![]() |
Cytat:
|
Do ałta, jak ci kozak siądzie? :rotfl:
|
Kupiłem Xiaomi 20000 mAh, działa. :szczerb:
|
Ja mam powerbanka 8000Mah.
|
I Always ze skrzydełkami.
|
Powerbank jest bardzo przydatny sama często go używam szczególnie jak na dłużej wychodzę z domu polecam
|
No cóż mam odpisać , popieram że warto :)
|
Z tego co mi sie wydaje to ogniwa litowo-polimerowe wystepuja jedynie w formie pryzmatycznej , ale w/g mnie warto nawet takowe kupic bo sa duzo lepsze/wydajne wzgledem zwyklego ogniwa litowego ;)
|
Tylko jak widzisz w podpisie, ja mam latarki na ogniwa 18650 i je bym chciał wykorzystać.
Może źle szukam ale nie widziałem 18650 Li-pol. |
Sluchaj to jest tak , najlepiej isc do lidla i kupic za 25zl takie cudo co ma w sobie 18650 i pojemnosci 2200mah jak masz szczescie to uda sie rozbebeszyc i wymienic ogniwo i do tego fajnie wyglada ;) , jak cie stac na wiecej bierz Li-pol zdecydowanie wygrywa z li-ion ;)
|
No spokojnie masz racje , ale typowe power banki też nie są wieczne.
Tu przewaga jest taka, że jak już ogniwo padnie , nie ma problemu z wymianą . A typowy power bank nie każdy da się łatwo rozebrać. |
Ilość załączników: 1
Realna pojemnosc tego ogniwa to 2000-2200mah minimalne bezpieczne napiecie ogniwa to 3.6v przy nim ogniwo staje sie dosc niesabilne i traci zywotnosc , pomijam ze to ogniwo po 300cyklach ma juz tylko 50% pojemnosci . Szukasz czegos bardziej stabilnego szukaj Li-pol ogniw ;)
Załącznik 116363 |
Cytat:
|
|
Tak tylko 2200mah to jest nowe ogniwo , po parunastu cyklach jest juz mniej no i pomijam straty na podbicie tego do 5v , tak realnie powerbank oznaczony 2200mah odda z siebie ~1500mah przy 5V ;)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:01. |