![]() |
Dlatego najlepszym jest rozwiazaniem jest post nr4 nie dosc ze wireless to dziala bez reklam :P
|
A ja dodam, że rozwiązanie nr 13 ma pewien defekt, a mianowicie Input Wrapper for DS ciągle ładuje pada jak jest podłączony kablem :(, rozwiązałem to poprzez wyjęcie baterii xD.
MontionJoy gdyby nie te reklamy byłby chyba idealny. |
Same pr0 fixy. :D
|
A ja bym wyłączył ps3 jeżeli się włącza xD
|
Zdecydowanie nr.4 :rotfl:
|
Rozwiązanie jest w poście nr.13. :czar:
|
Osobiście używam MontionJoy'a poza irytującymi reklamami w programie, działa całkiem w porządku.
Mam jeden mały problem, jak mam włączone wibracje pad odłącza się od PC i włącza ps3. Ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Ja wiem że można wyłączyć wibrację i wtedy problem jest częściowo rozwiązany - Nie ma wibracji, nie ma odłączenia. Ktoś coś poleci, inny program? Better PS3? Coś innego ? Pad to DS3 for PS3 ;) |
Albo w poscie nr. 4 :D
|
Po co Ci to? To antyczny szmelc. Wszystko czego potrzebujesz do działania DS3 masz w poście numer 9 i na dzień dzisiejszy, na Windows, nie ma lepszego rozwiazania.
|
Cytat:
Ten wynalazek "SCP-DS-Driver-Package-1.2.0.160" działa, ale czy jest coś lepszego? |
Dziś ugryzłem temat na Ubuntu.
Znalazłem takie coś, ale nie działa bez BT w komputerze... https://help.ubuntu.com/community/Sixaxis Więc posłużyłem się poniższym wynalazkiem i Dual Shock 3 jest rozpoznawany, ale za każdym razem trzeba klepać "sudo xboxdrv --detach-kernel-driver". http://pingus.seul.org/~grumbel/xboxdrv/ Poza tym porty FCEUX i Nestopia są ubogie i niestabilne. ;/ |
Dziala na BT doskonale , testowalem u siebie ale musi byc minimum 2.0 :)
|
Znalazłem lepsze rozwiązanie, otwarto źródłowe, bez trojanów i adware.
1. Należy zainstalować Xbox 360 Accessories Software. 2. Zainstalować XInput Wrapper for DS. 3. Odpalić ScpDriver.exe i zainstalować sterowniki do podłączonego DS3 (nie wiem jak z BT, który podobno działa - nie mam go w desktopie więc jadę na kablu). Najlepiej od razu z opcją Force Install i co oczywiste uruchomić jako administrator. Dojdzie jedna usługa działająca w tle, można ją wyłączyć z poziomu np. "services.msc" jeśli chce się mieć to na żądanie. DS3 (i ponoć DS4) wykrywany jest w grach (i emulatorach) jako joypad do X360. Można remapować przyciski (np. triggery), sprawdzać ich działanie, czułość itd. Póki co to najlepszy znany mi sposób na obsługę Dual Shocka 3 w Windows. |
Cytat:
|
Motioninjoy to jakies badziewie faktycznie firawall krzyczy ze sie chce tam z czyms laczyc caly czas i nie idzie tego odpalic bez neta .
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:01. |