![]() |
TDK CYCLONE 482448 a overburning
Właśnie nabyłem nową nagrywarkę TDK 48/24/48 i nie chce mi ona obsługiwać overburningu. Próbuję nagrywać plik 740 MB na płytkę 99 min i wywala mi komunikat, że nośnik ma za małą pojemność. Używam Nero 5.5.9; wszystkie ustawienia programu zgodne z tym co można przeczytać w tym serwisie i na forum.
Proszę o pomoc. pozdrawiam - Vito |
Re: TDK CYCLONE 482448 a overburning
Cytat:
|
Cytat:
|
To samo jest w WinOnCD 5.0.
Wygląda na to że ta nagrywarka wbrew informacjom nie zapisuje płyt 99 min. |
W opisie sprzetu jest ze obsluguje te plyty, wiec problem bedzie gdzie indziej... opis overburnu na stronie na pewno dziala, moze probujesz to zrobic z kreatorem w nero??? a to juz sie nie uda
http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=2200072107 |
Cytat:
|
Ciekawostka - program CD MATE zaczął nagrywać na mojej płytce 99min (esperanza) , pod koniec zgłosił błąd o niespodziewanym końcu obszaru danych i wyrzucił płytkę z napędu.
Czyżby moje 99-tki nie były wcale 99-tkami, czy też jednak napęd ich nie obsługuje???:'( |
Stawialbym na badziewnosc tej plytki, jakos nie mam dobrego zdania o esperanzach. Robiles wczesniej test tej plyty w np nero cd speed?
|
Nero CDSpeed podaje długość tej płyty jako 79:59.74.
Wynika z tego,że to nie jest 99-tka !!!??? |
Ilość załączników: 1
ale już overburning test pokazuje że na płytę możma nagrać ponad 99 min ((
|
Dzwoniłem właśnie do "wsparcia technicznego" TDK i krótko mówiąc wypięli się na mnie twierdząc, że nie pomagają w używaniu niestandardowych nośników .
|
Wygląda na to że ta zapisywarka wbrew opisowi na CDRINFO nie obsługuje płyt 99min :'( :'( :'(
|
Czy Ty mówisz serio czy jaja sobie robisz ??? Przecież masz jak byk w Nero CDSpeed, że płytka, którą tym programem sprawdzałeś ma max. pojemność (mierzoną w minutach)79:59.74 - to chyba nie jest takie ciężkie do wydedukowania.
|
No, ewentualnie, gdyby sie dokladnie przyjzec....
to ta plytka powinna miec cos kolo 703 MB.......a to nie jest 800 MB. Hmmmmmmm...jakies to dziwne? |
Cytat:
Przede wszystkim proszę o wyrozumiałość. Jestem początkującym wypalaczem. Do ZEB2 Gdybyś podedukował trochę mocniej przeczytałbyś, że do testowania wpisano wielkość 99 minut i taką wartość program przetestował z sukcesem. (tak mi się wydaje) Mądrzy ludzie mówili mi, że przy płytkach 99 program nigdy nie podaje prawidłowej pojemności. A jak powinno być naprawdę? Do YAHOL konkludując, czy uważasz , że płytki które posiadam nie są wcale 99-tkami? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:56. |