Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Błąd zapisu na dysku c: .....? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/blad-zapisu-dysku-c-10527/)

forest 16.09.2002 19:33

Błąd zapisu na dysku c: .....?

Witam!
Przy odczycie z cd wyskakuje czasem bluescreen z napisem jak w temacie.
Chciałbym wiedzieć czy to problem sprzętowy czy programowy, bo mam jeszcze troche gwarancji na ten hdd i ew. mógłbym sie starać o wymiane?
Jest to WD 30 gb.

Pozdrawiam fanów nagrywarek wszystkich marek.
Forest

/||\aster 16.09.2002 19:37

Re: Błąd zapisu na dysku c: .....?

Cytat:

forest napisa***322;(a)
Witam!
Przy odczycie z cd wyskakuje czasem bluescreen z napisem jak w temacie.
Chciałbym wiedzieć czy to problem sprzętowy czy programowy, bo mam jeszcze troche gwarancji na ten hdd i ew. mógłbym sie starać o wymiane?
Jest to WD 30 gb.

Pozdrawiam fanów nagrywarek wszystkich marek.
Forest

Ja mysle ze system ci padl. Sprawdz scandisciem czy nie ma blednych sektorow, jak ma to daj go do serwisu moze bedziesz mial pica i go scandisciem nie naprawia. Ja mialem takiego pica pare lat temu, otoz zanioslem Samsunga 3.2GB a za pare tygodni koles w sklpeipe sie mnie pyta czy to byla ta zepsuta barracuda 10GB, ja na to oczywiscie dal mi ja podziekowalem i wyszedlem. Ale to byl pic zycia chyba.

Macio.Men 16.09.2002 21:04

niezłe Flamaster, niezłe :)

/||\aster 16.09.2002 21:42

Cytat:

macio.men napisa***322;(a)
niezłe Flamaster, niezłe :)
Wtedy mialem najlepszy dysk na osiedlu. Ale sie udalo, wiecej w tym sklepie mnie nie zobaczyli.:-D :-D :-D

forest 16.09.2002 22:14

Re: Re: Błąd zapisu na dysku c: .....?

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)

Ja mysle ze system ci padl. Sprawdz scandisciem czy nie ma blednych sektorow, jak ma to daj go do serwisu moze bedziesz mial pica i go scandisciem nie naprawia. Ja mialem takiego pica pare lat temu, otoz zanioslem Samsunga 3.2GB a za pare tygodni koles w sklpeipe sie mnie pyta czy to byla ta zepsuta barracuda 10GB, ja na to oczywiscie dal mi ja podziekowalem i wyszedlem. Ale to byl pic zycia chyba.

Scandisc wykrywa błędy, usuwa, a za chwile jak go uruchamiam to znów znajduje usuwa i tak w kółko...?
Nie bardzo mi się uśmiecha zanoszenie do serwisu bo nie mam innego twordziela a nie wytrzymam bez kompa dłużej niż 3 dni!!!

/||\aster 16.09.2002 22:17

Re: Re: Re: Błąd zapisu na dysku c: .....?

Cytat:

forest napisa***322;(a)

Scandisc wykrywa błędy, usuwa, a za chwile jak go uruchamiam to znów znajduje usuwa i tak w kółko...?
Nie bardzo mi się uśmiecha zanoszenie do serwisu bo nie mam innego twordziela a nie wytrzymam bez kompa dłużej niż 3 dni!!!

Zanies go do naprawy chyba jest na serio zepsuty.

Yahol 16.09.2002 22:25

Sprawdz dysk jakims zaawansowanym narzedziem - DiscDoctor, albo co!
Sformatuj go porzadnie i postaw Win od zera - zeskanuj!
Jak wyskocza bledy - sprawdz jeszcze raz!
Jak bedzie sie powtarzalo - serwis! 3 dni bez kompa, mozna wytrzymac. (wytrzymalem 17 dni!)

forest 16.09.2002 22:35

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
Sprawdz dysk jakims zaawansowanym narzedziem - DiscDoctor, albo co!
Sformatuj go porzadnie i postaw Win od zera - zeskanuj!
Jak wyskocza bledy - sprawdz jeszcze raz!
Jak bedzie sie powtarzalo - serwis! 3 dni bez kompa, mozna wytrzymac. (wytrzymalem 17 dni!)

Wszystko tylko nie stawianie windy od nowa!:)

Zafunduję mu porządny skan i fragmentację.

Ostatni trzymali mi dysk 3 tygodnie:(((
Ale zamienili 10 gb+50pln na 30gb:)
Może dostanę 60...?:)
Jak mam formatować dysk to jestem chory, bo instalacja wszystkich zabawek mnie wykańcza i ostatnio nie moge skanera podpiąć:(((
F.

/||\aster 16.09.2002 22:37

Cytat:

forest napisa***322;(a)

Wszystko tylko nie stawianie windy od nowa!:)

Zafunduję mu porządny skan i fragmentację.

Ostatni trzymali mi dysk 3 tygodnie:(((
Ale zamienili 10 gb+50pln na 30gb:)
Może dostanę 60...?:)
Jak mam formatować dysk to jestem chory, bo instalacja wszystkich zabawek mnie wykańcza i ostatnio nie moge skanera podpiąć:(((
F.

To jedyny chyba ratunek. wpisz format C: nacisnij T i zamknij oczy

ZiP 16.09.2002 23:48

Sprawdź to Scandiskiem, ALE w DOSie. Okienkowy Scandisk się nie nadaje do niczego.

Laser 17.09.2002 13:46

Ilość załączników: 1
Cytat:

ZiP napisa***322;(a)
Sprawdź to Scandiskiem, ALE w DOSie. Okienkowy Scandisk się nie nadaje do niczego.
Witam !

Nio !

ZiP 17.09.2002 13:56

Dos'owy Scandisk działa tylko w czystym Dos'ie. Gdy zostanie on uruchomiony w Windowsie, to włącza się normalny Scandisk dla Win.

Laser 17.09.2002 14:30

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)
Dos'owy Scandisk działa tylko w czystym Dos'ie. Gdy zostanie on uruchomiony w Windowsie, to włącza się normalny Scandisk dla Win.
Witam !

... co własnie przedsatwia powyższe okno !

Cel jeden uruchom w trybie MSDOS i wpisz komende scanuje sie dosć długo ale dokładnie !

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:13.