Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Barracuda 80gb i Bios w plycie glownej. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/barracuda-80gb-bios-plycie-glownej-10400/)

/||\aster 11.09.2002 23:09

Barracuda 80gb i Bios w plycie glownej.

Czy jest jakis sposob, aby podlaczyc ten dysk do plyty Asusa p5s bez zmiany biosu i dokupywania RAID lub innych *******??? Ta plytka obsluguje do 32gb i gdy podlacze barracude bios jej nie znajduje, to chyba normalne. Znacie jakis soft dzieki niemu moglbym podlaczyc ten dysk???

/||\aster 11.09.2002 23:28

Sorry za nie uzywanie wyszukiwarki, ale zapomnielem. nie jestem stary na tym forum. Zip dzieki za odpowiedz, oby to zadzialalo. Teraz cos dziwnego sie stalo. Przeczytalem twoj post, dalem odpowiedz i ten post zniknal. Teraz go nie mam nawet w tym temacie. Dzieki

/||\aster 12.09.2002 00:51

Mam jescze jedno pytanie dotyczace Disc Wizard. Otoz czy on moze posuc twardy inny sprzet albo system???

/||\aster 12.09.2002 01:53

Jest jeden problem podczas szukania dysku na poczatku zalczenia wiesza sie gdy chce znalesc dysk na primary-slave, na kazdym sie tak robi a gdy ta szyne wylacze disc wizard ciagle gada zeby nacisnac ok lub cancel gdy dam okey wylaczy kompa i gdy dam reset ten sam komunikat i tak ciagle

ZiP 12.09.2002 07:32

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)
Przeczytalem twoj post, dalem odpowiedz i ten post zniknal.
Uznałem, że nie będę odpowiadać stałemu bywalcowi, który nie korzysta z wyszukiwarki :o ;). Tak więc posta skasowałem:o :o

ZiP 17.09.2002 08:08

Cytat:

Mam jescze jedno pytanie dotyczace Disc Wizard. Otoz czy on moze posuc twardy inny sprzet albo system???
Nie może.

Cytat:

Jest jeden problem podczas szukania dysku na poczatku zalczenia wiesza sie gdy chce znalesc dysk na primary-slave, na kazdym sie tak robi a gdy ta szyne wylacze disc wizard ciagle gada zeby nacisnac ok lub cancel gdy dam okey wylaczy kompa i gdy dam reset ten sam komunikat i tak ciagle
Użyj innego programu (nie pytaj mnie, jakiego).

Yahol 17.09.2002 08:33

Wstawic go do innego kompa i podlaczyc sie USB lub szeregowo?
Podzielic na innym kompie na partycje 20 GB?
PS: WIEM!!! Sprzedac go mnie za marne pieniadze:-D :-D

/||\aster 17.09.2002 14:52

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
Wstawic go do innego kompa i podlaczyc sie USB lub szeregowo?
Podzielic na innym kompie na partycje 20 GB?
PS: WIEM!!! Sprzedac go mnie za marne pieniadze:-D :-D

Ja tam mam informacje ktorych nei moge stracic. Wymyslcie cos

Yahol 17.09.2002 14:57

Cytat:

Ja tam mam informacje ktorych nei moge stracic. Wymyslcie cos

Podziel go pM7 na 3 partycje. Za 1 razem na dwie, za drugim na jeszcze jedna. Nic nie stracisz! No chyba ze ci zasilanie siadzie!

/||\aster 17.09.2002 15:17

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)

Podziel go pM7 na 3 partycje. Za 1 razem na dwie, za drugim na jeszcze jedna. Nic nie stracisz! No chyba ze ci zasilanie siadzie!

Jest jeden problem mi go w biosie nie wykrywa. CZy PM go zobaczy, jak go w biosie nie ma???

Ormianin 17.09.2002 15:23

Cytat:

Jest jeden problem mi go w biosie nie wykrywa. CZy PM go zobaczy, jak go w biosie nie ma???

Aster mieszkasz w Miami a tam kontroler kosztuje pare dolcow, skocz do sklepu kup sobie cos porzadnego, te polsrodki niewiele daja, raczej kontroler bedzie lepszym wyborem, skoro plyty glownej nie chcesz zmieniac

/||\aster 17.09.2002 15:25

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)

Aster mieszkasz w Miami a tam kontroler kosztuje pare dolcow, skocz do sklepu kup sobie cos porzadnego, te polsrodki niewiele daja, raczej kontroler bedzie lepszym wyborem, skoro plyty glownej nie chcesz zmieniac

Pare dolcow buahahahahha. Jedno dziadostwo kosztyje 30-40 USD. NIe wierzysz www.tigerdirect.com albo www.bestbuy.com

/||\aster 17.09.2002 15:26

Ja nie chce na tego kompa niec wydawac bo to tak naprawde nie moj. Ja chce wypalic kiladziesiat plytek i to wszystko. Szkoda mi kasy na kontroler teraz.

Yahol 17.09.2002 16:05

Cytat:

Niestety nie!:'(

TOMMYx 17.09.2002 16:36

Kiedyś spotkałem się z podobnym problemem, tyle, że to był dysk Western Digital 20GB, a komp mi widział 8. Znalazłem program na necie, który 'oszukiwał' kompa i od tamtej chwili miałem 20GB, chociaż bios nadal widział 8, ale Windoza 20 :). Nie wiem, może jest też coś takiego do Seagate'a ??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:32.