![]() |
PODNIESIENIE wydajności
Zastanawiam się jak podnieść wydajność w nagrywaniu żeby nagrywać więcej płyt w krótszym czasie. Mam dość stary sprzęt k6 2/450, płyta chipset MVP3, pozwala na UDMA 33. Na początku miałem jedną nagrywarkę NEC-7900a, teraz dokupiłem drugą LTR-40125w ale gdy próbowałem zgrywać z płyt na twardy obraz płyty na dwóch nagrywarkach naraz różne płyty to transfer strasznie malał do 4x-2x.Ciekaw jestem czy jak bym kupił kontroler ide to by coś pomogło ,a może nową płyte głowną , a może kontroler SCSI i nagrywarki SCSI , znajomy mówił że ktoś z jego znajomych ma ponoć pod takim kontrolerem z 5 nagrywarek i wszystko dobrze chodzi. Tylko że nagrywarki SCSI są drogie mógłbym kupić najwyżej takie z zapisem x8. Czy jedynym rozwiązaniem jest konfiguracja jedna nagrywarka na jeden komputer? Jak myślicie jak nagrać jak najwięcej jak najszybciej i na jakim sprzęcie ?
|
Witam !
Oj facet zebyś nie przesadził - twój sprzęt i dwie równolegle pracujace nagrywarki = w najgorszym przypadku dwa podstawki pod browara ew herbate ! |
Zgadzam się, ale co zrobić żeby to zmienić? Sprzęt można zmienić tylko żeby było warto.
|
Nie kumam!
Zgrywasz dwie plyty, rozne, jednoczesnie? Jako dwa obrazy? Tak? Chcesz wypalac dwie rozne plyty, na dwoch nagrywarkach, jednoczesnie? Tak? Cos mnie sie nie widzi taki uklad! Zakladasz wlasna firme "Spawacz&Stadion Co. Ltd" Po co ci hurt, detal wystarcza! |
Bez przesady , moje hobby to nagrywanie płyt.;p
Po prostu jestem ciekaw co dało by sie zrobić, żeby robić to lepiej i szybciej i niekoniecznie na stadion. A na pierwsze dwa pytania 2x tak. |
Jedyne co mi przychodzi do glowy, to potawic macierz na 7 nagrywarek (ale to koszt, hohoho!) ale z nagrywaniem 2 roznych plyt?:
moze kontrolery z RAIDem i nagrywanie z roznych dyskow? Cienko to widze! |
:( Aż tak źle, a czy jak jest dysk udma 133 a nagrywarka udma 33 to czy nie ma zapasu w transferze?
|
Sa w cennikach wersje nero do niezaleznej obslugi wiekszej liczby nagrywarek jednoczesnie. Ich ceny sa mniej wiecej krotnoscia liczby nagrywarek, wiec odrzucaja....ale mozliwe ze gdzies w necie jest to do zassania, musialbys poszukac. Mozliwe ze wtedy nie mialbys takich spadkow transferu przy zrzucie obrazow, choc prawde mowiac reszta twojego sprzetu nie jest za bogata ale zawsze mozesz sie pobawic. Inna sprawa ze nero jak to nero przy zabezpieczonych plytach sie nie sprawdza.
|
Właśnie jest problem z tymi zabezpieczeniami i konieczne jest robienie obrzazów płyt w CloneCd.
|
1. nero obsługuje 2 nagrywarki
2. Sprzęt Ci się nie wyrabia, nie kombinuj z kontrolerami tylko zmień płytę, procesor, dysk np. baracuda IV spokojnie wyrobi Ci się z conajmniej 30 nagrywarkami. |
Wielkie dzięki , ale czy te 30 nagrywarek to nie przesada?
A jeśli chodzi o Nero to nie moge go używać ze względu na zabezpieczenia Safe Disc i Psx. Zazwyczaj takie płyty nagrywam. |
ja tylko mówie że BARACUDA IV się wyrobi.
|
Postaw na biurku drugiego kompa pod druga nagrywarę i możesz palić do woli ;-) A tak poważnie, to czarno to widzę. Chłopaki mają rację - bez szybkiego dysku, kontrolera i procka nic raczej z tego nie będzie :(
|
Przecież zawsze możesz postawić sobie tłocznię CD - pozostaje tylko kwestia ceny.
|
Z półtora roku temu widziałem urządzenie (bo raczej nie można nazwać nagrywarką) palące 50 płytek CD na raz. Już miało dysk twardy. Cena również zabójcza (ok. 30000 zł). Zawsze to jakieś rozwiązanie.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:03. |