![]() |
PRIMAX Colorado Direct 4800 a Windows XP
Na oryginalnej płycie oczywiście nie ma sterowników do XP dla tego skanera, ale to oczywiste, w końcu jest stary..., ale na stronie producenta są ster. do Win 2000. Niestety one tez nie działaja pod XP - włącza sie instalator i nie kopiuje plików - sterowników, tylko widać OK, jak po instalacji.
Macie jekieś pomysły? |
Co prawda nie mam XP tylko 2000, lecz tak że miałem poważne problemy z instalacją tego samego skanera. Po długich męczarniach z różnymi sterownikami zaskoczył sterownik przeznaczony dla NT - Primax Colorado Direct / D600 30 bit (bulid 307). Po instalcji ważny jest restart systemu.
Niestety nie wiem czy zaskoczy z XP. |
dzięki spróbuję
|
Lewap te sterowniki od 2000 pojda na XP, da sie je uruchomic, osobiscie posiadam ten skaner i win2000, ale przyznaje sie ze chodzi to "dziadowsko", zacina sie calosc przy skanowaniu, szczegolnie jesli pracuja jakis aplikacje w tle,
pozdrawiam:) |
Nie pójdą !!! :(
Próbowałem.. uruchamiałem nawet tą aplikację (sterowniki są w execu jako instalator :() w trybie zgodności z 2000. Włączała się, klikałem install, ... teraz powienien kopiować pliki - drivery (czego nie robił...), kilknąłem OK i dupa. Masz może te sterowniki nie jako exe ale jako dll idt itp.. |
Ilość załączników: 1
Załączam pliki z katalogu Colorado,
Lokalizacja w moim systemie: C:\winnt\twain_32\colorado |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:29. |