Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software (https://forum.cdrinfo.pl/f101/)
-   -   HDD czym najszybciej go zniszczyc??? (https://forum.cdrinfo.pl/f101/hdd-czym-najszybciej-go-zniszczyc-10140/)

edwin11 05.09.2002 10:14

Potwierdzam że to żwiązek Fe, i dlatego opstaje za zastosowaniem HNO3, możesz go czywiscie polaczyc z perhydrolem lub H2SO4, wtedy to już wszystko rozpusci, lub z HCL-em wtedy rozpuszcza nawet zloto.
Tak naprawde wystarczylaby kropla moczu pewnego pana z Rządu RP (bez nazwisk)- wszystko rozpuści ,wszystko zeżre....
(jakby ktoś się pytał kogo miałem na myśli- to każdego z tych kre....w)

MarioNet 05.09.2002 00:03

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)
Nie chce mis sie tego juz ciagnac ALE, zapytam sie jeszcze o jedno czy wie ktos napewno, otoz chodzi mi oto ze talerze sa pokryte jakims metalem czy czyms na ktorym sa dane zapisywane czy wie ktos co to jest.????
Z tego co się orientuje jest materiał ferromagnetyczny, czyli jakiś cholerny tlenek żelaza lub cośpodobnego.

/||\aster 04.09.2002 23:31

Nie chce mis sie tego juz ciagnac ALE, zapytam sie jeszcze o jedno czy wie ktos napewno, otoz chodzi mi oto ze talerze sa pokryte jakims metalem czy czyms na ktorym sa dane zapisywane czy wie ktos co to jest.????

tomgoo 04.09.2002 14:06

ja tam jak kończyła mi sie gwarancja i chciałem dostać nowy twardziel to owijałem go grubą szmatke i po czym zrzucałem na podłog aż wkońcu coś w srodku szczeliło i nie działał - od reki dali mi nowy:) ale dane to by sie chyba jeszcze dało odzyskać:)

Ormianin 04.09.2002 10:21

skoro mowa juz o panach ktorzy wejda do Ciebie i beda chcieli zabrac Ci sprzet lub ingerowac w dysk, powiedz ze komputer jest podlaczony do nadajnika, a nadajnik steruje bomba, ktora moze duzo zlego uczynic np. w jakims samolocie, wtedy mozesz negocjowac o czas, w tym czasie formatujesz dysk, niszczysz go, lub sam nie wiem co jeszcze mozesz go nawec zjesc :) a potem mowisz panom ze to byl dowcip, i skruszony ze lzami w oczach prosisz panow o wybaczenie, nie zrobia Ci nic zlego tylko dostaniesz pare w zawieszeniu

pozdrawiam:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Adik 03.09.2002 18:48

Cytat:

Stef napisa***322;(a)

wg mnie najlepdszym rozwiazaniem jest mlotek. jak masz dysk w kieszeni, to wo wyciagasz i z calej silyu w dysk...
probe powtorz 3 razy.
efekt??? zadnych ubytkow.....
i zęby zdrowe na 7-kę:-D :-D

Druss 03.09.2002 18:47

Nie chodzi o to kto wchodzi tylko o ktorej poze, lubia przycjodzic rano okolo godziny 6-7 kiedy jeszcze twoj umysl nie pracuje i zgadzasz sie na wszytsko zeby sobie tylko poszli.((

Stef 03.09.2002 18:44

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)

To nie jest złe rozwiązanie. Tylko też chodzi o czas.

wg mnie najlepdszym rozwiazaniem jest mlotek. jak masz dysk w kieszeni, to wo wyciagasz i z calej silyu w dysk...
probe powtorz 3 razy.
efekt??? zadnych ubytkow.....

Adik 03.09.2002 18:37

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Chmm w sumie jak masz zdolmości manualne i srubokręt pod ręką to otwierasz dysk i łamiesz talerze i po sprawie ....

w sumie to dobre rozwiązanie, ale jak wejdą MiB, to chyba nie będzie na to zbyt wiele czasu;)

Laser 03.09.2002 18:33

Witam !

Chmm w sumie jak masz zdolmości manualne i srubokręt pod ręką to otwierasz dysk i łamiesz talerze i po sprawie ....

esem 03.09.2002 18:26

Młotek albo kilof - oto jest rozwiązanie. Ew. 3*400V na zasilanie. 8)

inspektor 03.09.2002 18:23

Cytat:

edwin11 napisa***322;(a)
dokładnie chodzi mi o "Ta fracowata warstwa na wiezchu, jezeli o tym samym myslimy?, to jest nosnik danych zapisanych na plytce. Sciaganie go z plytki jest raczej pozbawione sensu, chyba, ze chcesz miec ladny przezroczysty krazek " tak po prostu chce miec ładny krążek , tylko jak to ściągnąć???

Panowie!!! Jak dzieci ,jak Mame kocham. Ta warstwa to jest warstwa odbijajaca leser a nie jakiś tam nosnik.Nosnik danych jest zatopiony w srodku płyty i prawie niewidoczny i przezroczysty. Bez odblasku płyta idzie w kosz.

inspektor 03.09.2002 18:13

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)

Mialem na mysli, m. in. magnes - silny, lub elektromagnes, albo jakas cewke indukcyja?
Jestem humanista!

Chyba nic z tego. W dyskach sa montowane dwa a ostatnio po cztery silne magnesy z osłonami nad talerzami i pod nimi zeby zewnetrzne pole go nie uszkodziło.

Adik 03.09.2002 17:31

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)

No dobra! Jak kupujesz plyty na szpindlu, to ta pierwsza jast zawsze taka ladna i przezroczysta:-D Nie mecz sie:P , kup kilka szpindli i bedziesz mial;)

nie jest to może najtańsze rozwiązanie, ale napewno najmniej czasochłonne (chyba, że do sklepu daleko;)) i praktyczne (płytek nigdy za wiele;p), a jak nie będziesz miał co zrobić z płytkami, to zawsze morzesz mi je oddać...8) :-D ;)

Yahol 03.09.2002 16:44

Cytat:

Adik napisa***322;(a)

jak zeskrobiesz nożyczkami, to już nie będzie ładny, tylko porysowany (wiem z doświadczenia):-D :-D :-D , chyba, że zrobisz to z wyjątkową delikatnością:-D :-D :-D

No dobra! Jak kupujesz plyty na szpindlu, to ta pierwsza jast zawsze taka ladna i przezroczysta:-D Nie mecz sie:P , kup kilka szpindli i bedziesz mial;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:27.