![]() |
Bardzo wazny przejrzysty i nieceierpiacy zwloki temat
Cdrwin - ustawilem se dzisiaj cpu priorytet level na high i 90%/10% pamieci czy cos w tym stylu. Mam durona 800, normalnie temp jest 49 stopni, po wlaczeniu tego i wypaleniu plyty skacze do 55 a nawet wiecej i sie wiesza mi windows, na szczescie juz po wypalce. Cholera jasna jak tak mozna !!!!((
|
duron wieszajacy się przy 55-60? pzeciez to zakres spokojowej poprawnej pracy deklarowany przez inżynierów z AMD / max to 90/
chłodzenie cpu nie wyrabia albo nie masz obiegu w obudowie /co na jedno wychodzi/ i cdrwin Ci to na tacy podał trzeba to zmienić, może radiztor proca odkurzyć, jeszzce raz proca pastą przesmarowac bo z upływem czasu pasta twardnieje /srebrowe/ BTW też dziś sprawdzę jakt u mnie o działa choć wiecej niz 50 to pewnie nie zobacze 8) i ciekawe zastosowanie programu pozdro |
Jak sie Win wiesza to nie od temperatury procka! Duron pracuje do 90 st, czyli jak podal cana, to cos innego!
|
Watpie zeby stabilnie pracowal do 90 stopni, 55 zaowazylem dopiero po restarcie i ta temp spadla wtedy do 50 jak otworzylem obudowe to mam teraz 47. Ale sadze ze temperatura skoczyla ponad 60 strasznie mi mysz zwalniala podczas juz nagrywania drugiej plyty. A co do wieszania sie to wiem ze to proc bo kiedys krecilem sobie athlona i tez mi sie wieszal bo dostal za duzo stopni.
|
Mam Athlona, (10x100) i zapewniam cie, ze pracuje stabilnie przy temp. 72 st.C! Zaczyna troche przycinac w okolicach 80 st.C. Ale ta temperature osiaga bardzo zadko, po dlugim i meczacym wysilku (jakies gry 3D, nagranie KILKUNASTU plytek ciurkiem etc...zaraz potem temp. spada do standartu 55 st.C. Przy starcie mam 45-50 st.C.
|
Druss, sprawdź to chłodzenie czasem mocno ukurzony radiator zamiast oddawać ciepło dalej to je kumuluje, a moze pasta już nie jest taka jak powinna być / wyparowała, ewentualnie zmieniła ciut stan itp/ bo te temp to jeszcze są w miarę ok / jak dla mnie do 60 w stesie jest ok / ale nie na moim kompie :)/ ale i tak zaczynam panike siać jak widze 48-50 :) /
i sprawdź jak tam z obiegiem /czy też buda jest non stop otwarta / bo powietrze nie dosyć że musi mieć jak wleźć do budy to jeszcze musi mieć jak z niej wyjść /poukładaj dobrze wszelkie taśmy ide i tym podobne duperele ;)/ a moze jakiś progsik się z cdrwinem, pociachał o przydział mocy i ramu i po złapaniu się za łby zawory windzie puściły?/ powodów może być wiele ale jak mówisz że masz takie temp po restarcie to pierwsze co bym zrobił to poprawił chłodzenie /swój radiator to szlifowałem do poziomu lusterka :)/ pozdro |
ja też mam d800 i z doświadczenia wiem że temperatura 90stopni jest za duża. jak mi się radiator na procku przesunął to miał temperaturę 59stopni, a w całym pokoju śmierdziało smażonym prockiem. ja bym ci proponował założyć lepszy radiator i dobrze posmarować go pastą termoprzewodzącą. ja osobiście używam radiatora na procesor 1,2 i osiągam maksymalnie temperaturę 33stopni po ostrym wymęczeniu procka.
|
A moze to pamieci?? Jak sciagam to dc strasznie zrzera pamiec, do tego jeszcze gralem sobie w mafie i po jakims czasie zaczelo tak scinac ze nie pytajcie a mam dobra karte graf. Mam pamieci cl 2 i tylko 256 moze to wina tego??
|
W tej chwili mój Duron 1100 (przekrecony na 1266MHz) ma dokładnie 66,4 stopnie celcjusza i nic mu nie dolega. Chodzi tak już długie tygodnie i nic, żadnych zwisów.
|
Wiec musza to byc pamieci. Ale dlaczego?? Za malo, czy tak bardzo sie grzeja ze sie wiesza caly komp.
|
A przy okazji: sprawdz temperature dyskow!!! 50 st.C to dla dysku smierc!!! Powaznie!
|
Nie to nie dysk, on chodzi przez cala noc , nawet dwie i mu nic nie jest, chodzi o to ze to sie zdarza po wypaleniu dwoch plytek w programie cdrwin.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:16. |