![]() |
Błedy przy zapisie - LTR-40125S
Niedawno prosiłem Was tutaj o opinie, co lepsze: LG czy Liteon (x40)
Ostatecznie kupiłem Liteona. Niby wszystko jest w porządku: odczytuje mocno zrysowane płytki, nagrywa bez problemów, nawet nie jest zbyt głosny, co sugerowano tutaj w testach. Jednak przy test Nero DAE Quality zwraca mi na każdej nagranej płytce od kilkuset tysiecy do kilku milionów błedów (może to niedużo przy tych predkościach wypalania - jeśli tak, to mnie wyprostujcie) Co ciekawe: błędy pojawiają sie w dużej liczbie zawsze mniej więcej w połowie płytki, nie na końcu, jak moznaby przypuszczać. Co ciekawsze: nie ma znaczenia marka płyty- od Verbatima do D-Vision ta sama bajka. Przy odczycie tych płytek napęd zwalnia w miejscach z dużą liczbą błędów, podobnie ine napędy CDROM - sprawdziłem na kilku starszych i nowszych modelach. Czy moja nagrywara ma wadę? Zaczynam żałować, że kupiłem Liteona... Jeśli duża liczba błędów przy dużych prędkościach to norma (w co nie wierzę), to wszystko w porządku, ale w takim razie jaki sens ma szybkie wypalanie, jesli odczyt takich płytek jest wolniejszy? Napiszcie o waszych doświadczeniach z błedami podczas wypalania! |
Spróbuj nagrać wolniej - jeśli nie będzie błędów, to jest ok. A jeśli błędy występują tylko w max. prędkości, to znasz już odpowiedź.
Zobacz, tutaj toczy się równoległą dyskusja n/t: http://www.cdrinfo.pl/skrypty/vb/v/s...threadid=10107 |
Moim zdaniem to jest wina zapisu Z-CLV, kupiles nagrywarke z koncowka S :(, trzeba bylo sie postarac poszukac i kupic z koncowka W. Mialem kiedys x32 z koncowka S i przy kazdej zmianie predkosci wlaczal bufor na chwilke i na plycie bylo tez widac przebarwienia co odbijalo sie na jakosci nagranego czegos :). Moim zdaniem to wlasnie to, nagrywaj max x16 wtedy ci nie bedzie sie bufor wlaczal zeby zmienic predkosc na szybsza bo do x16 nagrywa stabilnie.
|
Cytat:
nie ma chyba juz w sklepach wersji ze starym biosem |
40125S & 40125W
Czy teraz (z nowymi biosami) te spawarki róznią się czym kolwiek oprócz nazwy?
|
Cytat:
|
Re: 401248S & 401248W
Cytat:
|
Cytat:
|
jak nie wyprzedali ze starą wersją biosu to mu upchneli.
|
Cytat:
aktualizacja do nowego biosu trwa ok 10 sekund i jest on ogolniedostepny to ze komus sprzedano naped ze stara wersja nie znaczy ze w wiekszosci przypadkow jest w napedzie najnowszy |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
wybral bardzo dobzre bo chwilowo S jest lepsze od W o Mount Rainiera ja tylko mowilem ze obecnie sprzedawane powinny miec nowy bios przy ktorym praca odbywa sie w standardzie P-CAV nie twierdze rowniez ze jest to niemozliwe aby w sprzedazy byly modele z biosem ponizej J a do sprzeczania sie to zmuszasz innych sam (( |
Cytat:
|
Ta duza ilosc bledow to jak mysle wina plytek - w sumie nie tak wiele z nich (nawet tych firmowych) wytrzymuje X40 - nagraj wolniej i sprawdz, jak nie bedzie blednych sektorow to masz odpowiedz (tak jak radzil juz ktos przede mna).
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:57. |