![]() |
Cytat:
Czy A-I coś zmieni czy nie to zależy od tego czy masz modchip/cheapmod/tsopa czy softmod. Po za tym nie wiem co zrobi ten XMBC A-I Deluxe bo nie używałem tego nigdy. Ja piszę swoje auto installery na swoje potrzeby. Wiem co mam w konsoli i jaki bios na chipie. :P A-I to nic innego jak dash w którym w menu pod daną opcję przypisany jest jakiś skrypt. A skrypt może wiele, zależnie od fantazji tego, który go pisał. Cytat:
Cytat:
|
Przy włączeniu miga zielona lampka. A gdybym wgrał XBMC.Installer.Deluxe.v1.10 ?? To zmieniło by to coś>???
A jeszcze mam jedno pytanie jak wgrać tego UnleashX ? Nagrać go na płyte czy jak??:help: Wgrałem ten program i co dalej mam zrobić?? Prosze pomóż... |
Jakikolwiek, mój np. mało waży (w downloadzie na stronie) i zawiera tylko dasha UnleashX (wg. mnie najlepszy z dashy; ale ścieżki do programów będziesz musiał sam sobie dopasować).
Sprawdź w prosty sposób: jak miga Ci tam w środku jakaś lampka (przy włączonej konsoli oczywiście) to masz modchip. Jak nie to trzeba rozebrać konsolę skoro nie wiesz co masz i zobaczyć czy przy LPC nic nie ma dolutowane (wpisz w google graphics: "xbox lpc" ;]). Jeśli nic nie ma to masz soft mod i kłopot. ;) |
JEstem w tym temacie raczej zielony wiec zapytam jaki ma być ten Auto-Installer? I jak mam sprawdzić czy mam modchip/cheapmod/tsop czy softmod??
|
MSDash, czyli oryginalny dash. Zapewne wybrałeś w jakiejś grze opcję Xbox Live i podmienił się xboxdash.xbe na oryginalny. Nie wiem jaką tam masz wersję tego X2, ale raczej bootuje pierwej z evoxdash.xbe lub podobnej, a dopiero potem xboxdash.xbe - wniosek z tego taki, żeby nie wgrywać dasha nigdy pod nazwą xboxdash.xbe właśnie ze względu na pierwsze moje Zdanie w tym poście.
Włóż jakiś Auto-Installer (włącz z nim konsolę, powinien się uruchomić zamiast MSDasha) i zainstaluj dasha. Przedtem jednak sprawdź czy masz modchip/cheapmod/tsop flash a nie softmod bo zrobisz sobie kuku. ;] MSDash nie uruchomi chyba gry bez spatchowanego Media Flag, stąd ten komunikat (UnleashX np. patchuje to w locie, można też i ręcznie na komputerze a potem nagrać ale to bez sensu). |
Cytat:
później włacza sie ten program: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...145d69f97.html chociaz wczesniej pokazywało sie inne menu. A jak wsadze płyte z gra to wyskakuje takie coś: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d3f509c16.html Sory za jakosc ale robiłem telefonem. |
Zrób zdjęcie bo nie wiem co masz na myśli.
|
Cytat:
|
Tak można ,lecz nie będzie odczytywał oryginalnych gier ,tylko jakiś model LG po zmianie biosu odczytywał oryginały.
Tutek co i jak http://www.xbox-scena.pl/viewtopic.php?t=315 |
kurde a naped od komputera da sie zamontowac?bo wymiana bedzie tanim kosztem
|
Brałem pod uwagę coś innego,gdyż nie przeczytałem dokładnie Twojego postu.
Jak oryginalne gry nie działają i cd-audio to ewidentnie wina leży po stronie napędu. |
no to co pisze uzytkownik Trilu
|
Dash nie ma tu nic do rzeczy.
--- FTP |
w sumie moze byc problem z dashem bo nieraz jak go wlanczalem mignela pare razy dioda na czerwono a pozniej juz byla zielona i normalnie chodzil wiec jak wgrac dasha jak naped niedziala?
|
Cytat:
Laser jest pewnie słaby, a Twoje płyty są nagrane na lipnych nośnikach lipnym sprzętem. Jeśli to samo dzieje się z tłoczonymi nośnikami (CD/DVD-ROM) np. grami, czy nawet DVD-Video (ale nie tymi z gazety ;] te są akurat kiepskie) to sprawa jest jasna: laser do wymiany. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:02. |