![]() |
Procesor ten będzie oznaczony symbolem 2700+ oraz będzie miał magistralę 333, a nie wiem, czy Twoja płyta główna wytrzyma taki skok FSB z 266 na 333.
|
???
Cześć
Dzięki chłopcy za dyskusję ale jakby nie o to mi chodziło - pytałem o "Bartona" czyli Athlona XP opartego na nowym jądrze - że Hammer jest 64 bitowy to wiem i że całkiem nowiutki socket ma to też - ciekiawiło mnie tylko czy uda mi się owego procka (czy Bartona czy jeszcze Througbred) w moją płytkę wpiąć - która jest na VIA 266A - i standardowo udostępnia 100 i 133 szynę ale pozwala nieco ją podkręcić. Pozdrawiam, Marcin |
Wiem coś o tym, np. obróbka grafiki
|
w swoim kompie mam 2Gb iwec wiem jak ilosc pamieci wplywa na wydajnosc :)
nie chce sie klocic tez o to ile mozna wyciagnac z celka 450 (bo wiem ze troche mozna - choc 10 sek na IE 6 to jest nienajgorszy wynik jak na ten proc - w pamieci nie siedzialo NIC - Freshdiagnose pokazuje nawet zajete watki wiec wiem ze udalo mi sie wywalic wszystko - dysk zdefragmentowany, duuuuzo miejsca, szybki dysk itp glownym punktem bylo to ze twierdzenie ze procki sa ylko do gier jest mocna zgeneralizowane i w gruncie rzeczy nieprawdziwe - po paru minutach pracy na >2000Mhz ciezko jest wrocic na 450 czy nawet 900... bo po prostu wszystko dzieje sie wolno, jest podatne na przladowanie itp |
Cytat:
|
64mb - czyli calkiem sporo
|
A ile tam było ramu?
|
ja wiem co to jest msconfig, umiem (swiadomie) grzebac w rejestrze itp - mialem tego kompa przez tydzien i zdolalem go sporo odswierzyc - on tak dzialal PO poprawkach...
|
Cytat:
Mam p3 450Mhz 320MB ramu, IBM 13GB 7200(sprzed 3 lat-jeszcze z dobrej fabryki), w tej chwili chodzi jako serwer pod PLD i chodzi jak burza. Jak go kupiłem od kumpla to miał zainstlowanego win98SE i też chodził całkiem fajnie. Wynika to z dużej ilości ramu, szybkiego dysku i umiejętnej instalacji-przy starcie nie uruchamiają się jakieś badziewne programy, które robią niewiadomo co. |
dobra - procki do gier owszem - ale po przesiadce z mojego p4@2700 na celerka450 kolezanki jakos nie moglem dojsc do siebie z komputerem - IE wlaczajacy sie 10 sekund, trzaski w winampoe przy przesuwaniu okienek, mapa w q3 ladujaca sie ponad minute itp - do gier owszem ale dla komfortu pracy takoz
a gierki i tak w wiekszosci jada na geforcach... i to numerek tego ostatniego wyznacza czy Max Payne bedzie ci chodzil czy skaakl |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nowe athlony powyzej 2600+ beda wychodzic na 333 MHz magistrali w trybie DDR, nie wiem czy beda to Bartony, beda to stare jadra palomino ktore podkrecone w wyzszej magistrali beda pracowac szybciej
|
NO tak tweety birdy, ale gta3 to ci nie pojdzie na tym 450 wiec nie dla szpanu tylko dla ulubionej gierki ten proc sie kupuje :)
|
Tak nie ma co się wygłupiać z coraz to nowszym prockiem.
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:43. |