![]() |
laptop nie czyta blue ray-a
Witam. od roku mam laptopa, HP Pavilion dv7-4030ew TV W7HP- przy zakupie pomyslałem że przyda się czytnik bluray,do wczoraj nie korzystałem z tego bo nie było potrzeby. Wczoraj mnie coś naszło - a podłączę do TV i zobaczę jak będzie film wyglądał.Wrzucam "Avatara", cos pomielił pokazał że niby coś jest włożone, ale nic nie pokazał na TV, wrzuciłem "2012" nic nie pokazał nawet w napędzie, jeszcze jeden inny oryginał i również nic. Na tronie HP pisali by uaktualnić MediaSmart- uaktualniłem -wrzuciłem "2012" coś niby widział bo płyta pokazała sie w napędzie, ale nic nie odtworzył, wrzuciłem "avatara" nie zobaczył płyty,"terminator ocalenie" nadal nic ,laptop nie widzi płyt blue ray.Pranoja i żenada, piraty chodzą ale oryginała już nie można obejrzec. I żeby jeszcze na stronie HP coś sensownego napisali. Co mogę zrobic,co powinienem ? Program aktualny , może inny ściągnąć- jaki ? Uaktualnienie sterowników napędu ? a jaki mam i gdzie znajdę sterowniki ?
ps. Nie wiem czy odpowiedni dział ... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Hmmmm... w dzisiejszych czasach, to oczywista oczywistość, cytując klasyka:
Cytat:
Najlepszym przykładem, jest mój odtwarzacz Grundinga, na którym nie można odtwarzać części legalnych płyt, i cala masa opisów w internecie, mówiąca o rożnych, niekiedy zaskakujących problemach. Ale nie jestem specjalista :) od łamania zabezpieczeń, wiec jakby to nie moja bajka. |
ale to nie pomaga mam legalnego laptopa i legalne filmy- co zrobić by to zadziałało ?
|
Przeczytać jeszcze raz, ze zrozumieniem:
takie problemy występują przy zabezpieczeniach DRM, na legalnym sprzęcie, przy legalnie zakupionym nośniku!!! Iść do sprzedawcy, i zapodać mu problem, niech myśli - albo wymieni, albo nie. Najprawdopodobniej nie, bo stwierdzi - a u mnie działa! |
Spróbuj AnyDVD HD -włącz obsługę Blue Ray
|
Cytat:
Anydvd HD - spróbuję |
Cytat:
|
....ta aaa....... no to niech żyje .....piractwo.......
AnyDVD HD, nie bardzo pomógł |
Jeszcze raz:
-wymień płytę na inny egzemplarz. |
płytę z filmem ? Avatara dawno temu kupiłem, i to nie powinno polegać na wymianach płyt wrzucam oryginalną płytę i oryginalny program odtwarza- tak to widzę. Jest inaczej ? piractwo niech kwitnie.
|
Rozumiem, ze nie rozumiesz.
Teoria różni się od praktyki. Jeżeli uważasz, ze wyjściem jest piractwo - nic na to nie poradzę. Ale to mija, z wiekiem i doświadczeniem. Zapewniam cie. |
Sie zgadzam z Toba, yaholu...
Obaj wypozyczamy pewnie filmy online w iTunes Store i jest nam dobrze i prosto... Ale kto z nich to zrozumie ;-) Ja juz z BluRaya wyroslem... :piwo: ;-) |
Wiesz M@x, to proste - ja po prostu, nie mam napędu optycznego.
Teraz już w żadnym kompie :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:14. |