Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   kopiowanie dvd (https://forum.cdrinfo.pl/f15/kopiowanie-dvd-10277/)

Nefar 07.09.2002 18:03

kopiowanie dvd

Witam
Nie dalej jak wczoraj dorwalem nagryware dvd pioneera model 104. Plyty nie zabepieczone robi bez zadnego problemu. Uzywam do tego nero 5.5 Problem w tym ze nie da rady skopiowac filmu dvd. Przy samym starcie wyswietla oczywisty komunikat "plyta zabezpieczona...." itp. Po zerznieciu filmu na dysk i nagraniu na dvd mam czarny ekran i zrabany dzwiek. Wiem ze wina lezy po stronie softu. Czy przypadkiem nie wiecie gdzie mozna kupic (w rozsadnej cenie), sciagnac z netu jakis program ktory robi kopie jeden do jednen wlacznie z zabezpieczeniami? Wiem ze temat byl juz poruszony na lamach sznownego forum i bylo podanych kilka przykladow ale to nic konkretnego. Po prostu szukam konkretnego adresu download albo kogos kto ma takie cos na zbyciu.

serdeczne pozdrofki

Yahol 07.09.2002 18:20

A moze, zrob sobie na dysku obraz plyty, np. Fantom CD (obsluguje DVD!) i wypalaj w locie, jak zadziala? Moze inne programy tez potrafia robic obrazy z DVD? Znam 4: Fantom CD, Virtual CD, Daemon (czyli Clon tez powinien to wziazc), Vapor CD....aha jeszcze jest Cd Space.

januszp 07.09.2002 19:31

Witam .
Program ,który na pewno poradzi sobie z "CSS"- em ,regionami i innymi zabezpieczeniami DVD to "DVD Decrypter" .Potrafi zrzucic płyte do image-a lub "po plikach" (Vob,Ifo,Bup) i do tego (pod warunkiem supportu) nagrać tak sprepwrowany materiał na płytę DVD-R ,DVD+RW .

Jeśli chodzi o Nero to ma on pewne ograniczenia - to fakt .
Jednak własnie przed chwilą skopiowałem i nagrałem na "Nero 5596" film "VidocQ" ,który działa bez problemu .Dziwne jest to iż programy diagnozujące płyty DVD pod kątem zabezpieczeń wykrywają CSS i Macrovision2 ??? .
No ale nieco odbiegłem od tematu ...
Jedną z ciekawszych opcji programu "DVD Decrypter" jest "Region Patch" - funkcja ta pozwala "pozbyć się" regionu na nagranej płycie DVD-Video .
Oczywiście przed tem trzeba ją skopiować na dysk twardy .
Program potrafi dzielić "na dwie płyty" - w przypadku gdy materiał przekracza 4.7GB .
W programie mozesz również pozbyć sie nichcianych scen ,wstawek lub niechcianych wersji językowych .
powodzenia .jaro

januszp 07.09.2002 19:33

Jeśli jesteś zainteresowany programem "DVD Decrypter" - daj znać na email.
Postaram się przesłac .

Nefar 09.09.2002 19:11

Wielkie dzieki za odpowiedzi. Nie jest to dokladnie to czego szukam ale zawsze to cos na poczatek. Doicelowo mysle o takim programie jak np Disc Juggler. Po prostu szukam czegos co pozwoli zrobic mi taki trik: wkladam kompakcik, zgrywa sie image, wypala sie image i co wiecej to wszystko dziala. Cos co jest proste i skuteczne. Cos co zrobi film bez kombinowania, przegra ps2 i umozliwi zgranie jakis moich smieci z dysku. Znalazlem DVD decrypter w sieci. Sciagnelem juz ale jeszcze nie probowalem. Jest cala stronka z riperami. http://www.digital-digest.com/dvd/do...s/ripping.html
nic dodac nic ujac maja wszystko.

