![]() |
Radiator jest na siłę przykręcony do obudowy. Śruby odkręcisz kluczem imbusowym (6-kątnym) - mnie się to jednak nie udało, bo nie miałem tak małego klucza. Mnie się udało ściągnąc radiator wraz z kawałkiem obudowy procesora (w środku, koło rdzenia są zatrzaski, które zdjąłem).
|
A radiator?
A jak zdjąć radiator bo ja bym z chęcią zrezygnował z wentylatora, nam taki ładny duży radiator z jakiegoś IBM.
|
Cytat:
|
Już zdiąłem. Nie ściągałbym go ale poprostu nie działał i tyle. A metoda jest prosta trzeba ścisnąć na końcach wentylator i odchylić ;) takie proste. dobrze ze do tego doszedłem bo po 30 min miał już 60 stopni Celsjusza.
dzieki mimo wszystko |
Cytat:
Nie były bardzo dobre tylko są bardzo dobre ! No właśnie poco przecierz na procek masz parę lat gw ja mam mojego PIII 550 ! na oryginalnym BOX"owym wentylu i odpukać działa bez zarzutów ! |
Cytat:
poza tym te boxowe wentylatory byly naprawde dobre, czemu chcesz go wymienic ? pozdrawiam:) |
Z tego co widzialem w boxie to jest to plastikowa obudowa, co jak co ale srubokret rozwieramy powoli aby nie uszkodzic plytki, delikatnie i ostroznie po trochu slychac jak peka?? To dobry znak oczywiscie jezeli peka obudowa :). Po jakims czasie powinienes wydobyc zawartosc zamknieta w boxie i zalozyc nowy wiatrak ktory jest sprawny.
|
Re: Jak zdjąć COOLER z P II
Cytat:
Koledze zapewne chodzi o BOX z innym raczej nie ma problemu. Kiedyś podchodziłem do tego ale dziada nie mogłem rozebrac, młotka nie chciałem zastosować. Jakby ktoś wiedział... |
wersja BOX czy OEM i cooler dokupiony ?
|
Jak zdjąć COOLER z P II
Jak w temacie.
dzieki |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:12. |