![]() |
Intel SSD X25-M Mainstream 80 GB
Ilość załączników: 3
HDTach na ICH10R
Załącznik 51462 HDTach na kontrolerze Adaptec RAID 5404 Załącznik 51463 Na deser HDTach na powyższym Adaptecu w RAID 0 Załącznik 51464 Więcej testów w bliżej nieokreślonej przyszłości :P |
:wow::wow: szczena opada :)
Masz postawiony na nim system? |
Jeszcze nie, najpierw chciałem go zbenchować pustego.
|
walnij jeszcze atto
:D |
Ilość załączników: 1
|
ile za takie cudo :wow:
|
Ilość załączników: 3
Cytat:
Były już zachwyty jakie to jest szybkie, to teraz ponarzekajmy jakie to jest niedopracowane. Screeny z ATTO i zapisu HDTune z RAID 0 na adaptecu, tak to wygląda po pewnym czasie używania, już pewne symptomy można zobaczyć na ATTO z poprzedniego postu. Załącznik 51495 Załącznik 51496 Więcej testów w niedalekiej przyszłości, jak ktoś chce zobaczyć jakiś konkretny test/konfigurację to zrobię w weekend. EDIT. Żeby nikt nie mówił, że dobieram wyniki tendencyjnie, oto screen z ATTO zrobiony w przed chwilą. Załącznik 51497 |
tak troochę niestabilnie ...
|
lekka zalamka jak na wydatek ponad 1000$ za 160GB.
|
Problem jest znany. Zapisywac mozna po bicie, ale kasowac tylko wiekszymi partiami i wtedy zaczynaja sie schody z przenoszeniem danych w locie. Jezeli na dysku jest duzo danych robi sie nieprzyjemnie.
|
tanie wzglendnie 30GB
Ilość załączników: 2
OCZ Vertex
windows uruchamia sie natychmiastowo|| |
vertex x 3
Ilość załączników: 1
ladnie odjechal.
|
Ostatnio zastanawiałem się nad SSD, pierw nad dwoma 32GB w raidzie 0, ale za bardzo się pośpieszyłem, i zamówiłem dwa Patrioty 32GB PS-100 i kompletna kicha. Począwszy od tego, że w raidzie one nie chcą działać, bo podczas instalowania w7 tak jakby było na jednym dysku zbyt duże opóźnienie i instalacja zatrzymuje się albo na 5% albo na 79%, losowo po prostu. Nie wiem czy to się kalkuluje na reklamację. Kolega powiedział mi, że jak SSD to właśnie tylko i wyłącznie intel, aczkolwiek jakichś modeli OCZ. I teraz zastanawiam się mocno, aby stripping sobie odpuścić i po prostu zakupić Intela ssd x25-m 80GB i będzie lepiej niż stripping. Czy macie już doświadczenia z jakimiś dyskami ssd ?
|
karolluz
Ilość załączników: 2
pospieszyles sie to fakt , zobacz vertexy , caly czas daja rade:mysz:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:25. |