![]() |
niekopiowalne plyty
Izraelska firma Doc-Witness zaproponowała nowe rozwiązanie uniemożliwiające kopiowanie płyt. Dotychczas większość systemów antypirackich opierała się albo na barierach programowych, albo na żądaniu rejestracji zainstalowanej płyty bezpośrednio u producenta.
Te bariery można było szybciej lub wolniej obejść - często stanowiły wręcz "sportowe" wyzwanie dla hakerów. Sposób Doc-Witness jest inny: firma przygotowała technologię tzw. "inteligentnych kart" łączonych bezpośrednio z płytą i - według producenta - całkowicie uniemożliwiających nie tylko kopiowanie zawartości, ale i np. instalację na kilku komputerach. Ponieważ zabezpieczenie jest nie tylko software'owe, złamanie go ma być bardzo trudne. Kwestią otwartą jest natomiast, na ile system się opłaci - producent na razie nie ujawnił ceny zastosowania nowej technologii. http://www.doc-witness.com/ źródło: Informacja pochodzi z Magazynu Komputerowego Enter |
Eeeee tam jak bedzie jakas fajna gra to se orginal kupie :)
|
1. nie ma takiego zabezbieczenia ktorego nie da sie obejsc. Jeśli dało by się zabezpieczyc samochod przed kradzieza to nikt by nie ubezpieczał. Ja ubezpieczam i mam gdzies jak mi ukradna, to kupie sobie nowy lepszy....
2. Nawet jak wprowadza karty chipowe to tez sie to da obejsc. 3. Nawet lex jest w wersji pirackiej, mimo dosc dziwnych zabezpieczen. 4. Nie wiem po kiego grzyba pakuja duze pieniadze w zabezpieczenia, zamiast obnizyc cene i w ten sposob zlikwidowac piractwo to oni jeszcze podbijaja cene!!! |
HASP w innej formie?
dziwne bo autodesk po tylu latach stosowania klucza hardwarowego odszedł od niego na korzyść softwarowego poczekamy zobaczymy tylko gdzie jak sobie ten klucz w kompie wstawie /usb? a mozę pci? :) to się da obejść vide emulatory klucza dla schemy, acad'a itp./ pozdro |
W ten sposób mogą próbowac zabezpieczyć tylko jakieś specjalistyczne programy przeznaczone dla wąskiego grona użytkowników. Inaczej to się nie przyjmie. Jednym słowem lipa - burza w szklance wody 8) 8) 8)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:40. |