Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Fiksacja (https://forum.cdrinfo.pl/f2/fiksacja-10172/)

Katek 03.09.2002 22:38

Fiksacja

po nagraniu płyty Audio (moim zdaniem dobrze nagranej) wyskakuje mi akurat na tej płycie (albumie) po nagraniu "Wykonanie polecenia Fiksacja nie jest możliwe" poniżej zapis z prędkością 12X (1800 KB/s) nie powiodło sie! Wszystkie kawałki Audio są całe można je odtwarzać na sprzęcie audio.

QBUS 03.09.2002 22:45

Re: Fiksacja

Cytat:

Katek napisa***322;(a)
po nagraniu płyty Audio (moim zdaniem dobrze nagranej) wyskakuje mi akurat na tej płycie (albumie) po nagraniu "Wykonanie polecenia Fiksacja nie jest możliwe" poniżej zapis z prędkością 12X (1800 KB/s) nie powiodło sie! Wszystkie kawałki Audio są całe można je odtwarzać na sprzęcie audio.
Jesli tylko na tej jednej plycie (albumie) to bym sie nie przejmowal... Najwazniejsze, ze cel zostal osiagniety. Jednak jesli dzieje sie to przy kazdej plycie audio to juz jest glebszy problem.

PL 05.09.2002 07:35

Jakim programem nagrywasz.;)

Katek 05.09.2002 22:29

nero 5590

nero 5590

bas 07.09.2002 21:24

Miałem ten sam komunikat przy nagrywaniu z x1(150KB/s), nagrywałem dane na super nośniku"Mediastore"-kumpel mi dał, żebym mu nagrał.
Nagrywałem z tą zawrotną predkością, gdyż miałem dużo czasu i stwierdziłem, że ...

Yahol 07.09.2002 21:34

Cytat:

bas napisa***322;(a)
Miałem ten sam komunikat przy nagrywaniu z x1(150KB/s), nagrywałem dane na super nośniku"Mediastore"-kumpel mi dał, żebym mu nagrał.
Nagrywałem z tą zawrotną predkością, gdyż miałem dużo czasu i stwierdziłem, że ...

....no i co dalej?
nie trzymaj nas w niepewnosci:P
Tak przy okazji-co to jest fiksacja? Bo w psy......no nie:-D

bas 07.09.2002 21:44

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)

....no i co dalej?
nie trzymaj nas w niepewnosci:P
Tak przy okazji-co to jest fiksacja? Bo w psy......no nie:-D

Wydaje mi się, że płyta nagrała się ok, ale to okaże się jak kumpel sobie zainstaluje tą gre(mi się nie chce), pliki są, tekstowe można czytać.

fiksacja (fr. fixation ***8216; przytwierdzenie, utrwalenie ***8217; z łc. fixus ***8216; stały, na stałe utwierdzony***8217;) 1. psychol. stałe natarczywe stany czynnościowe lub uczuciowe powstałe w wyniku silnych sytuacji stresowych, które nie prowadzą do celu, a czasami przynoszą szkodę danemu osobnikowi. 2. med. odpowiednie ustawienie osi oczu dla uzyskania efektu widzenia dwuocznego; tzw. f. środkowa lub plamkowa wynika z dominacji plamki żółtej nad pozostałymi fotoreceptorami siatkówki. 3. pot. mania, silne upodobanie do czegoś, bzik

Wydaje mi się, że w odniesieniu do nagrywania płyt będzie to ***8216; przytwierdzenie, utrwalenie ***8217; czyli pewnie chodzi o dogranie tego cudownego pliku, który jest dogrywany pod koniec nagrywania, ewentualnie domknięcie sesji-ale płyta daje się czytać.

Yahol 07.09.2002 21:56

Cytat:

bas napisa***322;(a)

fiksacja (fr. fixation ***8216; przytwierdzenie, utrwalenie ***8217; z łc. fixus ***8216; stały, na stałe utwierdzony***8217;)
1. psychol. stałe natarczywe stany czynnościowe lub uczuciowe powstałe w wyniku silnych sytuacji stresowych, które nie prowadzą do celu, a czasami przynoszą szkodę danemu osobnikowi.
3. pot. mania, silne upodobanie do czegoś, bzik

No wlasnie o te okreslenia mi chodzilo!

No ale jak ci plyta nie sfiksowala, to podejrzewam, ze nie pojdzie na zadnym komputerze:-D
Smiesznie brzmi, ale to prawda!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:39.