![]() |
Cytat:
|
a skad mam wziac te ASPI???
|
Sprawdzil bym naped u kogos znajomego a jak sytuacja by sie powtorzyla to do serwisu.No i zainstaluj sobie aspi
|
liteon ltr-40125w problem
sprawdz na innym podpieciu tasmy do cd-rw
moze byc uszkodzona albo za daleko podpieta i gubi dane.zrob obraz i sprawdz go sobie w deamon tools bedziesz wiedzial czy jest dobry bez strat wlasnych |
Chcialem napisac: na plytkach lepszych i gorszych
|
To sie dzieje na roznych plytkach, na tych lepszych i drozszych. Mam bios WS05 czyli najnowszy
|
może inne Aspi?
Winne mogą być aterowniki Aspi, niektóre wersje nie pozwalały u mnie prawidłowo kopiować np. Librecrypt'a (PSX), a w zasadzie kopiowanie odbywało sie bez problemów, tylko kopie nadawały się jedynie na podstawki do kawy
|
Mozliwe, ze to wina plyt jezeli sa cienkiej jakosci.
A czy to dzieje sie na kilku niosnikach, czy tylko na jednych? |
ja tesz ma teg0o litka przeleciało przez niego pare oryginałów z safe discem ale płyty lux chodziły . Skorzystaj z clonexxl i clone cd . Powinny ci skopijować.
|
Mam taką samą nagrywarkę, kopiowałem parę oryginałów zabezpieczonych SafeDisk i wszystkie działają. Może źle ustawiłeś opcje w programie, sprawdź jeszcze raz dla pewności. Na jakich płytkach nagrywasz?? Może to być wina nośnika.
|
Lite-On LTR-40125W PROBLEM
Moj problemik jest nastepujacy:
Przy kopiowaniu zabezpieczonych plyt, wszystko niby sie pieknie przegrywa, ale nagrywarka ma problemy z odczytem nagranej przez siebie plytki, a mianowicie plyta rozpedza sie i zwalnia. Do kopiowania uzywam CloneCD oraz Nero. Czy jest to wina nagrywarki, oprogramowania, a moze moja :-)? Bede wdzieczny za wszelka pomoc PAWEŁ |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:29. |