Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jak przekonwertowac plik .exe do jezyka w ktorym zostal napisany. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-przekonwertowac-plik-exe-jezyka-ktorym-zostal-napisany-10340/)

tomgoo 10.09.2002 22:37

ok jush jest
thanks

tomgoo 10.09.2002 22:19

jeszcze nie doszło

ThanatoS 10.09.2002 22:16

/||\aster, toomgoo, poszło ...

tomgoo 10.09.2002 22:07

ja też bym prosił o wysłanie

/||\aster 10.09.2002 21:45

NIC

ThanatoS 10.09.2002 21:33

Kasprzak, poszło ...

Kasprzak 10.09.2002 18:30

moge poprosic taki programik na kasprzak_p@poczta.onet.pl

ThanatoS 10.09.2002 15:56

Podaj maila to ci wyślę taki program, możesz sprawdzić.

/||\aster 10.09.2002 14:41

chodzi mi dokladnie o to ze mi sie w nocy inrent rozlaczy (modem) i chce tak zmienic program w ktorym sie lacze ze gdy pyta sie o czy polaczyc ponownie zeby on nacisna Y albo Enter tylko tyle chce zmienic. Macie jakis pomysl bo ten program od IP providera jest exe i bym musial go tak zmienic zeby mnie automatycznie polaczalo wiem ze moge uruchomic samoodswiezajaca sie strone ale to nie zawsze pomaga.

ThanatoS 10.09.2002 13:34

Cytat:

QBUS napisa***322;(a)

A moze chodzi tylko o petle, ze gdy program konczy sie wykonywac zaczyna od poczatku? Nie jest to trudne i mozna zrobic prostym batchem:

@echo off
rem to po to zeby nie wywalal linii polecen podczas wykonywania batcha
:etykieta
nazwa_programu_do_odpalenia.exe
goto etykieta

i wsio..

To jest w zasadzie pętla zewnętrzna. Tutaj chodzi o pętlę wewnątrz programu.
Jeszcze jedno w czym ma być ta pętla i po co??

QBUS 10.09.2002 09:26

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
chcesz robic cracki? (te petle to to?) wiec ci poeim ze zeby skrakowac program nie trzeba go dekompilowac, a gydbs zobaczyl kod zrodlowy np. winampa jestem na 100% pewien ze przez miesiac nie doszedlys o co tam chodzi [compilator pierwsze co robi to wywala WSZYSTKIE komentarze i zbedne spacje - wiec dostalbys makaron]
poza tym kod (zwlaszcza w c++ jest tak zagmatwany ze nawet autor po paru miesiacach odpoczynu od danego programu nie wie o co w nim tak do konca chodzi (obiektowka))

do zrobienia skoku - np. pominiecei sprawdzana obecnosci plyty w napedzie czy poprawnosci seriala wystarczy jakotaka znajomosc assemblera, skaner pamieci i troche cierpliwosci - albo napisanie loadera - tu juz wymagane jest spore zaawansowanie w programowaniu (zwlaszcza WinAPI)

A moze chodzi tylko o petle, ze gdy program konczy sie wykonywac zaczyna od poczatku? Nie jest to trudne i mozna zrobic prostym batchem:

@echo off
rem to po to zeby nie wywalal linii polecen podczas wykonywania batcha
:etykieta
nazwa_programu_do_odpalenia.exe
goto etykieta

i wsio..

-Sid-The-Rat=> 10.09.2002 08:37

chcesz robic cracki? (te petle to to?) wiec ci poeim ze zeby skrakowac program nie trzeba go dekompilowac, a gydbs zobaczyl kod zrodlowy np. winampa jestem na 100% pewien ze przez miesiac nie doszedlys o co tam chodzi [compilator pierwsze co robi to wywala WSZYSTKIE komentarze i zbedne spacje - wiec dostalbys makaron]
poza tym kod (zwlaszcza w c++ jest tak zagmatwany ze nawet autor po paru miesiacach odpoczynu od danego programu nie wie o co w nim tak do konca chodzi (obiektowka))

do zrobienia skoku - np. pominiecei sprawdzana obecnosci plyty w napedzie czy poprawnosci seriala wystarczy jakotaka znajomosc assemblera, skaner pamieci i troche cierpliwosci - albo napisanie loadera - tu juz wymagane jest spore zaawansowanie w programowaniu (zwlaszcza WinAPI)

+++LeWaP+++ 10.09.2002 08:29

Obawiam się że raczej nie. EXE jest skompilowany na język komputera i zazwyczaj, a raczej prawie zawsze nie da się tego zdekompilować. Jeżeli chciałbyś coś sdekompilować, np. napisane w c++ to: musisz być pewien, że dany exe pochodzi z c++ i do tego musisz mieć jeszcze dekompilator. Poszukaj na google: dekompilatory, programmers site itd. itp.

Wiem, że da się dekompilować exeki z Pascala. :)

/||\aster 10.09.2002 03:46

Jak przekonwertowac plik .exe do jezyka w ktorym zostal napisany.

Ostatnio mi sie nudzi i jestem ciekaw czy jest jakis program co moze przekonwertowac jakis plik .exe do jego jezyka w ktorym zostal ten program napisany. Bo ja sie nie znam za bardzo na programowaniu, ale chce do niektorych programow dorobic petle i wiem jak to zrobic(chyba). Jak znacie jakis program to bardzo prosze o linka lub nazwe.
THX
pozdrawiam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:36.