![]() |
Faktycznie, wystarczyło w biosie ustawić logo na disable :)
raz jeszcze dzieki :spoko: |
Nie zawsze - w Zotac ION mialem JPG 800x600 24bit!
|
Cytat:
|
Na P5GC-MX/1333 MyLogo nie chcialo dzialac - uzywalem MMTool by podmienic OEM Logo...
|
oem asusa...nie pierwszy od fs zreszta
|
Ale sie upraliscie na tego asusa, to FS a nie asus. Ta plyta z asusem moze miec duzo wspolnego ale nim nie jest i nie ryzykowal bym plyty nawet za glupie 50 zl po to tylko by sprawdzic czy bios albo zmieniacz loga z/dla asusa dziala z nia.
|
Tak jest georg, jest tak jak właśnie piszesz, splasha można wyłączyć (przynajmniej u mnie) masz wtedy normalne komunikaty POST przy starcie.
|
Cytat:
Tak jest przynajmniej na moim gigabajcie i o ile pamiętam inni producenci też tak stosują, choć nie jestem pewien czy robi to asus. :) |
Jest taki soft jak ASUS MyLogo.
http://support.asus.com/technicaldoc...Language=pl-pl |
Wydaje się, że problem rozwiązany :)
Nagrałem na cd ten bios, który wskazał mi @loki7777 (dzięki wielkie), zaktualizowałem ... i każdy soft pokazuje mi już 2 rdzenie i prawidłowy procesor :spoko: jedyne co mnie wkurza to to logo fujitsu-siemens przy odpalaniu kompa, ale tego to chyba nie da sie zlikwidowac co? :D |
Mam pytanie, czy menadżer urządzeń widzi dwa rdzenie, czy jeden? Odinstaluj sterownik procesora i zrób restart. Powinien widzieć dwa rdzenie po całej operacji. siódemka rozpoznaje podmianę procesora, Vista chyba tez, natomiast XP chyba nie.
|
Cytat:
|
Bez internetu nie sciagnie;)
|
Cytat:
Ja zawsze update robiłem tym programem i 0 problemów. Program SAM ściąga najnowszy bios i instaluje. Trzeba tylko wyłączyć antywirusa, odłączyć internet i inne zbędne aplikacje tak dla pewności ;) |
Jestes pewny ze w tym przypadku nie uwali tego mobo bo ono jest brandowane na FS i sprzedawane w zestawach - pomijam dostepnosc na allegro.
Iso wypalic i uruchomic kompa z cd - reszta wg instrukcji. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:05. |