Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zakupy na aukcjach internetowych ?!?! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zakupy-aukcjach-internetowych-10609/)

GOLOMB 19.09.2002 20:17

Kupuje na allegro i sptrzedaje od 9 miechów i TYLKO raz sie naciolem na 400zł Facet opnoł mi zrąbany monitor Eizo.Ale sprawa trafiła na allegro i teraz czekam na rozpatrzenie mojej sprawy.W allegro istnieje coś takiego jak BEZPŁATNE UBEZPIEVCZENIE KUPUJĄCYCH. Co prawda aby spełnić wymagania do przesłania formularza trzeba spełnić wiele warunków.Poinformuje was o przebiegu sprawy.

forest 19.09.2002 19:34

Ja od ponad roku sprzedaję i kupuję na allegro.
Podstawa to kupować od zaufanych ludzi, którzy mają dużo pozytywnych komentarzy.Jest to gwarancją udanej transakcji, bo nikt (zawsze znajdzie się ktoś:) nie będzie ryzykował swojej dobrej opinii dla nieuczciwej transakcji.
Na allegro kupiłem pierwszą nagrywarkę, parę komórek, car audio, tuner tv i parę innych rzeczy. Zadna z nich nie okazała się bublem.

Może mam szczęście..?

Zachęcam do tej formy zakupów, zwłaszcza jeśli można kupic szukaną rzecz dużo taniej, jednak zawsze należy zweryfikowac sprzedającego/kupującego:)
Damian

Patrix 19.09.2002 19:27

Jednym sie uda bo trafia na uczciwych a innym nie.
Ze zdrowego (nie mówie że macie chory) rozsądku nie kupuje nic przez internet.
Sami widzicie jeden dostal puste pudelka inny zepsutą nagryware ...
No cóż takie mamy chamskie czasy ...:'(

sayan 19.09.2002 17:04

niektórzy z tego zyją :) kumpel kupuje ksiązki na bazarach i sprzedaje na allegro calkiem ładną kase ciągnie.

Ja kupiłem kiedys cos na aukcji w sklepie internetowym www.wirtualny.com i wszystko ok !

tomgoo 19.09.2002 15:53

uuuuuuu wiem coś o tym tesh miałem takiego sukinsyna na allegro
zamiast dobrej nagrywary sprzedał zepsutą (( . Jak bym go dopadł to byłoby jush po nim;)

-Sid-The-Rat=> 19.09.2002 11:09

zwlaszcza portfel...
ale ja tego sukinsyna jeszcze znajde - wiem skad jest, wiem gdzie sie uczly, wiem gdzie zdawal - teraz jeszcze trzeba go znalesc...

Ice 19.09.2002 10:52

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
4 razy

czwarty raz - 15 pustych pudelek po cd zamiast kolekcji In Flames - i to byl moj ostati raz...

To musiało boleć !!!

-Sid-The-Rat=> 19.09.2002 10:22

4 razy

pierwszy to byla transakcja zycia - prawie kopmpletna dyskografai King Crimson za 250 zeta - to taniej niz u pirata a przeciez malo ktory pirat wezmie na reke cos tak trudnego w zbyciu kiedy moze wziac ich troje (we wszystkich 3 kolorach)

drugi raz - kupilem kilka innch plyt KC - tym razem za normalna cene

trzeci raz - lutownice elektroniczna malej mocy

czwarty raz - 15 pustych pudelek po cd zamiast kolekcji In Flames - i to byl moj ostati raz...

Przemo1980 19.09.2002 10:00

Cytat:

Ice napisa***322;(a)

Na pewno jest to o wiele pewniejsze.

Sory że skasowałem mój pierwszy post na temat Escrow, ale wczesniej wspominał juz o tym +++LeWaP+++, wiec niepotrzebnie bym się tylko powtarzał.

Ice 19.09.2002 09:54

Cytat:

Przemo1980 napisa***322;(a)
Escrow polega na tym, że Kupujący wpłaca pieniądze za wylicytowany przedmiot na specjalne, bezpieczne konto bankowe zarządzane przez Allegro. Następnie Sprzedający wysyła towar do Kupującego. Dopiero gdy Kupujący potwierdzi otrzymanie towaru, zapłata jest przelewana z konta Escrow na konto Sprzedającego.
Dzięki Escrow obie strony, Kupujący i Sprzedający, mają pewność, że transakcja zakończy się pomyślnie.

Bardzo dawno nie byłem już na żadnym serwisie aukcyjnym, ale o to co znalazłem "zabezpieczenie przed oszustwem?" (na Allegro) wydaje się być dość pewne. Jak myślicie?

Na pewno jest to o wiele pewniejsze.

Przemo1980 19.09.2002 09:51

Cytat:

Ice napisa***322;(a)

Tylko nie każdy chce się na to zgodzić ze względu na dodatkowe koszty.

To tylko 5zł, a powyżej kwoty 300zł za darmo, więc to chyba nie problem.

Ice 19.09.2002 09:48

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
przecież na ALLEGRO jest usługa ESCROW - to chyba wyklucza wszelkie oszustwa ?
Tylko nie każdy chce się na to zgodzić ze względu na dodatkowe koszty.

Przemo1980 19.09.2002 09:32

Jakieś 2 lata temu kupiłem płytę główną + procesor. Działa bez zarzutu do dzisiaj. Gość od którego to kupiłem naprawdę sie postarał, dołożył mi nawet kable i instrukcje, chociaż nie było wcześniej o tym mowy. Jednak gdy pierwszy raz próbowałem uruchomic kompa i żadnej reakcji zrobiło mi się cokolwiek ciepło. Ale na szczeście okazało się że to tylko źle podlączony kabelek.

+++LeWaP+++ 19.09.2002 09:29

przecież na ALLEGRO jest usługa ESCROW - to chyba wyklucza wszelkie oszustwa ?

slawekb 19.09.2002 09:10

Kilka razy kupiłem i raz sprzedałem. Wszystko odbyło się OK.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:44.