![]() |
Obustronne CDROMy
Czy ktoś widział obustronne CDROMy jeśli tak to jakiej firmy np. obustronne DVD widziałem.
|
jak długo zyję nie widziałem i nie słyszałem o 2 stronnych sdromach, wiąże się to z ich budową, żeby mogły mieć zapisane dane musiały by być przynajmniej o jakieś 110% procent grubsze... a to mogło by wpłynąć negatywanie na wyważenie płyty... itp...
|
Nie wiem czy są możliwe obustronne płyty CD, choć raczej nikt ich nie produkuje
|
Qrde dac wam palec to byscie chcieli cala reke. Malo tego ze plytka kosztuje 1 zeta (w detalu) to jeszcze chcielibyscie ja nagrywac z obu stron. Potem pewnie zeby nagrywarki mialy 2 lasery zeby nie trzeba bylo obracac takiej plyty albo zeby nagrywaly obie strony na raz i oczywiscie zeby kosztowaly co najwyzej tyle samo.
|
eee tam tylko 2 lasery ? Raczej pownien wyjść taki kenwood (7 wiązek) i to dla każdej strony, no i zapis 72x (1 minuta płyta)... ehhh
|
Cytat:
|
... a co z koszeniem trawnika i wynoszeniem śmieci.
|
Ależ Wy nie rozumiecie, kolega chce nagrywać Audio i odtwarzać u cioci na patefonie, podobnie jak niegdyś czarne krążki (ponoć teraz też się je produkuje - ale to serie dla koneserów za grube pieniądze).
|
Koledzy Prześmiewcy zachowujecie się jak niejaki B.G , który twierdził, że 64kB pamieci w komputerze powinno kazdemu wystarczyć. A niby dlaczego obustrona płyta CDR to zły pomysł? moim skromnym zdaniem nawet nawet obustronna nagrywarka nie jest czymś nierealnym...to tylko technika a ta jak wiadomo...pędzi, zwlaszcza w IT. Pozdrawiam.
|
Może i masz rację, ale spróbuj podpisać taką płytę. Tylko gdze - blisko osi, czy też na krawędzi?
|
Może i masz rację, ale spróbuj podpisać taką płytę. Tylko gdze - blisko osi, czy też na krawędzi?
|
ja proponuje na krawędzi z boku cd. bedzie czytelni i w ogóle....
=o] |
zostaje podpis cyfrowy :D
|
Jeżeli sukces płyt obustronnych miałby zależec od tego jak je opisać, to ja proponuję - na płytach obustronnych nic pisać nie bedziemy /do czasu wymyslenia specjalnego pisaka/ a zawartość płyty opiszemy na dołączonym do niej pudełku. ;-)
|
A po co Ci dwie strony CD, czytalem ze maja wejsc jakies nowe nosniki o pojemnosci 100GB !! (a moze 10GB)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:58. |