![]() |
maszyna z Duronem
Dzień Dobry
Ktoś używa procesora Duron? Podobna się bardzo grzeje co powoduje zacinanie się pracy aplikacji. Proszę o sprzstrzeżenia. Dzięki |
O tak. Grzeje się. Bardzo.
A mój Athlon dużo bardziej. I wiesz co? Stabilniejszej platformy niż AMD nie widziałem. |
Grzeje sie, bo taka jest jego uroda. Mam Athlona!
A zacina sie? NIE!! A niby z jakiego powodu, on po prostu lubi cieplo:-D Nie zacina sie z tego powodu! |
Zbiegu ma rację, maszynki AMD to naprawdę porządny kopniak w zakochanego w sobie Intela, nie przejmuj się darek temperaturą, ma być wysoka bo taki urok Duronów i Athlonów, pracują doskonale.
|
Ja mam Athlonika, temperatura jest wysoka, to normalka. Jeszcze mi sie nic nie wieszało. Super maszynka.
|
Moj duron 900 sie grzeje max do 45 stopni. czyli znowu nie tak duzo. a pzry srednim obciazeniu systemu tak ok 33.
|
Zgadzam sie ze wszystkimi wypowiedziami powyzej i sam tez je potwierdzam.
Mam od roku Athlon'a 1,33 GHz z 512 DDR Kingston'a, a wszystko to oparte na plytce MSI-6380 i musze przyznac, ze chyba zakochalem sie w AMD na dobre, a milosc ta jest goraca, bo athlony i durony sa z natury gorace i lubia cieplo 8) 8-) ;p . Przede wszystkim jest jednak stabilna, bo nic sie nie wiesza 8-)8-) . Wczesniej przez szesc czy siedem lat Pentium 100 (dziala do dzis zreszta), ale za zadne skarby nie przesiadlbym sie juz na Intela z powrotem. Teraz z niecierpliwoscia wyczekuje nowego dziecka AMD - Hammer'a to dopiero bedzie porazka Inetla :-D :-D 8) 8) 8-) AMD - A (Intela to ja) Mam (w) D...e Niech Beda Wszyscy Pozdrowieni Tomo |
Cytat:
|
Też mam Athlona 1GHz, pracuje na 1.33GHz i 0 problemów.
Nawet inventor 100% działa! AMD jest super! |
duron lub athlon sie grzeją? :)
w normalnych warunkach i z dobrą pastą i coolerem nie powinny innymą sprawą jest to zę spokojowo pracują nawet do 65 / wg inżynierów z AMD to górna granica ich zakresu pracy, tak pracy bo wytrzymać to wytrzymają wiecej/ tylko jak się w obudowie zrobi piekarnik z powodu braku wlotów i wylotów powietrza to nawet ultrawydajne chłodzenie nie pomoze bo co ma chlodzić komponenty /nie tylko procek ale też pamiątki pamiątki grafy i sam scalaczek na grafie / nie wspominając już o hdd i cd ktore też zimne są inaczej i chipsecie płyty głównej/ precież nie to gorące powietrze mielone przez wenty ja tam nie mam nawet 50 przy full obciązeniu / tylko ze nie mam też ciszy :)/ -> i znów się chwalę :) pozdro |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
ale fakt faktem ja było lato to w kompie do 55 potrafiło dojść /full load cpu/ a teraz chłodnawa jesień i luzik :) tylko ze buda jest dobrze wentylowana /częśc wentów to przemysłówki więc wiesz jakie one hałasik potrafią zrobić nawet na 7V puszczone / a zresztą i tak zmieniam budę na nowa / 120mm ( BETA V z czujnikiem temperatury powietrza wydmuchiwanego) jako odciąg z obudowy, 80 (MIB) mm jako chłodzenie dysków (kiedyś chłodziło to macierz dysków scsi ) i 80mm (MIB) w zasilaczu to jako standard/ tylko musze ją jeszcze dopracować do standardu ATX (gniazda bo zasilacz już mam gotowy) bo dorwałem serweróweczkę mocno nietypową ale gustowną z demobilu pozdro |
Cytat:
Witam ! Hmm czy to zazdrosc czy tylko tak sobie napisane !!?? Musze pomyśleć jak rozszyfrować skrut I.N.T.E.L ... Bez komentarzy proszę ! |
Re: maszyna z Duronem
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:02. |