Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   zabezpieczenie plyty (https://forum.cdrinfo.pl/f2/zabezpieczenie-plyty-10163/)

dafi 03.09.2002 19:51

zabezpieczenie plyty

mam pytanko. jak zabezpieczyc plyte, np. z plikiem avi, aby nie mozna pylo, ani jej skopiowac, ani jej przegrac na dysk [zrobić obrazu oraz przegrac samego pliku]? jezeli znacie jakis dobry program lub jakies sposoby to prosze o pomoc

dafi 03.09.2002 19:57

juz mam

juz znalazlem: program safelock
chyba ze znacie cos lepszego to piszcie

Druss 03.09.2002 20:10

Ja znam program nazywa sie merta protector super plus, poszukaj jest extra, naprawde warto, zaden rw tego nie przeczyta.

-=KoWaLiK=- 03.09.2002 21:55

Re: zabezpieczenie plyty

Cytat:

dafi napisa***322;(a)
mam pytanko. jak zabezpieczyc plyte, np. z plikiem avi, aby nie mozna pylo, ani jej skopiowac, ani jej przegrac na dysk [zrobić obrazu oraz przegrac samego pliku]? jezeli znacie jakis dobry program lub jakies sposoby to prosze o pomoc

Proponuje takowe pytania to raczej wysylac do Kasi z Bravo, ups... sorrki ponoc Kasia juz tam nie pisze. Kolego, pomyliles forum czy jak... ? :P

QBUS 03.09.2002 22:30

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Ja znam program nazywa sie merta protector super plus, poszukaj jest extra, naprawde warto, zaden rw tego nie przeczyta.
No ale zwykly CD-ROM musi (no chyba, ze ma to byc super skuteczne zabezpieczenie :-D) . IMHO zabezpieczanie plyt z plikami AVI jest bez sensu - mozna zawsze przegrac film na dysk, a stamtad juz chulaj dusza na plytke...

woitas 03.09.2002 23:04

Cytat:

QBUS napisa***322;(a)

No ale zwykly CD-ROM musi (no chyba, ze ma to byc super skuteczne zabezpieczenie :-D) . IMHO zabezpieczanie plyt z plikami AVI jest bez sensu - mozna zawsze przegrac film na dysk, a stamtad juz chulaj dusza na plytke...

wlasnie ze po poczestunku Safelockiem nie idzie zgrac na dysk...

Nikita_Bennet 03.09.2002 23:12

Re: zabezpieczenie plyty

Cytat:

mam pytanko. jak zabezpieczyc plyte, np. z plikiem avi, aby nie mozna pylo, ani jej skopiowac, ani jej przegrac na dysk [zrobić obrazu oraz przegrac samego pliku]?
nie wiem jak innych foorumowiczow ale mnie to pytaie przesladuje jak sen w ktorym gonia mnie goscie z BSA (czy jak tam ich zwa).
co 2 tyg. ktos o to pyta - prosze sprobowac opcji
szukaj

ZiP 03.09.2002 23:24

Stosujcie "płyty" Akoss, które się same zabezpieczają w najmniej porządanym momencie. Takiej "płyty" nie odczyta żaden sprzęt, a w najgorszy wypadku będzie czytać jak LaserLock'a (nawet kilka dni...). Niektóre Akossy są już zabezpieczone jeszcze przed zapisem, tak więc nie da się ich nawet nagrać.

:-D :-D :o

QBUS 03.09.2002 23:27

Cytat:

woitas napisa***322;(a)

wlasnie ze po poczestunku Safelockiem nie idzie zgrac na dysk...

VirtualDUB sobie poradzi jesli tylko bedzie mogl otworzyc plik - potem dajesz tylko Direct Stream Copy i zapisuje na dysk do nowego pliku strumien video i audio... Nie ma bata.. kazde zabezpieczenie da sie obejsc.

ZiP 03.09.2002 23:33

Cytat:

QBUS napisa***322;(a)

VirtualDUB sobie poradzi jesli tylko bedzie mogl otworzyc plik - potem dajesz tylko Direct Stream Copy i zapisuje na dysk do nowego pliku strumien video i audio... Nie ma bata.. kazde zabezpieczenie da sie obejsc.

No właśnie, chodzi o to, żeby plik dało się odczytać, ale NIE skopiować. A to jest już bardzo trudne (pomijam tu pliki exe, które weryfikują legalność płyty, bo przecież avi to nie plik wykonywalny in nic nie sprawdzi - jak się da odczytać, to i skopiować też). Niech mnie Koli poprawi, jeśli się mylę.

/||\aster 03.09.2002 23:50

A ja na to jak na lato. :-D :-D :-D

bas 04.09.2002 00:15

Re: Re: zabezpieczenie plyty

Cytat:

Nikita_Bennet napisa***322;(a)

nie wiem jak innych foorumowiczow ale mnie to pytaie przesladuje jak sen w ktorym gonia mnie goscie z BSA (czy jak tam ich zwa).
co 2 tyg. ktos o to pyta - prosze sprobowac opcji
szukaj

To fakt, ale jakby użył opcji "szukaj"(ktoś wie co to za opcja?), przeczytał by kilka moich postów z odesłaniem do zaiks'u i kilkadziesiąt albo kilkaset podobnych.
Aby nie rozpoczynać kolejnej przepychanki pod tytułem, że trzeba umieć zabezpieczać, żeby łamać zabezpieczenia, postanowiłem nie pisać tym razem, że odsyłam do zaiksu.

miernik 04.09.2002 01:08

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)
Stosujcie "płyty" Akoss, które się same zabezpieczają w najmniej porządanym momencie. Takiej "płyty" nie odczyta żaden sprzęt, a w najgorszy wypadku będzie czytać jak LaserLock'a (nawet kilka dni...). Niektóre Akossy są już zabezpieczone jeszcze przed zapisem, tak więc nie da się ich nawet nagrać.

:-D :-D :o

ZIP ! Ty to masz łeb :-D

QBUS 04.09.2002 11:26

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)

No właśnie, chodzi o to, żeby plik dało się odczytać, ale NIE skopiować. A to jest już bardzo trudne (pomijam tu pliki exe, które weryfikują legalność płyty, bo przecież avi to nie plik wykonywalny in nic nie sprawdzi - jak się da odczytać, to i skopiować też). Niech mnie Koli poprawi, jeśli się mylę.

Jezeli plik da sie odczytac to rowniez da sie skopiowac... Nie ma Bola - kopiowanie to nic innego jak odczyt do bufora i pozniejsze zapisanie w inne miejsce...

PL 04.09.2002 11:50

Zawsze idzi obejść zabespieczenie prędzej lub póżniej.:-D :-D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:17.