Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Norton AntyVirus i XP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/norton-antyvirus-xp-10331/)

jacoob 09.09.2002 18:54

Norton AntyVirus i XP

Mam dziwny problem jak chcę zainstalować Norton Antyvirus 2002 to wyświetla mi komunikat że "administrator komputera tak skonfigurował system że nie pozwala na instalację powyższewgo oprogramowania" a w tym kompie niema innego konta ,tylko konto administratora czyli moje i chyba niemam pojęcia gdzie namieszałem . Spotkał się już ktoś z czymś takim?

Zetoxa 09.09.2002 20:29

miałem tak samo na Win ME identyczny komunikat, przy NAV 2002 PL, musiałem bardzo dokładnie wyczyścić rejestr z anglojęzycznej wersji NAV 2002, nawet wywalenie wszystkich wpisów typu Norton, Symantec, Antivir nie pomogło, dopiero dał radę EasyCleaner 1.7 usunął jakiś martwy wpis Nortona i dopiero wówczas zainstalowałem polskiego NAV 2002.

jacoob 09.09.2002 22:27

Spróbuje ale angielskiej wersji też niemoge wcisnąć,prosi o dysk który już jest włożony (dysk sprawdzałem na innym kompie instalacja odbyła się poprawnie)

Ice 09.09.2002 22:58

Cytat:

Zetoxa napisa***322;(a)
miałem tak samo na Win ME identyczny komunikat, przy NAV 2002 PL, musiałem bardzo dokładnie wyczyścić rejestr z anglojęzycznej wersji NAV 2002, nawet wywalenie wszystkich wpisów typu Norton, Symantec, Antivir nie pomogło, dopiero dał radę EasyCleaner 1.7 usunął jakiś martwy wpis Nortona i dopiero wówczas zainstalowałem polskiego NAV 2002.
Dokładnie to samo tylko, że na Xp. Dopiero po wywaleniu wszelkich śmieci mogłem Nortona znów zainstalować.

Sniper 09.09.2002 23:40

I dlatego radze zainstalowac Kasperskyego - KAV AVP w wersji 4.x.x.x jest boski a do produktów symatec-a nic mnie nie przekona ( poza ghostem ofkorze ). A instalowanie norton utility w pełnym pakiecie to jest właczenie prądu do krzesła na którym siedzi winda.( sam mam zainstalowanego utility ale tylko speed disk system doctor i disc doctor no i to co musi byc nic poza tym bo tragedie robi z systemem.

dlatego postuluje avp i po krzyku nowy ładnie robi zakłądke w outlooku i filtruje cała poczte i od tej pory ZERO @ z paczkami wybuchowymi ;) - dodaje mi tylko komunikat ze był virusik ale został usuniety ---- aaaaa potzreba tylko dobrze go skonfigurowac i działa jak złoto.

jacoob 09.09.2002 23:48

no więc tak: system wyczyszczony ze wszystkiego co podejrzane (Reg Cleaner,Easy Cleaner) i brak jakiego kolwiek efektu chyba zrobię tak jak Sniper

tomo82 10.09.2002 08:15

Re: Norton AntyVirus i XP

Witaj!

Ja rowniez uzywam Win XP (angielska wersja) i niedawno instalowalem NAV 2002 bez problemow. Jesli jednak napotkales na taki problem proponuje sprawdzic w panelu sterowania->konta uzytkownikow
wybierajac swoje konto masz tam kilka opcji jego konfiguracji i wsrod nich opcje typ konta lub podobny (nie pamietam dokladnie). Tam powinno byc wybrane konto z pelnym dostepem na zasadach administratora. Jesli tak nie jest to zmien na wlasnie konto admina, co powinno rozwiazac problem. Jesli nie prosze o kontakt na priv'a i bedziemy dalej myslec

pozdrawiam

Tomo

computers@o2.pl

Cytat:

jacoob napisa***322;(a)
Mam dziwny problem jak chcę zainstalować Norton Antyvirus 2002 to wyświetla mi komunikat że "administrator komputera tak skonfigurował system że nie pozwala na instalację powyższewgo oprogramowania" a w tym kompie niema innego konta ,tylko konto administratora czyli moje i chyba niemam pojęcia gdzie namieszałem . Spotkał się już ktoś z czymś takim?

