystko do ter pory smigalo. A co do Layer Break to musze sobie jeszcze troche poczytac bo nic z tego za bardzo nie kumam.
Poczytalem troche o tym Layer Break ale i tak nic za bardzo nie kumam. Niby sciagnolem PGCEdit ale teraz to nie wiem co mam zrobic. Mam ustawic recznie gdzie ten LB ma byc na plytce czy co?? |
@perzak
O Layer Break (sektorze na kt***243;rym ko***324;czy si***281; pierwsza warstwa) jest du***380;o na forum. O Bitsettingu (zmianie book-type) jeszcze wi***281;cej. Poczytaj. |
Ta gra powinna działać bez problemu (tak wynika z raportów, nawet na youtube jest filmik). Żeby nie kombinować (mój autopatcher był testowany tylko na jednej grze), powinieneś patchować najpierw toxic potem dvdv. To, że gow odczytuje bez problemu to jeszcze o niczym nie świadczy. Wypalana płytka będzie trudniejsza w odczycie... szczególnie dvd9. Upewnij się, że twoja nagrywarka dobrze wypala dvd9. Ustawienie layer break ma spore znaczenie w przypadku gier ps2 (dwa oddzielne systemy plików, można powiedzieć dwie oddzielne płytki na każdej z warstw).
|
http://www.newcyberian.com/images/ImgBurn.gif
Klikasz na t***261; ma***322;***261; ksi***261;***380;k***281; w prawym dolnym rogu programu, wybierasz producenta swojej nagrywarki i dalej powiniene***347; sobie poradzi***263; tzn wybierasz DVD+R DL i ustawiasz ***380;eby nagrywa***322;o jako DVD-ROM. |
Poczytaj, poczytaj. :taktak:
|
W sumie nie wiem nawet co to jest ten "layer break" to ci nie powiem zreszta tez nie wiem co to jest ten "bitsetting" nie jestem za bardzo ogarniety w te klocki. Najwyzej sobie doczytam na forum jesli jest. A tak zapytam odrazu, czy do zmiany tego bitsettingu potrzeba jakiegos programu?
|
Region gry jest dowolny. Po to mi***281;dzy innymi jest ten program, aby mo***380;na by***322;o uruchamia***263; gry z innego regionu ni***380; konsola. ;]
Hmm... no to chyba masz problem z odczytem DVD9. Je***347;li masz jeszcze na to ch***281;ci i pieni***261;dze zmie***324; bitsetting na -ROM. --- PS: a czy masz ustawiony taki sam layer break na swojej oryginalne grze? Mo***380;e to jest przyczyna? |
Nie mam jeszcze te kolory tenczy rozowy seledynowy itp. dopiero potym mam czarny ekran ciagle ale odpalalem jeszcze inna gre ale na dvd5 i smigalo odrazu po tym seansie kolorowych obrazkow. A mam jeszcze 1 pytanko czy gra musi miec ten sam region co konsola jak uzywa sie FMCB-ta??
|
A jakie masz kolory w ESR przy odpalaniu? Ca***322;y czas czarny ekran?
btw: kolejno***347;***263; patchowania jest w tym przypadku niezmiernie istotna. |
Jednym slowem dupa. Nie dziala z paczem toxic jak i bez niego ciagle mam czarny ekran a do cdfs:/ moglem wejsc. Pewnie mi laser powoli umiera ale znowu oryginalnego GoW mi odczytuje. Jest na to jakas rada jeszcze czy juz trzeba laser wymieniac?
|
Najpierw obraz trzeba spatchowa***263; Toxic DL Patcherem, a dopiero potem DVDV Patcherem (np. ESR Disc Patcher).
Gry najlepiej uruchamia***263; przez ESR uruchomiony za pomoc***261; uLELFa - wi***281;ksza kompatybilno***347;***263;. Zanim jednak odpalisz ESR poczekaj, ***380;e p***322;yta zostanie zweryfikowana w nap***281;dzie (czyt. b***281;dziesz m***243;g***322; przegl***261;da***263; cdfs:/). |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:26. |