Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Barracuda 80gb i Bios w plycie glownej. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/barracuda-80gb-bios-plycie-glownej-10400/)

/||\aster 26.11.2002 15:32

Cytat:

Nikita_Bennet napisa***322;(a)

to za dwa tygodnie sprawdz skrzynke e-mailowa

pzdrwm Nikita_Bennet

Oka wielkie THX.
Na priva wysylam adres moj adres E-mail'owy

Nikita_Bennet 26.11.2002 13:32

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)

Robilem wszystko wg. tutorialu na stronie asusa i nic. Jakbys zalatwil biosik to by bylo super. Robiem aflashem

to za dwa tygodnie sprawdz skrzynke e-mailowa

pzdrwm Nikita_Bennet

Y@nkee_PL 25.11.2002 22:46

UPS!!!!
widze ze moj post troche spozniony co do BIOSu :P

Y@nkee_PL 25.11.2002 22:44

A moze sprobujesz BIOSa uaktualnic, moze bedzie akurat nowsza wersja ktora pozwoli wykryc wiekszy dysk. Chyba ze to kompletny staroc. Ale co ja wiem. ;) Pozdrowienia.

/||\aster 25.11.2002 15:49

Cytat:

Nikita_Bennet napisa***322;(a)
xp to polowiczne rozwaiazanie.
co do biosu to nie ma go na oficjalnej stronie assua.
jak bede w domu (za jakies 2 tygodnie) to zgram biosik i podrzuce go bo z nim dziala nawet w98. nie ma tez problemow z dma.
a jak wywaola ci ze sumy kontrolne sa zle to lepiej nie flashuj - mimo iz plyte da sie poznie postawic jak wgrasz zly flash, to nie jest to latwa zabawa.
co do odp od asusa to takze nie dostalem.
zakladam, ze flashujesz aflashem a nie awdflashem.

pzdrwm Nikita_Bennet

Robilem wszystko wg. tutorialu na stronie asusa i nic. Jakbys zalatwil biosik to by bylo super. Robiem aflashem

Nikita_Bennet 25.11.2002 12:50

xp to polowiczne rozwaiazanie.
co do biosu to nie ma go na oficjalnej stronie assua.
jak bede w domu (za jakies 2 tygodnie) to zgram biosik i podrzuce go bo z nim dziala nawet w98. nie ma tez problemow z dma.
a jak wywaola ci ze sumy kontrolne sa zle to lepiej nie flashuj - mimo iz plyte da sie poznie postawic jak wgrasz zly flash, to nie jest to latwa zabawa.
co do odp od asusa to takze nie dostalem.
zakladam, ze flashujesz aflashem a nie awdflashem.

pzdrwm Nikita_Bennet

/||\aster 22.11.2002 15:57

Problem sam sie rozwiazal. Poprostu zainstalowalem XP i teraz wykrywa go i w Me i w Xp tylko te wylaczone DMA. A co do biosu to niby jest na stronie asusa do mojej plytki ale gdy juz mam potwierdzic upload pisze ze ze sumy kontrolne sa inne i czy napewno chce kontynuwac. Nie zrobilem tego bo chyba to jest zly bios. Pisalem do asusa ale niestety bez odpowiedzi

Nikita_Bennet 22.11.2002 12:23

a ja mam 800GB caviara z 8 MB cache i smiga jak podlacze do kompa z asusem p5a

moze trzeba po prostu kciec.
nie wiem jak to bedzie u ciebie z twoja baska ale moj wd chodzi miodzio.
asus lubie wlasnie za to ze daje nowe bioisy do starych plytek glownych.
moje mobo tez nie widzilao caolego 40GB w pierwszym wd'ku - teraz smiga z 80gb i jest spox

ostatnimi czasy rzadko bywam na necie i zagladam na forum ale jak zalezy ci na podlaczeniu tej pluyty to moge podeslac biosik od mojej - moze pomoze.

pzdrm Nikita_Bennet

/||\aster 18.09.2002 15:24

Cytat:

Adik napisa***322;(a)

fajny post;), a jaki treściwy:-D

Ktos go edytowal

Adik 18.09.2002 15:13

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)

fajny post;), a jaki treściwy:-D

/||\aster 17.09.2002 23:54

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)
/||\ Aster to zmień na XP. Według mnie najlepszy system z jakim do tej pory miałem do czynienia ( mam na myśli tylko grupę produktów Microsoft ).

A tak na marginesie - Kto wie, skąd ściągnąć Windows XP Home PL ??

/||\aster 17.09.2002 23:53

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)
/||\ Aster to zmień na XP. Według mnie najlepszy system z jakim do tej pory miałem do czynienia ( mam na myśli tylko grupę produktów Microsoft ).

Wiem o tym ale mam XP na tym twardym i kapa. A 500 mega na modemie UNREAL przynajmniej 3 tyg bede to sciagal

TOMMYx 17.09.2002 23:50

/||\aster 17.09.2002 23:41

Cytat:

Adik napisa***322;(a)

ja mam dosyć podobną sytuację- mam C400 i płyte na BX'ie (nawet nie pamiętam jakiej firmy), i czasem przychodzi do mnie kumpel z hdd'kiem WD 80GB (którego podpinam do kieszeni na sec. slave), wygląda to tak, że jak ustawiam w biosie żeby szukał dysku na sec. slave, to owszem znajdzie go, ale w czasie ładowania kompa (w momencie jak na ekranie wyświetlane są informacje o kompie- w takich tabelkach) pc sie wiesza i pomaga tylko reset:(
zaś jeśli w biosie wyłącze wykrywanie tego dysku, (kanał sec. slave w biosie jest ustawiony na disabled) to niby bios go nie wyświetla w trakcie startowania kompa, ale jak sie już Winda załaduje, to wszystko działa normalnie- widać go, jest w pełni użyteczny, więc zbytnio nie wiem o co mu (biosowi) chodzi, ale ważne, że hdd działa...

nie wiem, czy ktokolwiek zrozumie z tego posta cokolwiek, ale wieżcie mi- starałem się przedstawić swoją sytuację jasno...ale chyba mi nie wyszło...:-D

Pewnie masz XP ja mam ME i ten shit go nie widzi

bas 17.09.2002 21:55

Ja mam w serwerze p3 właśnie na bx'ie, faktycznie nigdy się nie zastanawiałem co o tym myśli bios, a wkładałem tam 60tke maxtora i potem ją podmontowywałem i wsio bez problemów. Jak Ci ta sytuacja przeszkadza to zupgraduj bios, może pomoże.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:42.