![]() |
HP 9100i nie widzi dysków 700mb
Proszę o pomoc związaną znagrywarką HP 9100i, nie czyta płtyek 700 mb, czy da się coś z tym zrobić. Firmware 1.0c na stronie hp nie likwiduje tego problemu; help me!!!
pozdrawiam Krezor |
Dziwne Kolego. Mam taką samą nagrywarkę z oryginalnym firmwarem i nie mam żadnego problemu z nagrywaniem i odczytem płyt 700 MB.
Może problem tkwi w systemie, oprogramowaniu lub braku odpowiednich sterowników. Cięzko coś kombinować - nie podałeś swojej konfiguracji. A może masz jakieś lewe płytki. |
ja ma hp 9310i z firmware 1.0c i czyta płytki bez problemu... ???
może ta płytka jakaś LEWA ??? :) |
sory paput ale też mi się powiedziało lewe :):-D to nie plagiat
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam krezor |
No dobrze, ale jakie nosniki spr. jakieś typu verbatim, sony czy akoss ??? :( (fuj)
A próbowałeś innym programem, np. winoncd...??? |
Cytat:
Jeżeli chodzi o nośniki to przerobiłem już ich sporo ;p, nie próbowałem innych programów, ale przcież to nie ma znaczenia, wcześniej przrobiłem kilka wersji nero i tez nic((, a Ty jakiego softu używasz? |
moim zdaniem to nagrywarka cos nie tak. Posiadam ten sprzecior tzn 9150i ale w szkole mamy takie i jest ok. Dziala na wszystkim Nero 5.X.X.X i Easy CD C.5 Clone
|
Jeszcze jedno pytanie. Czy ten problem z nagrywarką masz od zawsze, czy problem pojawił się po jakimś czasie ?
Bo jeżeli jest tak od zawsze to faktyczne może to być wina uszkodzenia sprzętu, chociaż bardzo specyficzna. Moja konfiguracja to Athlon 1.33, 3x128 RAM, TNT M64 Win2000prof. - używam NERO w różnych wersjach, CLONE i FEURIO i jeszcze kilka innych i wszystko zawsze było w porządku. |
Ja powiem jedno. To napewno win98, mu prawie zawsze cos nie pasuje. Format C: i XP raczej pomoze to na wszystko.
|
Cytat:
winoncd 5 pe clone cd 4.x.x.x blindread / write wszytsko działa... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:27. |