Do pelni szczescia potrzebny mi jest ***** do jugglera 4.0 pro.

januszp 10.09.2002 00:05

No niestety ,w przypadku DVD takie programy mogą okazać się zawodne .
Płyta ,która pragniesz nagrac w sposób opisany przez Ciebie musi spełniac kilka warunków :
1. Płyta nie może być zabezpieczona (CSS) .
2.Płyta nie może przekarczać łącznej pojemności 4.7GB
3.Płyta musi posiadać "Region" ,odpowiedni do obsługiwanego przez napęd DVD-ROM lub DVD-R(RW).

Jeśli te warunki płyta przygotowana do kopiowania spełnia - wówczas uruchamiasz program NeroBurnigRom i tak jak w przypadku płyty CD - kopiujesz do image-a i nagrywasz na DVD .Wydaje mi się iż prostszego i pewniejszego programu od Nero na próżno szukać .
W ten spósob skopiowałem i nagrałem kilka tytułow na DVD+RW .

Jeśli któryś z powyższych (trzech) warunków nie zostanie spełniony ,wówczas niestety tylko "DVD Decrypter" poradzi sobie w ominięciu zabezpieczenia czy też zmianą regionu ,czy w końcu z pominięciem niepotrzebnych wstawek (reportaży ,dokumentów itp. ) w celu zmniejszenia objętości plikow do 4.7GB .
Pozdrawiam.jaro

Jabu7 25.02.2004 11:10

Helo! Chcialbym dowiedzieć się czegoś więcej o zabezpieczeniu CSS czy mogę zripować płyte DVD z CSS np. do formatu Divix lub V-CD który program jest dobr, może move jack?

buczo_bucz 25.02.2004 11:28

Cześć

Cytat:

Napisany przez Jabu7
Helo! Chcialbym dowiedzieć się czegoś więcej o zabezpieczeniu CSS czy mogę zripować płyte DVD z CSS np. do formatu Divix lub V-CD który program jest dobr, może move jack?

Jeśli chcesz złamać zabezpieczenie CSS to polecałbym Ci program AnyDVD.Wystarczy, że go zainstalujesz i odpalisz. Resztę robi za Ciebie.! :)

Jabu7 25.02.2004 13:41

Cytat:

Napisany przez buczo_bucz
Jeśli chcesz złamać zabezpieczenie CSS to polecałbym Ci program AnyDVD.Wystarczy, że go zainstalujesz i odpalisz. Resztę robi za Ciebie.! :)

Dzieki BU :piwo: znasz może ścieżke do tego progamiku :idea: Ja-bu

t_e_l 25.02.2004 14:06

AnyDVD
http://www.slysoft.com/en/download.html

Jabu7 25.02.2004 15:06

Cytat:

Napisany przez t_e_l

dzieki jak przetestuje to dam znać:peace:

M-M-M 28.12.2005 20:38

Cytat:

Napisany przez Nefar
Witam
Nie dalej jak wczoraj dorwalem nagryware dvd pioneera model 104. Plyty nie zabepieczone robi bez zadnego problemu. Uzywam do tego nero 5.5 Problem w tym ze nie da rady skopiowac filmu dvd. Przy samym starcie wyswietla oczywisty komunikat "plyta zabezpieczona...." itp.

Mam dodatkowe pytanko. Rozumiem, że tyczy się to wszystkich nagrywarek oraz oprogramowania Nero ? Też mam nagrywarkę Pionieera i nero i dokładnie takie same problemy. Mam rozumieć, że wymiana nagrywarki na inny model -np LG czy też instalacja innego programu niż Nero nic mi nie pomoże ?
Czy istnieje coś takiego jak zabezpieczenie w nagrywarce, że np pionieer nie przegra, a np LG oleje zabezpieczenie i przegra ? Takie coś było kiedyś przy nagrywarkach CD-R. Moje LG przegrywało wszystko, a inne nagrywarki wypluwały komunikat o prawach autorskich.

Byłbym wdzięczny za szybką ospowiedź, do jutra mam możliwość wymiany sprzętu na inny.

ed hunter 28.12.2005 20:42

odpowiedź - post datowany na 07-09-2002, godz. 18:03 czyli początki nagrywarek DVD.

poczytanie forum, działu o DVD pomoże.

oczywiście nowszych postów :D

VIZZARD 28.12.2005 21:10

Ale ten czas leci ... ||

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:38.