Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Odczyt płyty CDRW poza nagrywarką (https://forum.cdrinfo.pl/f2/odczyt-plyty-cdrw-poza-nagrywarka-10132/)

jumanji8 02.09.2002 15:32

Odczyt płyty CDRW poza nagrywarką

Płyta sformatowana programem InCD w formacie UDF umożliwia wykorzystanie jej tak, jak dyskietki "przeciągnij i upuść". Niestety, odczyt danych możliwy jest tylko w nagrywarce. Po sformatowaniu tej płyty programem DirectCD nie ma już takiej możliwości, ale działa opcja widnowsowa opcja "wyślij do ..". DirectCD dokłada do płyty 3 pliki, które widoczne są w zwykłych CDROMach w komputerach, a po instalacji widać zawartość płyty. Niestety ponowne formatowanie programem InCD nie przywraca możliwości stosowania "przeciągnij i upuść".

Pytanko: jaki jest sposób na czytanie płyt nagranych InCD poza nagrywarką?

------------------
03.09.02 r.
Chciałbym dodać, że płyty sformatowanej DirectCD nie można już używać w komputerze z InCD metodą "przeciągnij i upuść" - ta płyta dla InCD nie jest już RW, chociaż można używać Nero do jej kasowania i zapisu (nie pomaga formatowanie w InCD). A może jest jakiś sposób, którego nie znam, może robię coś źle?. Mam to nieszczęście, że używam komputerów z ww. programami.

Yahol 02.09.2002 16:05

Cos ci sie chyba nie zgadza! W DirectCD mozna nagrywac plki metoda przeciagania, wytnij (Kopiuj)-wklej, kasuj etc. Plyty sa odczytywane przez wszystkie(?) napedy. W sumie zero problemow. Co do InCD to nie uzywam go, bo DCD jest lepszy.

Zetoxa 02.09.2002 16:08

musisz zainstalować na tym innym komputerze programik InCDReader Ahead'a, lub UDFReader od Roxio, będzie wtedy widział zawartość płyty.

QBUS 02.09.2002 16:45

Cytat:

Zetoxa napisa***322;(a)
musisz zainstalować na tym innym komputerze programik InCDReader Ahead'a, lub UDFReader od Roxio, będzie wtedy widział zawartość płyty.
Aheadowski sie teraz nazywa EasyWrite Reader i obsluguje rowniez MountRainiera. Do zassania np.stad.

wolf 02.09.2002 20:58

odp

:o
Cze
jeżeli na płycie są 3 pliki to wszystko jest w OK
Te pliki służą do instalacji sterowników od odczytu UDF i jak jeżeli zainstalujesz klikając na plik exe to po restarcie bedziesz miał mozliwość odtwarzania płyty w tym napedzie.
u mnie to zadziałało

powodzonka

jumanji8 06.09.2002 15:37

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
Cos ci sie chyba nie zgadza! W DirectCD mozna nagrywac plki metoda przeciagania, wytnij (Kopiuj)-wklej, kasuj etc. Plyty sa odczytywane przez wszystkie(?) napedy. W sumie zero problemow. Co do InCD to nie uzywam go, bo DCD jest lepszy.
---------------------------
Nadal twierdzę, że nie można stosować "przeciągania" plików. Dla pewności ponownie zainstalowałem DirectCD, sformatowałem płytkę... i nic. Kopiować można wyłącznie poprzez: wyślij do.. "DirectCD-Laufwerk".

wolf 06.09.2002 20:28

odp

:o
Cze
Przez DCD mozna kpiować metodą kopiuj i wklej , nie wiem dlaczego to u Ciebie nie chce działać

Powodzonka

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:51.