![]() |
usługa posłaniec- czym to się je??
Ilość załączników: 1
witam!!
ostatnio mam taki oto problem: od kilku dni co jakiś czas dostaje wiadomości przez Usługę Posłaniec w winXP od jakiegoś *****a, który cały czas straszy mnie formatem. Jest to dosyć denerwujące, ale i tak go olewam, ale czy da się takiego delikwenta jakoś złapać, zdobyć jego IP, czy coś takiego, żeby można mu było wyśłać podobną wiadomość, żeby sie posr...ał w gacie??? Jeśli ktoś wie o co mi chodzi, to niech pomoże- zależy mi na tym. A pozatym to co to jest ta usługa posłaniec??? tak wygląda jedna z wiadomości: |
Sprawdź pierw jakimś dobrym antywirusem czy ktoś czasami nie wgrał Ci jakiegoś trojana i nie robi sobie jaj. Może jakiś kumpel ???
|
Cytat:
|
zdobyłem IP tego chwieja- to jakiś idiota z mojej sieci, w związku z tym mam pytanie: Jak zrobić format dysku komputera w sieci- jak był z niego taki kozak- to niech sam teraz ma...(( (( ((
|
Użyj programu (trojana) CafeINI. Jak chcesz, to Ci mogę to wysłać na maila. Najlepiej zainstaluj sobie firewalla, aby strzec się różnych lamerów i chakierów.
|
Cytat:
jeszcze jedno pytanie: czy w jakiś sposób ten delikwent może się dowiedzieć, kto mu zafundował taka przyjemność, czy ktoś (np. admin sieci) będzie wiedział, że to akurat a mojego kompa wydano komendę formatowania dysku??? |
Najlepiej będzie, jak dam linka:
http://programs.w.interia.pl/files/CAFEiNi11.exe |
Cytat:
masz u mnie kolejnego browara ;p |
Tylko pamiętaj że musisz zainstalować (uruchomić) plik cafeiniserver.exe na kompie tego gościa. Możesz wtedy się z nim troche pobawić np. wysuwając mu tackę cdromu lub zrobić podgląd jego ekranu. Miłej zabawy !!!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:56. |