Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   skaner-text odręczny (https://forum.cdrinfo.pl/f113/skaner-text-odreczny-10441/)

Yuroichi 24.02.2008 16:21

O jakiego kreatora chodzi bo jestem zielona;P Kupi***322;am sobie tablet i dowiedzia***322;am si***281; ze jest taka mo***380;liwo***347;***263; ***380;eby on przerabia***322; tekst pisany na drukowany... Czy mo***380;e mi kto***347; powiedzie***263;(o ile wie) jaki do tego s***322;u***380;y program...

tomgoo 14.09.2002 08:45

Cytat:

Laser napisa***322;(a)

Witam !

"Patch" czeka w kszynce !

thanks laser za "patcha":)
dzieki wszystkim za odpowiedzi problem rozwiązany
trzeba było popatrzeć w tych opcjach zawansowanych (w usb scanner) i wyłączyć (cośtakiego jak zrzut ekranu w małym oknie:) ) po tym wszystko poszło gładko.:) ;)

Laser 14.09.2002 08:29

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
ps. do plusteka dodali finereadera 6.0 ale działa tylko 30 dni.
a może jest ***** do niego . jak jest to dawajcie na maila. I nie umieszczajcie na forum:)

Witam !

"Patch" czeka w kszynce !

tomgoo 14.09.2002 07:40

no tak ale u mnie uporczywie włącza się ten program plustek usb scaner . a w tym programie nie ma żadnej opcji zapisz ani żeby przeniosło do finereadera.
ps. do plusteka dodali finereadera 6.0 ale działa tylko 30 dni.
a może jest ***** do niego . jak jest to dawajcie na maila. I nie umieszczajcie na forum:)

TeacMan 14.09.2002 00:42

Skanowałem już trochę i przerabiałem teksty ale muszę przyznać że chciaż Fineraider jest najlebszym progsem jakiego używałem to z tekstem pisanym ręcznie sobie nie poradzi. Ja piszę normalnie drukowanymi (niewyobrażasz sobie jaka jadka wychodzi po przerobieniu w progsie, więcej roboty niż to warte).
Co do obsługi to tak jak pisała Zetoxa, osobiście preferuje zeskanować tekst do bmp i dopiero potem otwierać go progsem do przerabiania (taki nawyk).
PODSUMOWANIE: Książki można przerabiać, tekstu pisanego raczej nie.

Pozdrawiam wszystkich ..:::DemieN:::..

Ice 13.09.2002 23:14

Tekst napisany ręcznie trudno będzie FineReader'owi rozpoznać, byś musiał pisać drukowanymi, a i tak mogłyby być błędy. Acha jest już 6 wersja FineReader'a, ściągałem ją kiedyś edonkey'em.

Yahol 13.09.2002 20:25

Po uruchomieniu Fine Readera, kaz mu czytac do programu a nie skanowac do skanera, tam gdzies jest taka opcja. I wtedy po rozpoznaniu textu, mozesz go zapisac do pliku (.doc, i inne) nie mam pod reka tego progamu, ale tak mniej wiecej!

Zetoxa 13.09.2002 17:03

... tekstu ręcznego na drukowany FineReader jeszcze nie potrafi zamienić, chyba, że będzie to bardzo staranny i czytelny text, ale i tak liczba błedów oscyluje wokół 50 %. Użyj kreatora on prowadzi za rękę i rozpoznany text wrzuca do Worda.

tomgoo 13.09.2002 17:01

acha zapomniałem dodać w fine readerze nie pojawia się obraz i są nieaktywne pola zapisz oraz rozpoznaj.

tomgoo 13.09.2002 16:59

dobże mam finereadetra 5.0 dodany z plustekiem ale jeśli chcę nim coś zeskanować to klikam skanuj & czytaj (albo samo skanuj) i się włączaplustek usb scanner i zeskanowuje mi tekst oraz zdjęcia w małym okienku. nie wiem jak je przenieść do edytora . ani nawet jak to zapisać.pomożcie.

Yahol 13.09.2002 16:50

Tak! ale zapisze go jako plik graficzny, tzn. .bmp, lub .jpg
OCR-y nie zawsze chca text odreczny przeczytac, a jezeli, to robia duzo bledow.
Jezeli chodzi o OCR to najnajlepszy jest ABBY Fine Reader!
Jezeli chodzi o konwersje textu pisanego, to chyba tez...ale tego nie jestem pewien!

lopus 13.09.2002 16:37

Re: skaner-text odręczny

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
witam
czy mojemu skanerowi ( plustek Opticpro 1248u ) uda się zeskanować odręczny text. i jeszcze jedno jakie oprogramowanie jest najlepsze do skanowania? .
od razu dodam że mam go od 1 dnia,

Nie wiem w czym miał by być problem,skaner skanuje WSZYSTKO nawet elementy przestrzenne.Kumplowi nawet raz wysłałem skan gołej d..py tzn.nie dziewczyny .A do programu to prawie każdy program graficzny- Irfan View,i inne które mają na belce opcje skanuj albo aquire

tomgoo 13.09.2002 15:21

skaner-text odręczny

witam
czy mojemu skanerowi ( plustek Opticpro 1248u ) uda się zeskanować odręczny text. i jeszcze jedno jakie oprogramowanie jest najlepsze do skanowania? .
od razu dodam że mam go od 1 dnia,

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:04.