![]() |
Liteon 32125W na Traxdata CDRW-481248Plus
Ilość załączników: 1
Na początek zacznę od tego, że jakiś czas temu stałem się szczęśliwym posiadaczem nagrywarki LiteOn 32125W, którą natychmiast upgradowałem do LiteOn 48125W.
Po przeczytaniu recenzji nagrywarki Traxdata 481248Plus i po słusznych przypuszczeniach, że to wersja OEM LiteOna z tym, że odczytuje płyty zabezpieczone KeyAudio2 wgrałem bios z nagrywarki Traxdata w wersji: vsg3.bin tak jak to proponowali koledzy z forum. Upgrade przebiegł bez najmniejszego problemu pojawiła się nowa nagrywarka CDR-5W48. Niezwłocznie przystąpiłem do testów. Na początek poszedł program Nero InfoTool i tu moje zaskoczenie: zamiast predkości zapisu i odczytu x48 metoda CAV pojawiają się wartości x40 zapis metodą P-CAV i tyko x12 odczyt ;-( dołanczam zrzut ekranu. Czym to jest spowodowane ??? Zaznaczam, że wcześniej przerobiona nagrywarka chodziła na x48 write/read CAV |
ja mam ltr-32123s i key2audio tez przegrywa
|
Ilość załączników: 1
Ok juz wiem w czym problem, po prostu Nero InfoTool podaje informacje zależnie od chumoru :-)
Sprawdzałem predkości w Nero CD Speed - i sposób zapisu zależy od predkości CD z jaką można go max.nagrac. Dołanczam zrzut ekranu. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:01. |