![]() |
ludzie z netu dopinaja sie do moich zasobow w lanie
Jak to jest mozliwe, ze w monitorze sieci widze ludzi (ktorych zupelnie nie znam) sciagajacych rzeczy udostepnione w lanie. Czy mozna sie przed tym zabezpieczyc? A tak w ogole to jak oni mnie znajduja???
|
zaloz sobie firewala - np. ZoneAlarm i odetnij sie od nich
|
Co prawda nie wiem co to za sieć i na jakich zasadach działa. W przypadku LAN dostęp do zasobów internetu raczej powinien się odbywać przez serwer proxy i postawioną przed nim ścianą i nikt do sieci z zewnątrz z łatwością i prostotą nie powinien się dostawać, no chyba że jest siecią otwartą, a nie np. korporacyjną. Zgłoś administratorowi fakt iż ktoś po sieci grzebie.
|
Re: ludzie z netu dopinaja sie do moich zasobow w lanie
Cytat:
pewnie jestescie na tym samym hubie. To po co udostepniasz jak nie chcesz aby ci ktos cos sciagal |
Net mam z astercity i jest tylko dla mnie, natomiast lan jest jakby osobno. Czy ten problem da sie zalatwic tylko firewallem?
|
człowieku to jest normalne !!!
Jak coś udostępniasz to inni to ściągają !!! Jeśli nie będziesz nic udostępniał to bedzie cisza. Na 100% masz na pulpicie otoczenie sieciowe. Nie musisz się tym przejmować nic Ci przez to sie nie stanie. To jest w każdej sieci ... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:32. |