![]() |
Problem z karta wifi pcmcia
Witam kupiłem wraz z laptopem karte pcmcia wifi Model:GL242201-0T jednak gdy zainstaluje sterowniki z płyty karta w systemie niby hula jednak wchodze w polączenie sieciowe (wyswietli mi sieci)ale nie mogę się połączyć wyskakuje jakiś bląd dodam ze na karcie wifi przez usb jest wszystko ok pomożecie?
|
Jakiś błąd ?
Wróżek to tu nie ma |
Cytat:
I maja szklana kulę! W Śmietniku jest wszystko! |
Cytat:
ta cos wie .. na te tematy Digit ***8211; wróżka zaawansowanej technologii |
"sytem windows niemoze polaczyc sie z wybrana siecią,Sieć moze byc poza zasiegiem.Odswiez liste dostepnych sieci i sprobuj polaczyc sie pownie" dodam ze na 2 laptopach jest to samo
|
Cytat:
czy tylko używasz windosowe-go konfiguratora .. |
A czy przypadkiem nie masz zainstalowanego oprogramowania do tej karty usb, przez które łączysz się z netem?
Bo jeżeli tak to zobacz czy czasami tam nie masz włączonej opcji przejmującej przez nie kontroli nad połączeniami sieci bezprzewodowych... |
instaluje sterowniki z plyty cd do tego urzadzenia,robilem nawet tak ze przeinstalowalem windowsa i odrazu instalowalem ten modem jednak to samo(po instalce niemialem zainstalowanego urzadzenia wifi pod usb) wiec to napewno niewplywa na dzialanie tamtego
|
Cytat:
kart ma jakieś diody kontrolne ... ..? jakoś w systemie musi się zgłaszać co najmie jako [ nieznane urządzenie ] |
tak pomaranczowa swieci sie ciagle a zielona miga tak co 2sek,urzadzenie po instalacji sterownikow niby jest ok ale wyskakuje ten w/w komunikat jak chce sie polaczyc
|
Cytat:
|
windows xp professional wersja 2002 dodatek sp2
|
i co pomozecie?
|
A jakieś zabezpieczenia w sieci masz?
Może spróbuj zresetować router i zobaczyć czy łączy się bez jakichkolwiek zabezpieczeń? - Tutaj są też jakieś sterowniki, i jakiś soft do niej więc może zobacz czy to nie jest coś innego niż to co masz i zainstaluj... |
mam neostrade przez livebox,jak lacze sie przez usb to mi wyskakuje dopiero podanie klucza wep
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:02. |