![]() |
Help!!!! Safedisc!!!
Ostatnio jak porosiłem was o pomoc dostałem dużo odpowiedzi jeśli chodzi o przegrywanie płyt z Safe Disc 2.51 ale w sumie nie pomogło.
Bywa że jeden plik czasem się nie przegra(po wypaleniu kopi i przegraniu na dysk w nortonie) czasem czasem nawet prawie na początku się zacina. Sprawdziłem moja nagrywarka LTR-40125w na 100% kopiuje wszystkie płyty z wszystkimi wersjami Safe Disc tym bardziej że jest z biosem od LTR-48125w.Jak przegrywam to jako cdrom i cdrw używam tej nagrywarki, a może to trzeba zawsze robić w locie, ktoś z was napisał że ma cd-rom Toshiby i nagrywarke Liteona tylko starszą od mojej i nagrywa w locie, ktoś inny napisał że trzeba mieć starszą wersje CloneCD. Nie udało mi się przegrać gier: -Age of Wonders 2 -Medieval Total War -Mafia HELP!HELP!HELP!HELP!HELP! To jest tragedia , może ktoś z was kto ma Lite-on'a mógłby przesłać mi na mail'a swój profil nagrywania z CloneCD do Safe Disc. Zdażało mi się przegrać jakieś płyty z Safe Disc 2.XX ale tego sie nie da za nic ruszyć. HELP!HELP!HELP!HELP!HELP!HELP! Mój email |
Skorzystaj ze standardowych ustawien programu clony.
A plyte kopiowana umiesc w nagrywarce i zrzucaj na dysk, musi pojsc nie ma rady. |
Zrobiłem tak i jeszcze użyłem programu BetaBlocker i nic
Dodam że na płycie są następujące pliki: 00000000.016 00000000.256 00000001.tmp DrvMgt.dll SECRDV.SYS reszta to graficzne i tekstowe i exec. |
A probowales programik Safedisc Cleaner? Wywala safedisca z execa (dziala do 2.51 wlacznie, na 2.6 juz niestety nie :'(). Wtedy skopiujesz plytke byle jaka nagrywarka. Ja tak oblaskawilem polskie Herosy (niestety upgrade zmienia tez safedisca na 2.60 i dupa blada wtedy :'().
|
Niestety potrzebuje przegrać w całości 1:1.
Zastanawiam się czy ta nagrywarka nie jest czasem złym zakupem , może faktycznie Plextor jest najlepszy. |
Ja akurat mam model 24102B i nie spotkałem się z tym problemem. Zawsze dobrze zgrywa SafeDisk
|
W końcu po 20 próbach i zgraniu profili do CloneCd z działu download CDRinfo udało mi się przegrać pierwszą płytę bez wzmacniania słabych sektorów,
ale z nagrywaniem miałem też dużo prób i wkońcu przy zapisie x4 udało mi się. Czy zależy to od jakości płyty (używam najtańszych) czy od nagrywarki bo czekać 18:50 na nagranie jednej płyty to trochę dłuuuuuuuugoooo? |
Ja używam płytek Xdisc
|
To nie zalezy od plyty.Jezeli plyta jest slabej jakosci to najwyzej bedzie nieodczytywalna ale bedzie dobrze nagrana(teoretycznie).
A na xdisc troche nagrywalem i na ta partie ktora akurat mialem nie narzekam. |
Cytat:
czytaj |
Cholera zapomniałem . Nie wiesz czasem czy był taki artykół o liteonie i clone cd na cdrinfo ?
|
Według mnie jest jakaś nowsza wersja Safe Disca bo gdzie sie nie spotkam wszyscy mają problemy ze "starymi grami" typu :Red Alert 2, Cicilization 3, Warcraft 3,GTA 3, a ja bez problemu sobie z nimi radze, natomiast to z czym się teraz spotkałem jest o wieeeeleee gorsze . Clony XXL pisze zawsze to samo SAFE DISC ab v2.51, widocznie nie widzi nowszych wersji a ciekawe czy jest program który widzi te najnowsze (mam najnowszego Clony XXL)?
Jestem ciekaw czy ktoś już kopiował te gry co ja. |
Cytat:
Poza tym warcraft 3 to securom new. A co do sprawdzenia jaki to safedisk to uzyj safedisk analyzer on podaje dokladnie a clony to taka "*******ka":P PS No i radze poczyatc sobie wiadomosci na stronie i wczesniejsze posty(to do wszystkich majacych problemy;) ) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:24. |