![]() |
Zmniejszenie objetosci obrazka jpg
Mam zdjecie ktore zajmuje 60kb jak najszybciej i najprosciej zrobic zeby mialo 50kb bez obcinania.
|
Re: Zmniejszenie objetosci obrazka jpg
Cytat:
2. mozesz zwiekszyc kompresje jpg... ale ze strata jakosci nie wiele mozesz wlascie, chyba ze strata jakosci jpg nie ma dla Ciebie znaczenia pozdrawiam:) |
Zwiększ stopień kompresji (np. w ACDSee). Oczywiście obrazej straci na jakości.
|
W Paint Shop Pro znajduje się GIF/JPEG Optimizer, który pomoże Ci optymalnie wybrać stopień kompresji, przy jak najmniejszej stracie jakości. Jeśli chcesz, to podeślij mi obrazek, a ja go mogę nieodpłatnie (:) ;) ) zmniejszyć.
|
Re: Zmniejszenie objetosci obrazka jpg
Cytat:
jezeli to zdjecie lub bardzo kolorowy obrazek to zapisz do JPG musisz poeksperymentowac z kompresja obrazka bo nie da sie jednoznacznie okreslic jak ma byc by bylo dobrze jezeli obrazek to cos malo kolorowego lub np screenshot to ogranicz kolory i zapisz do gif PS jak sobie nie dasz racy to podeslij a pomoge Ci |
Cytat:
wszystko zalezy od obrazka i stopnia kompresji musi ekspetymentowac z obrazkiem |
Dzieki chlopaki za wszytskie otpowiedzi zrobilem to w acdsee poprzez zmniejszenie kolorow i rozmiaru obrazka, dziekuje wszystkim za pomoc.
|
W photoshopie jest taka opcja save for web lub zapisz dla sieci web w wersji PL .Tam od razu ci pokazuje obrazek przed i po optymalizacji, ile zajmuje i możesz wybrać również format. Spróbuj też zmniejszyć ilośc kolorów i zobacz jak będzie z jakościa obrazka i z jego pojemnością. Tak właśnie działają gif optimizery...
Photoshop 7.0 jest świetny... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:35. |