Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Program do zamazywania CDR (wipe disk) ? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/program-zamazywania-cdr-wipe-disk-10407/)

syncmaster 12.09.2002 11:00

Program do zamazywania CDR (wipe disk) ?

Pytanie może głupie ale problem rzeczywisty. Czy ktoś ma lub wie o metodzie wymuszenia powtórnego zapisu na CDR w celu zniszczenia zapisanej informacji ? (zniszczenia a nie udostępnienia nośnika do ponownego zapisu)

QBUS 12.09.2002 12:27

Re: Program do zamazywania CDR (wipe disk) ?

Cytat:

syncmaster napisa***322;(a)
Pytanie może głupie ale problem rzeczywisty. Czy ktoś ma lub wie o metodzie wymuszenia powtórnego zapisu na CDR w celu zniszczenia zapisanej informacji ? (zniszczenia a nie udostępnienia nośnika do ponownego zapisu)
Zniszczyc plytke - raz zapisanej informacji na CDrze nie da sie chyba zmienic. Jesli nie chcesz niszczyc przez zlamanie np moze pomalowac pisakiem..

/||\aster 12.09.2002 15:23

Re: Re: Program do zamazywania CDR (wipe disk) ?

Cytat:

QBUS napisa***322;(a)

Zniszczyc plytke - raz zapisanej informacji na CDrze nie da sie chyba zmienic. Jesli nie chcesz niszczyc przez zlamanie np moze pomalowac pisakiem..

Ale zawsze mozna uzyc spirytusu i juz dane sa spowrotem.

/||\aster 12.09.2002 15:25

Jezeli masz duzo plytek do zniszczeni naraz, to proponowal bym dac je na szpule i do jakiegos pudeka i wiertarka. To jest najepszy program.

Yahol 12.09.2002 17:36

Troche to problematyczne, ale mozesz sprobowac sformatowac taka plyte, pytanie tylko czy jakis program da sie oszukac. Np.DirectCD, albo Clone? Chyba nie!?

ZiP 12.09.2002 17:55

Nie lepiej byłoby zerwać (np. gwoździem) kawałek górnej warstwy, tej od wewnątrz płyty???

Laser 12.09.2002 18:08

Witam !

Patent nr 1:

Program nazywa sie Śruba 10 :

Bierzesz śrube / w zależności od ilości płyt dpowiednio długą / dwie podkładki i skrecasz płyty.

Bierzesz wspomnianą wiertarkę wiertło i do dzieła.

Patent nr 2:

Program nazywa sie "Gwóźdź"

Bierzesz płytkę parę głębokich rysek i po sprawie !

Patent nr3 "zapalniczka"

Bierzesz płytę rozgrzewasz aż sie nadtopi ew spali:) i po sprawie.

-Sid-The-Rat=> 12.09.2002 18:30

patent nr4. (dla alkoholikow)
biezesz troche spirytusu/acetonu/innego badziewia i czyscisz krazek na gleboki polysk z farby - efekt zadnych rys i przezroczysty podklad pod piwo - w przypadku tanszych nosnikow wystarczy nasza zwykla polska woda - akkosy i jedna z parti philipsow zle reaguje juz na tluste palce...

a dlaczego dla alkoholikow? a dlaczego pytasz jak zrobic podstawke pod piwo?

syncmaster 15.09.2002 18:36

Kochani pytanie jak napisałem jest całkiem poważne. Bez użycia gwoździ, śrub nr 10 , wiertarek itp. pomysłów trzeba zamazać treść płyty. Że dobrze by było zmusić jakiś program do nadpisania informacji na CDR to oczywiste , pytanie tylko jaki i jak ? Jeżeli ktoś dysponuje takim programem lub metodą to bardzo proszę o pomoc. Zaznaczam że nie jestem początkującym użytkownikiem i pomysły z gwoździem, spirytusem i taśmą samoprzylepną mało mnie bawią. Liczę na realną i szybką pomoc. Po to zarejestrowałem się na tym forum.
Pozdrowienia dla wszystkich którzy zechcieli odpowiedzieć na ten post.:o

Laser 15.09.2002 19:37

Witam !

O kurcze no to teraz mnie zaskoczyłeś ! :o :o

Widze że Ci bardzo zależy i sprawa jest poważna, ale niestety z tego co wiem to taki program nie istnieje / wg moich informacji /

Fajnie by byo jakby można by oszukać nagrywarkę i podać jej płyte CDR do zamazania jako CDRW / znowu z tego co wiem to informacje o nośniku zapisane są jak pewnie wiesz w ATIP czy jak tam się to nazywa płyty i trzeba by go zmienić tylko jak ???

Absolutnienie mam pomysłów:( :(

Ale powodzenia Ci życze !:)

ZiP 15.09.2002 19:57

NIE MOŻNA zamazać płyty CD-R, a to ze względu na nieodwracalne zmiany struktury zachodzące podczas jej wypalania.

Laser 15.09.2002 21:32

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)
NIE MOŻNA zamazać płyty CD-R, a to ze względu na nieodwracalne zmiany struktury zachodzące podczas jej wypalania.
Witam !

Miałem napisać tak w poprzednim poscie ale myślałem ze jest jeszcze jakaś nadzieja !

Zostaje więc zamazanie nośnika poprzez fizyczne lub chemiczne uszkodzenie / może rozpuszczalnik lub benzyna dały by radę rozpścic wierzchnią warstwe tak aby nie było widać ze bylo coś kombinowane a płyta byla by zamazana ??

zzbych1 15.09.2002 22:28

Jeżeli zapis nie był zamknięty, można w NERO wybrać jako ostatnią sesję tę która była zapisana wcześniej (przed tą, którą chcesz skasować). Po zapisie następnej sesji, pominięta nie będzie widoczna.
:)

Yahol 15.09.2002 22:55

Cytat:

zzbych1 napisa***322;(a)
Jeżeli zapis nie był zamknięty, można w NERO wybrać jako ostatnią sesję tę która była zapisana wcześniej (przed tą, którą chcesz skasować). Po zapisie następnej sesji, pominięta nie będzie widoczna.
:)

Alez oczywiscie, ze bedzie mozna ja podejzec!

QBUS 16.09.2002 10:35

Cytat:

syncmaster napisa***322;(a)
Kochani pytanie jak napisałem jest całkiem poważne. Bez użycia gwoździ, śrub nr 10 , wiertarek itp. pomysłów trzeba zamazać treść płyty. Że dobrze by było zmusić jakiś program do nadpisania informacji na CDR to oczywiste , pytanie tylko jaki i jak ? Jeżeli ktoś dysponuje takim programem lub metodą to bardzo proszę o pomoc. Zaznaczam że nie jestem początkującym użytkownikiem i pomysły z gwoździem, spirytusem i taśmą samoprzylepną mało mnie bawią. Liczę na realną i szybką pomoc. Po to zarejestrowałem się na tym forum.
Pozdrowienia dla wszystkich którzy zechcieli odpowiedzieć na ten post.:o

Musialbys chyba sile zmusisc nagrywarke do wlaczenia lasera zapisujacego na plytce... a jedyny taki sposob to przeprogramowanie firmwaru nagrywarki.. I nie wiem czy tylko firmware za to odpowiada - czy nie ma jeszcze czegos. Na moj gust tylko firmware...
A nawet jakby sie udalo wlaczyc laser zapisujacy to nie recze za efekty.

Napisz dlaczego chcesz zrobic cos takiego to moze zaradzimy cos innego...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:13.