![]() |
Czas zapisu!
Właśnie dzisiaj wypaliłem sobie płytke 2X Verbatim BR-RE 25 gb....
i nagrywarce zajęło to 1,5 godziny czy to normalny czas nagrywania takiego nośnika? Używam nero 9 |
Raczej za długo. Powinno to być ok. 45 minut do godziny dla nośnika BD-R(E) 25GB x2.
|
a co mo***380;e by***263; przyczyn***261;?
|
Np. tryb PIO zamiast DMA.
|
W***322;***261;czona weryfikacja zapisu :szczerb:
|
Kurcze, gdzie moja kryształowa kula... :>
Może coś więcej danych? 1. Jaki komputer? 2. Jaka nagrywarka? 3. Jak podłączona? |
Cytat:
2. Lg GGW-H20L YL05 3.eSata |
Cytat:
w Nero natomiast na początku oblicza czas 45 minut... po połowie czasu jest ukończone 15%... i przed końcem przelicza czas na jeszcze drugi raz tyle... PS. Taka sama nagrywarka jak twoja... ten sam firmware :) Podejrzewam, u siebie że to wina kontrolera SATA... czeka mnie wymiana płyty głównej/procesora w stacji roboczej :) |
Cytat:
|
Cytat:
Pozatym firmware widzi nośnik jako 2x... dziwne... Jak sprawdzę na BD-R... to dam znać :) |
Należałoby kupować płyty z indeksem 4X , zdarzają się na Alledrogo poniżej 18 pln.
|
Cytat:
|
Solidne źródło, szybka dostawa , ładne ( printable ) płyty :)
Może do soboty dojdą - śledź tracking . |
Mam te same problemy z Lg GGW-H20L (YL05)
i mogę powiedzieć ze te płyty z Japonii TDK 4x Nagrywa mi z prędkością 2x Nagrywałem jeszcze na LG BD-RE 2x = 1x TDK BD-RE 2X =1x Nagrywarka sprawdzana na płycie głównej i kontrolerze sata, wyniki te same. Powiedźcie jak sprawdzić czy jest ona dobra czy zepsuta. Ps. Macnow do mnie te płytki dotarły w 4 dni od wysłania przez gościa. |
Dla sytuacji:
LG BD-RE 2x = 1x TDK BD-RE 2X =1x Nie wiem jakim programem nagrywasz ale jeśli jest to ImgBurn to zaznacz sobie opcję DVD-RAM/BD-RE FastWrite w ustawieniach. W Nero podobno jest analogiczna. Napisz czy pomogło. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:19. |