Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Partition Magic 7 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/partition-magic-7-a-10545/)

baxio 17.09.2002 22:41

dzięki za pomoc.samo resize nie pomagało ale pruby z połączeniem poszły ok.pozdrawiam.

Taz40 17.09.2002 15:37

Dokładnie robie tak samo wiec troche dziwne wydalo mi sie to co napisałeś. Najwazniejesze ze sobie juz wyjasnilismy o co biega. Jeszcze raz sorki :)

Weron 17.09.2002 15:34

Cytat:

Taz40 napisa***322;(a)
.....chyba ze tak. Bo myslalem ze twierdzisz ze wogole nie da sie zainstalowac - ok zwracam honor. Ja wszystki gry pakuje na partycje D: a na systemowej (C:) zawsze troche luzu jest i szczerze powiem ze nigdy mi sie to nie przytrafilo.
Kiedys tak sie nacialem i od tej pory daje wiecej miejsca na system a gry instaluje na innej. Na systemowej tylko system i niezbedne programy.

Weron 17.09.2002 15:32

A tak na marginesie chcialem jeszcze dodac szybki jestes Taz.
Zreszta widac jak wirujesz :)
Napisalem zaraz chcialem przeedytowac bo zobaczylem odpowiedz Ormianina a ty ju wziales mnie na widelec.
Hehe.

Taz40 17.09.2002 15:31

.....chyba ze tak. Bo myslalem ze twierdzisz ze wogole nie da sie zainstalowac - ok zwracam honor. Ja wszystki gry pakuje na partycje D: a na systemowej (C:) zawsze troche luzu jest i szczerze powiem ze nigdy mi sie to nie przytrafilo.

Weron 17.09.2002 15:27

Cytat:

Taz40 napisa***322;(a)

??? Ciekawe ??? Dlaczego nie moge zainstalowac na innej partycji lub dysku gry np. 1.5GB?

Bo tak juz jest jezeli dysk z systemem ma 2GB a masz zajete 1GB i zostaje tylko 1GB wolnego to przy instalacji gry instalator sprawdza miejsce i jezeli gra wymaga 1,5GB to stwierdzi, ze masz za malo miejsca i chocbys mial 20 wolnego na innej to sie nie zainstaluje.

Taz40 17.09.2002 15:24

Cytat:

Weron napisa***322;(a)
Sprobuj skorzystac z funkcji merge albo zrob sobie lepiej partycje od poczatku z tym, ze na system daj minimum 5GB sadze, ze to bezpieczna granica.
Bo w przypadku 2GB partycji systemowej sasm win zajmuje cos ponad 1Gb.
A jak bys chcial teraz zainstalowac gre, ktora zajmuje 1,5GB to nie bedziesz jej mogl zainstalowac chociazbys mial 20 GB wolnych na innej partycji.Tak juz jest(no chyba,z e sie cos zmienilo ostatnio :) )

??? Ciekawe ??? Dlaczego nie moge zainstalowac na innej partycji lub dysku gry np. 1.5GB?

Weron 17.09.2002 15:21

Zrob tak jak radzi Ormianin albo sprobuj skorzystac z funkcji merge(laczysz c z d a nastepnie resize) lub zrob sobie lepiej partycje od poczatku z tym, ze na system daj minimum 5GB sadze, ze to bezpieczna granica.
Bo w przypadku 2GB partycji systemowej sasm win zajmuje cos ponad 1Gb.
A jak bys chcial teraz zainstalowac gre, ktora zajmuje 1,5GB to nie bedziesz jej mogl zainstalowac chociazbys mial 20 GB wolnych na innej partycji.Tak juz jest(no chyba,z e sie cos zmienilo ostatnio :) )

Ormianin 17.09.2002 15:18

zmniejsz partycje D o pare Giga i te puste giga dodaj do partycji C... tak przeciez dziala PM7

+++LeWaP+++ 17.09.2002 14:59

Dziwnie masz to podzielone. PArtycja D jest "na środku" więc nie jestem pewien czy zadizała resize. Może merge partitions - połaczenie. Może da się połaczyć c i e, ale watpię. Da się to wykombinować, ale na Twoim miejscu zrobiłbym backupa danych, bo pq 7.0 przy w/w operacjach zrobił mi już kilka niemiłych psikusów :(

Podaj ile miejsca wolnego jest na tym d i e no i c :)

baxio 17.09.2002 14:48

Partition Magic 7

MAM DYSK PODZIELONY NA 3 PARTYCJE C:2GB D:24GB E:4GB.PO ZAINSTALOWANIU XP C: JEST TROCHE ZA MAŁY.PRUBOWAŁEM ZWIĘKSZYĆ ALE POWIĘKSZYŁO MI TYLKO 7MB.JAK ZDJĄĆ Z D: I POWIĘKSZYĆ C: DO 4GB.POZDRAWIAM.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:49.