![]() |
Witam !
Mam coś dla Ciebie ! http://www.wdc.com/products/products.asp?DriveID=38 200 GB 8 mb cache i 7200rpm powinno Ci wystarczyć ! |
Gry oraz MP3 mam posortowane alfabetycznie, tak więc gdy dojdzie coś nowego, to staram się to upchnąć na odpowiedniej płycie. ST Voy - robię napisy do wszystkich odcinków, jak będę miał wszystkie, to nagram je na CD-R. ST filmy - również jestem w trakcie przygotowywania napisów. KaZaA Downloads - niedokończone pliki, które zamierzam w bliżej nieokreślonej przyszłości pościągać do końca. Classic Old Games Archive - muszę powybierać z tych trzech płyt te gry, których nie mam - resztę wywalę. Programy - co chwilę dodaję coś nowego, np. nowe Nero albo DetonatorXP. Mafia - czekam, aż się ściągną pozostałe dwie płyty. Plus XP - nagram na CD-R wraz ze Service Pack 1 PL (XP), którego jednak jeszcze nie ma. World Trade Center Video - nie wiem, po co mi to. Płyty do testów - to wiadomo. Mam jeszcze kilkadziesiąt Akossów CD-RW, które jednak do nagrywania się nie nadają. Jest jak jest, ale porządek musi być!
Dysk mam 10 GB - teraz czekam, aż stanieją dyski o pojemności 160 GB, wtedy kupię sobie ze dwa i połącze w RAID. |
... bo ZiP lubi być ORYGINALNY ot, co.
|
Cytat:
Więc powiedz mi czemu ? BASSE IN YOUR FACE |
Cytat:
Ma chyba 2 x 10 i raz 40 ! |
ZiP a nie lepiej za te same pieniadze fundnac sobie 80Gb dysk? - bo z tego co pamietam jestes szczesliwym posiadaczem 10gb...
|
Cytat:
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) |
Cytat:
|
Cytat:
16 - MP3 18 - Star Trek Voyager 10 - Star Trek - filmy 8 - puste, nie używane 1 - Mafia CD3 1 - MS Plus XP & WTC Video 1 - programy (squadanka) 2 - do różnych testów 4 - KaZaA Downloads 3 - Classic Old Games Archive |
Acha, i ani jednej ryski. :) 8)
|
Kiedyś kupiłem jedną taką firmy Verbatim (650MB; 2x-4x), nagrana ok. 50 razy, służyła i nadal służy do backup'ów /ciekawe jak długo jeszcze ;) /
|
Cytat:
No nareszcie ktoś ! 2 X DYSAN HI SPEED 10X 700MB używane razem 0 problemów po ok 10 nagraniach 1x Verbatim 4x 650 ok 10 formatów działa 1x Verbatim 10x 650 tesh działa ok10 formatów ! PS: Zip po co Ci 80 płyty RW!!!!!!!!!!!!!!11 |
1xCDRW- LG 650 -kiepskie:-D
1xEMTEC 80 min -takie sobie.(for music!) 2xAcer 650 -niezle! 2xPositiv 650 -niezle. Wszystkie formatowane ponizej 10x. (pewnie po 5 albo 6x) Tylko LG padlo po 5 lub 6 formatowaniu :-D :P |
A ja mam esperanzy x10 i tez sa dobre...wytrzymaly na razie po okolo 40-50 nagran i sa OK.
|
Ja mam jedna plytke Platinium RW 4x 650 mb szara od ponad 1.5 roku byla wykorzystywana w ekstremalnych warunkach, porysowana nagrywana kilkadziesiat razy i dalej ja uzywam, ALE odczyt z niej jest powolny, ale jest.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:19. |