Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   maszyna z Duronem (https://forum.cdrinfo.pl/f5/maszyna-duronem-10620/)

darek147 19.09.2002 13:56

maszyna z Duronem

Dzień Dobry

Ktoś używa procesora Duron?
Podobna się bardzo grzeje co powoduje zacinanie się pracy aplikacji.

Proszę o sprzstrzeżenia.

Dzięki

MaciejT 19.09.2002 13:58

O tak. Grzeje się. Bardzo.
A mój Athlon dużo bardziej.
I wiesz co? Stabilniejszej platformy niż AMD nie widziałem.

Yahol 19.09.2002 14:26

Grzeje sie, bo taka jest jego uroda. Mam Athlona!
A zacina sie? NIE!! A niby z jakiego powodu, on po prostu lubi cieplo:-D Nie zacina sie z tego powodu!

Zetoxa 19.09.2002 14:26

Zbiegu ma rację, maszynki AMD to naprawdę porządny kopniak w zakochanego w sobie Intela, nie przejmuj się darek temperaturą, ma być wysoka bo taki urok Duronów i Athlonów, pracują doskonale.

ThanatoS 19.09.2002 14:45

Ja mam Athlonika, temperatura jest wysoka, to normalka. Jeszcze mi sie nic nie wieszało. Super maszynka.

Stef 19.09.2002 14:51

Moj duron 900 sie grzeje max do 45 stopni. czyli znowu nie tak duzo. a pzry srednim obciazeniu systemu tak ok 33.

tomo82 19.09.2002 15:15

Zgadzam sie ze wszystkimi wypowiedziami powyzej i sam tez je potwierdzam.

Mam od roku Athlon'a 1,33 GHz z 512 DDR Kingston'a, a wszystko to oparte na plytce MSI-6380 i musze przyznac, ze chyba zakochalem sie w AMD na dobre, a milosc ta jest goraca, bo athlony i durony sa z natury gorace i lubia cieplo 8) 8-) ;p . Przede wszystkim jest jednak stabilna, bo nic sie nie wiesza 8-)8-) .

Wczesniej przez szesc czy siedem lat Pentium 100 (dziala do dzis zreszta), ale za zadne skarby nie przesiadlbym sie juz na Intela z powrotem. Teraz z niecierpliwoscia wyczekuje nowego dziecka AMD - Hammer'a to dopiero bedzie porazka Inetla :-D :-D 8) 8) 8-)

AMD - A (Intela to ja) Mam (w) D...e

Niech Beda Wszyscy Pozdrowieni

Tomo

Yahol 19.09.2002 15:25

Cytat:

Stef napisa***322;(a)
Moj duron 900 sie grzeje max do 45 stopni. czyli znowu nie tak duzo. a pzry srednim obciazeniu systemu tak ok 33.
Stary!!!Lejesz wode :-D Albo masz takie chlodzenia jak Niagara:-D

sypo 19.09.2002 15:25

Też mam Athlona 1GHz, pracuje na 1.33GHz i 0 problemów.
Nawet inventor 100% działa! AMD jest super!

cana 19.09.2002 15:30

duron lub athlon sie grzeją? :)
w normalnych warunkach i z dobrą pastą i coolerem nie powinny
innymą sprawą jest to zę spokojowo pracują nawet do 65 / wg inżynierów z AMD to górna granica ich zakresu pracy, tak pracy bo wytrzymać to wytrzymają wiecej/
tylko jak się w obudowie zrobi piekarnik z powodu braku wlotów i wylotów powietrza to nawet ultrawydajne chłodzenie nie pomoze bo co ma chlodzić komponenty /nie tylko procek ale też pamiątki pamiątki grafy i sam scalaczek na grafie / nie wspominając już o hdd i cd ktore też zimne są inaczej i chipsecie płyty głównej/ precież nie to gorące powietrze mielone przez wenty
ja tam nie mam nawet 50 przy full obciązeniu / tylko ze nie mam też ciszy :)/ -> i znów się chwalę :)
pozdro

Yahol 19.09.2002 15:35

Cytat:

cana napisa***322;(a)
duron lub athlon sie grzeją? :)
w normalnych warunkach i z dobrą pastą i coolerem nie powinny
innymą sprawą jest to zę spokojowo pracują nawet do 65 / wg inżynierów z AMD to górna granica ich zakresu pracy, tak pracy bo wytrzymać to wytrzymają wiecej/
tylko jak się w obudowie zrobi piekarnik z powodu braku wlotów i wylotów powietrza to nawet ultrawydajne chłodzenie nie pomoze bo co ma chlodzić komponenty /nie tylko procek ale też pamiątki pamiątki grafy i sam scalaczek na grafie / nie wspominając już o hdd i cd ktore też zimne są inaczej i chipsecie płyty głównej/ precież nie to gorące powietrze mielone przez wenty
ja tam nie mam nawet 50 przy full obciązeniu / tylko ze nie mam też ciszy :)/ -> i znów się chwalę :)
pozdro

Chwal sie, chwal:P Jak pewnie pamietasz mam 6 wentylatorow, wiesz jaki to halas?! Wiesz! Ale przy kilku otwartych aplikacjach i necie pracyjacym na full, to mam 50-53 st.C.:-D

Stef 19.09.2002 15:35

Ilość załączników: 1
Cytat:

Yahol napisa***322;(a)

Stary!!!Lejesz wode :-D Albo masz takie chlodzenia jak Niagara:-D

Jasne. NIAGARA FALLS.

cana 19.09.2002 15:51

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)

Chwal sie, chwal:P Jak pewnie pamietasz mam 6 wentylatorow, wiesz jaki to halas?! Wiesz! Ale przy kilku otwartych aplikacjach i necie pracyjacym na full, to mam 50-53 st.C.:-D

mam nie mniej wentów :)
ale fakt faktem ja było lato to w kompie do 55 potrafiło dojść /full load cpu/ a teraz chłodnawa jesień i luzik :)
tylko ze buda jest dobrze wentylowana /częśc wentów to przemysłówki więc wiesz jakie one hałasik potrafią zrobić nawet na 7V puszczone /
a zresztą i tak zmieniam budę na nowa / 120mm ( BETA V z czujnikiem temperatury powietrza wydmuchiwanego) jako odciąg z obudowy, 80 (MIB) mm jako chłodzenie dysków (kiedyś chłodziło to macierz dysków scsi ) i 80mm (MIB) w zasilaczu to jako standard/ tylko musze ją jeszcze dopracować do standardu ATX (gniazda bo zasilacz już mam gotowy) bo dorwałem serweróweczkę mocno nietypową ale gustowną z demobilu
pozdro

Laser 19.09.2002 21:11

Cytat:

tomo82 napisa***322;(a)
AMD - A (Intela to ja) Mam (w) D...e

Niech Beda Wszyscy Pozdrowieni

Tomo

Witam !

Hmm czy to zazdrosc czy tylko tak sobie napisane !!??

Musze pomyśleć jak rozszyfrować skrut I.N.T.E.L ...

Bez komentarzy proszę !

Ice 19.09.2002 22:55

Re: maszyna z Duronem

Cytat:

darek147 napisa***322;(a)
Dzień Dobry

Ktoś używa procesora Duron?
Podobna się bardzo grzeje co powoduje zacinanie się pracy aplikacji.

Proszę o sprzstrzeżenia.

Dzięki

Dziwne nigdy mi się to nie zdarzyło, a używam Duron'a już sporo czasu !!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:02.