![]() |
Małe pytanko odnośnie żywotności CD
Mam pewien problem a mianowicie od dłuższego czasu nagrywam na tdk ,verbatim i co zauważyłem kiedyś jeszcze kilka miechów wstecz spód płytki był granatowy a kupione płytki teraz mają zielonkawo-żółty albo bardzo jasno niebieski,kupuje płyty w tych samych zrodlach co dawniej,wiec jak to jest sa to jakies podróby czy po prostu znienili kolor barwinika??????????????:(
|
Zmieniaja, prawdopodobnie koszt wyprodukowania mocno niebieskiej plyty jest wiekszy, chca wedlug mnie odzyskac rynek powoli nie tracac na jakosci.
|
ale co z żywotnościa cd ......
Bo jak tdk ma żółty spod co czym w takim razie różni sie od platinium?????i czy jest sens kupowac tdk?/
|
Re: ale co z żywotnościa cd ......
Cytat:
Czasami miałem takie płytki co myśłałem że mi wyskoczy zaraz z napędu:-D !!! POZDRAWIAM |
Re: Re: ale co z żywotnościa cd ......
Cytat:
|
Re: Re: Re: ale co z żywotnościa cd ......
Cytat:
|
Re: Re: Re: Re: ale co z żywotnościa cd ......
Cytat:
Nie odpowiadaj na to bo znam odp |
Płytki, Płytki
Co do wyważenia płytek. Mam płytki LG i to jeszcze ze starych czasów, były naprawdę nieźle wyważone. Platiniumy też są. To jest też kwestia prędkości nagrywania.
|
Re: Płytki, Płytki
Cytat:
A co do spodu plytek - sprawdz jakims programem ATIP i wlasciwego producenta plytek (Vervbatim chyba to Matsushita?), a moze teraz sie cos zmienilo i dlatego zmienila sie powierzchnia? |
Re: Małe pytanko odnośnie żywotności CD
Cytat:
stare byly Azo, nowe superazo - jak zepewne przyczytales, zmienil sie typ barwnika |
Re: Płytki, Płytki
Cytat:
POZDRAWIAM |
Re: Re: Małe pytanko odnośnie żywotności CD
Cytat:
|
Re: Małe pytanko odnośnie żywotności CD
Cytat:
Loknar |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:39. |