Zetoxa 10.09.2002 08:16

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)
... dlatego postuluje avp i po krzyku nowy ładnie robi zakłądke w outlooku i filtruje cała poczte ...
niestety, robi tylko zakładkę w Microsoft Outlook, nie robi natomiast w Outlook Expressie (jak Norton), a szkoda bo ja używam właśnie tego. Mimo to Kaspersky jest debeściak :cool: :) :*

+++LeWaP+++ 10.09.2002 08:24

Mam XP Corporate PL i na nim NAV 2002 PL - działa bez problemu i instalował się też bez problemu.

Z pakietu Symanteca (wersja EN) stosuję tylko:

- windoctor
- diskdoctor
- speedisk
- i pod ME jeszcze optimization wizard

Reszta to kicha. Ponoć dobry jest jeszcze firewall Symanteca, ale nie spr.

QBUS 10.09.2002 09:30

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)

speedisk

Od speediska lepszy jest (moim skromnym zdaniem oczywiscie) O&O Defragmenter...

+++LeWaP+++ 10.09.2002 14:55

Nie spr., zoabczę, zobaczę... :)

jacoob 10.09.2002 18:12

Re: Re: Norton AntyVirus i XP

Tomo powiedział
"Ja rowniez uzywam Win XP (angielska wersja) i niedawno instalowalem NAV 2002 bez problemow. Jesli jednak napotkales na taki problem proponuje sprawdzic w panelu sterowania->konta uzytkownikow
wybierajac swoje konto masz tam kilka opcji jego konfiguracji i wsrod nich opcje typ konta lub podobny (nie pamietam dokladnie). Tam powinno byc wybrane konto z pelnym dostepem na zasadach administratora. Jesli tak nie jest to zmien na wlasnie konto admina, co powinno rozwiazac problem. Jesli nie prosze o kontakt na priv'a i bedziemy dalej myslec"

niestety w tym kompie jest tylko jedno konto (administrator)czyli moje więc niestety to niejest to (zaczyna mi trochę pomysłów brakować)
teoretycznie mógłbym zainstalować innego antyvirusa ale to niejest rozwiązanie problemu niestety

Sniper 10.09.2002 23:18

Cytat:

Zetoxa napisa***322;(a)

niestety, robi tylko zakładkę w Microsoft Outlook, nie robi natomiast w Outlook Expressie (jak Norton), a szkoda bo ja używam właśnie tego. Mimo to Kaspersky jest debeściak :cool: :) :*

Fakt i jezeli odbierzesz poczte na outlook expresie z wirem KAV zablokuje ci poczte całkowicie - dostep do plikó z @ i trzeba recznie skasowac ( gdzie ? tu ->
C:\%%widows%%\Dane aplikacji\Identities\{8E16BDA0-325D-11D5-BC74-0050BAEAAEF4}\Microsoft\Outlook Express

i dlatego przeszedłęm choć z niechecią na microsoft outlook 2000 dobrze ze ma mozliwości duuuzej konfiguracji tak ze wygload mi juz prawie jak outlook express

KAV AVP rulez !!!!!!!

ps.) niestety avp w wersji 3.x.x.x wywala sie przy np wirusie klez.h tzn dobrze go znajduje i niby kasuje ale po 1 restarcie w cudowny sposób avp zostaje skasowany i komp zainfekowany ( wine ponosi OE bo automatycznie otwiera wszelkie zakłądki ). wersja 4.X.x.x juz piknie kasuje wsio - spraqwdzone i przetestowane

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:38.