Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Pomocy!!! Spada Mi Bufor Nagrywarki Do 7%!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/pomocy-spada-mi-bufor-nagrywarki-7-a-10058/)

jacekk_16 30.08.2002 17:54

Pomocy!!! Spada Mi Bufor Nagrywarki Do 7%!!!!

POMOCY!! POSIADAM NAGRYWARKĘ TDK 32/10/40 CYCLONE. MA ZALEDWIE KILKA MIESIĘCY. BUFOR NAGRYWARKI SPADA MI DO 7%!!
CO ZROBIĆ BY UTRZYMYWAŁ SIĘ PRZY 98%?
PRACUJĘ NA KOMP. CELERON 500mHZ, HDD 30GB+ 2 HDD 4.3GB, G4MX440.
ODPISZCIE!!! POMOCY!!! :'(

Yahol 30.08.2002 18:20

1. Nie pisz duzymi literami.
2.Gdzie jest podpieta nagrywarka.
3.Zainstaluj ASPI.

tomgoo 30.08.2002 18:27

czy dma włączone?
czy aspii4.6 zainstalowane?
czy via4in1 zainstalowane?(jeśli masz płyte gł. na via)
jak podpieta nagrywara?
ile ramu?

ZiP 30.08.2002 18:29

Człowieku, kup sobie nowy sprzęt.
A na przyszłość pamietaj:
KORZYSTAJ Z WYSZUKIWARKI.

bas 30.08.2002 18:32

Jak nic nie pomaga to format partycja systemow: i ponowna instalka windy.

Zip: Daj Chłopakowi spokój,jest tu nowy, czasami trudno się dogadać z wyszukiwarkami.

Gdzieś przy wejściu na forum Mogło by być to zaznaczone dużymi literami.

tomgoo 30.08.2002 18:36

ej zip przecież jesteśmy tutaj od tego żeby człowiekowi pomuc a nie dawać uwagi na jakim sprzecie pracuje. Ja sam podobna konfiguracje . celeron500 vooddoo3 3000 512 mb ramu sound blaster live liteon 40125s teac 40x (cdrom)likom (monitor) abit be6-II 2x 40gb hdd . Dla mnie wystarczy . A propo na stronie głównej opis forum widnieje ,, znajdziesz tu grupe życzliwych ludzi którzy..." -czy coś w tym stylu.

Yahol 30.08.2002 18:47

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)

ZAPAMIETAC: w okolicy 650 postu puszczaja nerwy:-D

cana 30.08.2002 20:06

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)

nie puszczają / a jeśli nawet to starym prykom już wolno ;) /to na wszelki wypadek gdzyby mne puściły :)//
qrde jak jak lubię poczatek weekendu wieczotową porą / cold browarek w dłoni i jeszcze te paręminut do wyjścia w "small" tango :)
drink na dziś:
metaxa + redbull -> dobrze miecie :)8)

Laser 30.08.2002 20:53

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)

Witam !

Czy ja wiem poprostu trzeba zdać sobie z pewnych rzeczy sprawę. czasami ludzie mają złe dni albo akurat nie mają poczucia humoru w danej chwili i wyzywają ludzi :-D :-D od różnych oriętacji sexualnych oraz zwierząt plujących !

:-D :-D :-D

Co do tematu poszukaj na forum postów o podobnym temacie było tego trochę !

Zip się poprostu uniósł bo sie przy tym jush parę razy naprodukował inni z resztą tesh i nie ma zamiaru pisać tego znowu :)

mapsajm 01.09.2002 00:50

[QUOTE]ZiP napisa***322;(a)
[/Qcoraz bardziej podobają mi się twoje posty, Zip. szczególnie lubię w nich słowo szukaj :-D ;)

bgn 01.09.2002 11:27

Re: Pomocy!!! Spada Mi Bufor Nagrywarki Do 7%!!!!

Cytat:

jacekk_16 napisa***322;(a)
POMOCY!! POSIADAM NAGRYWARKĘ TDK 32/10/40 CYCLONE. MA ZALEDWIE KILKA MIESIĘCY. BUFOR NAGRYWARKI SPADA MI DO 7%!!
CO ZROBIĆ BY UTRZYMYWAŁ SIĘ PRZY 98%?
PRACUJĘ NA KOMP. CELERON 500mHZ, HDD 30GB+ 2 HDD 4.3GB, G4MX440.
ODPISZCIE!!! POMOCY!!! :'(

no dobra. Odpowiedz sobie na pytanie - dlaczego spada ci bufor.
Odpowiedz jest prosta - nie nadaza transmisja ze zdrodla kopiowania do nagrywarki.
Przyczyna? i tu musisz podac wiecej informacji, albo sam przeanalizowac konfiguracje swojego komputera i sposobu nagrywania.

Najpierw sposob nagrywania - jesli nagrywasz w track-at-once
to spadek bufora jest naturalny( zapis sciezki - wylaczenie lasera -napelnienie buforu i nagrywanie i tak w kolko.
Jesli dzieje sie przy disk-at-once to:
-wylacz nagrywanuie w locie (szczegolnie jesli zdrodlem jest cdrom nie nadazajacy za nagrywarka)
-jesli jest to mozliwe i nie zalezy ci na ewentualnym spowolnieniem dysku- przepnij cdrom jako slave do HDD ( rozepnij z jednej tasmy z nagrywarka)
-wylacz pracujace aplikacje, a szczegolnie monitor antywirusowy ( lub innym program sprawdzajacy poprawnosc kopiowanych plikow, ( popatrz na dolna prawa czesc belki - kazdy programik siedzacy w trayu zabiera
zasoby twojego komputera)
- zrob defrag dysku- banalne, ale pomaga

Ponadto- wszystko to co ci koledzy pisali (wlaczenie DMA)

PS>MNIE AKURAT PISANIE DUZYMI LITERAMI NIE PRZESZKADZA, SZCZEGOLNIE W NIEDZIELE KIEDY OCZKA SA MALE I JAKBY PODATNE NA SWIATLOWSTRET

QBUS 01.09.2002 12:07

Re: Re: Pomocy!!! Spada Mi Bufor Nagrywarki Do 7%!!!!

Cytat:

bgn napisa***322;(a)

PS>MNIE AKURAT PISANIE DUZYMI LITERAMI NIE PRZESZKADZA, SZCZEGOLNIE W NIEDZIELE KIEDY OCZKA SA MALE I JAKBY PODATNE NA SWIATLOWSTRET

A jakby Ci ktos krzyczal do ucha tez by Ci nie przeszkadzalo :-D, bo to mniej wiecej to samo ||

mapsajm 01.09.2002 12:07

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
A propo na stronie głównej opis forum widnieje ,, znajdziesz tu grupe życzliwych ludzi którzy..." -czy coś w tym stylu.
muszę cię zmartwić, Tamgoo. na stronie głównej forum widnieje napis: "wejście na forum". na tym stwierdzeniu opis się kończy:P :-D

tomgoo 01.09.2002 12:19

o cholera żeczywiście ale to gdzieś na stronie cdrinfo jest bo to czytałem - prznajmniej tak mi sie zdaje:P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:17.