![]() |
Historia lubi sie powtarzac
|
Po komentarzach w stylu "Rockstar jeszcze nigdy nie zawiódł" myślałem, że spieprzone wydajnościowo GTAIV to pierwszy taki "wypadek przy pracy"...
A tu proszę... Z GTAIII było to samo widzę. |
co to moze byc za przyczyna
|
Wróżka ze szklaną kulą pilnie proszona do tego tematu!
|
Gta3 mi ie chce wejsc wyskakuje mi komunikat ze potrzebuje przynajmiej 12mb pamieci wideo co mam zrobic
|
Cytat:
|
umnie na PIII 500, ge-force 256, 128 ram ..
na najniższych detalach z najnowszymi sterownikami chodzi prawie idealnie :) <powrót na forum po miesiecznej przewie :)> |
Jak masz kartę graficzną na procesorze nVidia + DetonatorXP, to w sterownikach ustaw poziom szczegółów mip-map na minimum (tj. najwyższa wydajność).
|
Witam!
Jest taka opcja jak śladowanie w opcjach obrazu. Wyłącz ja to będzie ok! |
wejdz na www.tweak.pl i tam w forum jak siem nie myle gry lub oprogramowanie albo poszukaj na wszystkich jestam postow o gta3 pelno!
U mnie na Celeronie 1,2 384ram i geforce 2mx400 gram w 800x600 w miare spoczko, sa skoki ale da siem przezyc i nie przeszkadza to w grze! |
Jeśli nawet masz najszybszy procesor, najwięcej pamięci, najlepszą płytę główną, ALE gównianą kartę graficzną, to zapomnij o normalnej grze. Gówniane karty graficzne to: TNT, TNT2, GeForce 256, GeForce 2 MX, GeForce 4 MX, oraz różne STARE odmiany kart ATI & Matrox. Dobre karty to GeForce 3 Ti, Geforce 4 Ti, Matrox Parhelia, ATI Radeon 9700 itd.. O znaczeniu karty graficznej przekonałem sie, gdy zamieniłem swoją kartę TNT2 na GF4Ti - przyrost wydajności jest ogromny.
Procesor NIE ma tutaj wielkiego znaczenia. Jest taki współczynnik, który nazywa się skalowalnością procesora - określa on zależność szybkości procesora od szybkości wyświetlania obrazu przez kartę graficzną. |
Cytat:
|
Ustaw detale na min. Na 1GHz Athlonie idzie bez problemow na minimum, 256 RAM, nawet na medium tez idzie dobrze, poustawiaj opcje.
|
Re: Gta3
Cytat:
|
Re: Gta3
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:43. |